iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 30 aprilie 2010

FITI PRECUM NEAUA PROASPAT CAZUTA


"Un rege nobil isi conduce regatul in asa fel incat acesta sa progreseze cu usurinta. Voi sunteti regele cel nobil. Care este regatul vostru? Care va este domeniul? Nu sunt cei din jurul vostru, ci chiar voi insiva.
Va aflati aici, pe Pamant, pentru a-i elibera pe altii si pentru a va elibera pe voi insiva. Dar de ce anume trebuie sa va eliberati? Ce anume va restrictioneaza? Ce va tine pe loc?
Nu este ceea ce va inconjoara. Este impresia voastra despre ceea ce va inconjoara. Impresiile voastre sunt restrictiile. Impresiile reprezinta o alunecare de teren a gandurilor voastre. Un gand il darama pe celalalt, iar voi descoperiti ca ati ramas blocati in impresiile voastre.
Nu va lasati impresionati.
Fiti ca zapada proaspat cazuta. Nu are urme pe ea.
Nu blesteama soarele pentru ca o topeste. Nu spune despre topirea ei ca este ceva rau. Nu opune rezistenta pasilor ce o calca sau zgomotului pe care acestia il fac. Este fericita sa fie zapada. Nu da prea mult crezare la ceea ce i se intampla. Ea isi da crezare ei insasi.
Ea spune: "Eu sunt zapada. Il servesc pe Dumnezeu cu albul meu. Ma descopar. Nu ascund nimic fata de mine insami, si totusi acopar totul cu alb si-l fac frumos. Aceasta este misiunea mea- de a face o lume frumoasa- si fac asta prin a fi ceea ce sunt."
Zapada se bucura de tot, deoarece zapada e zapada si nu incearca sa fie altceva. Chiar si atunci cand ia aspectul mocirlei, al apei si al ghetei, ea nu protesteaza, intrucat nu uita niciodata ca este zapada din Cer. Felul in care lumea coloreaza zapadanu transforma cu nimic faptul ca este creata de Dumnezeu.
Voi ati fost creati sa fiti minunati. Dumnezeu v-a creat ca unul dintre miracolele Sale. Nu va mai concentrati atentia pe ceea ce considera altii ca sunteti. Acestia nu pot concura cu Dumnezeu. Nu va pot deposeda de drepturile voastre. Nu va pot deposeda de propria minunatie, fiindca minunatia voastra este intacta, caci Dumnezeu si-a pus amprenta pe voi.
Puteti doar sa va ascundeti minunatia, dar de ce ati face-o? Purtati-va minunatia. Fiti purtatorul viziunii lui Dumnezeu. Preamariti creatia. Faceti un salt inalt si trageti lumea dupa voi. Nu va lasati doborati. Inaltati, inaltati-va.
Nu va lasati prinsi in uneltiri. Uneltirile va zugravesc ca fiind mai putin decat v-a facut Dumnezeu. Lasati-va prinsi in deplinatatea adevarului. Eu nu incerc sa va fac sa fiti mai mult decat v-am facut deja. Va cer sa acceptati ceea ce v-am facut sa fiti. Cand acceptati asta, pasiti altfel in lume, iar privirea va poposeste acolo unde nu a facut-o inainte.
Nu trebuie sa fiti reflexia lumii. Lasati ca lumea sa fie o oglinda tinuta susu pentru voisi lasati ca imaginea sa va straluceasca in ea si sa o lumineze.
Voi nu sunteti un reactor. Voi sunteti un maestru mestesugar. Creati lumea pe masura ce pasiti in ea.
Un rege merge prin regatul lui si il binecuvanteaza. Admiratorii lui arunca cu flori.
Va sugerez ca voi, ca regi, sa aruncati flori multimii si sa stabiliti pasul in regatul vostru
Tu, suna din clopotele.
Tu, sufla in trompete. Tu, flutura sceptrul.
Tu, inveseleste multimile.
Tu, vesteste-ti regatul. Indeamna-te sa faci aceste lucruri. Tot ce trebuie sa faci este sa savurezi totul.
Bucura-te de fiecare pata de lumina.
Bucura-te de fiecare sunet din regat.
Ia-Ma cu tine si te vei bucura cu adevarat de ce vei vedea si de aglomeratia din jur.
Permite ca imparatia sa fie un tribut pentru Mine.
Las-o sa te merite.
Alege-l pe Sinele tau Superior, caci aceasta este adevarul tau. Ai perpetuat un fals despre tine insuti.
Inlatura fatada.
Fii cine esti, in toata splendoarea ta si lumineaza Cerul, incurajeaza stelele si ingerii si incurajeaza-i pe toti cei de pe Pamant care au asteptat ca o lumina stralucitoare sa apara."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

INTREBARI, CAUTARI...

FARA CUVINTE

PENTRU FRUMUSETEA ACEASTA AM VENIT AICI

joi, 29 aprilie 2010

ROMANIA


Subscriu.
"Populatii pregatite pentru disparitie...populatiile din Muntenia, Moldova, Dobrogea si Transilvania....(Romania nu a fost decat un mare simulator de tara...si atat...)".


Comentariu personal - Cum se face ca tara asta exista aici dintotdeauna, toata lumea o fura de mii de ani, si inca nu au reusit sa o saraceasca. Oamenii sunt prea blanzi, ca altfel...

Romania nu a fost niciodata un simulator de tara. Doar ca aici s-au facut dintotdeauna cele mai complicate experimente pe oameni. Si ei au mers intotdeauna inainte... Cine oare incearca din nou sa ne dezbine?


Si acum articolul promis...



Rostul

Când te desparţi din vina ta, încerci o vreme să te lupţi cu ireversibilul, îţi dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă şi renunţi.
Când te desparţi din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înţelegi ce s-a întâmplat.
Iei povestea de la capăt, pas cu pas şi te chinui să pricepi ce n-a fost bine şi unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum.

La fel se întâmplă şi atunci când te desparţi de ţara ta. Dezamăgit, înşelat, mânios, îndurerat. Nu ţi-e uşor s-o laşi. Ţara şi mama nu ţi le alegi.
Te aşezi pe celălalt mal al lumii şi cauţi răspunsul: ce s-a întâmplat cu ţara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc.

României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi.
O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi ţoale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.

Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul şi credinţa.

Bătrânii.

România îi batjocoreşte cu sadism de 20 de ani. Îi ţine în foame şi în frig. Sunt umiliţi, bruscaţi de funcţionari, uitaţi de copii, călcaţi de maşini pe trecerea de pietoni.
Sunt scoşi la vot, ca vitele, momiţi cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privaţi prin pensii de rahat.
Vite slabe, flămânde şi bătute, asta au ajuns bătrânii noştri. Câini ţinuţi afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiţi. O fonotecă vie de experienţă şi înţelepciune a unei generaţii care a trăit atâtea grozăvii e ştearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste.
Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

Pământul.

Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el?

Majestatea Sa Regele Thailandei susţine un program care se intitulează "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajaţi să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un
fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supravieţui fără ajutoare de la ţările
"prietene".

La noi chestia asta se numeşte "agricultură de subzistenţă" şi lui tanti Europa nu-i place.
Tanti Europa vrea ca ţăranii să-şi cumpere roşiile şi şoriciul de la hypermarketuri franţuzeşti şi germane, că de-aia avem UE.
Cântatul cocoşilor dimineaţa, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiţă până de Ignat, corcoduşele furate de la vecini şi iazul cu sălcii şi broaşte sunt imagini pe care castraţii de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înţelege şi, prin urmare, le califică drept nişte arhaisme barbare. Să dispară!
Din beţivii, leneşii şi nebunii satului se trag ăştia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, ca nu erau în stare să-l muncească.
Nu ştiu ce înseamnă pământul, câtă linişte şi câtă putere îţi dă, ce poveşti îţi spune şi cât sens aduce fiecărei dimineţi şi fiecărei seri.
I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineaţa şi plecau la câmp cu ciorba în sufertaş.
Pe toţi gângavii şi pe toţi puturoşii ăştia i-au făcut comuniştii primari, secretari de partid, şefi de puşcării sau de cămine culturale.
Pe toţi ăştia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creştineşte.

Credinţa.

O mai poartă doar bătrânii şi ţăranii, câţi mai sunt, cât mai sunt.
Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume şi pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă şi flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva. Când or să moară oamenii ăştia, o să-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o variantă modernă de credinţă, cu fermoar şi arici, prin care ţi se vâd şi ţâţele şi portofelul burduşit.
Se poartă la nunţi, botezuri şi înmormântări, la alegeri, la inundaţii, la sfinţiri de sedii şi aghesmuiri de maşini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluţiei.
Se accesorizează cu cruci făcute în grabă şi cu un "Tatăl nostru" spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. Scuze, domnu părinte, e urgent.

Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăştia depozite şi vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o.
Bisericile se înmulţesc, credincioşii se împuţinează, sfinţii de pe pereţi se gândesc serios să aplice pentru viza de Canada.

Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân şi cu bani, cu care se mărită.
Băieţii noştri fură bancomate, joacă la pokere şi beau de sting pentru că ştiu
de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează până găsesc un italian bătrân cu care se mărită.
Părinţii noştri pleacă să culeagă căpşuni şi să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct şi cancer pentru multinaţionalele lor, conduse de securiştii noştri.

Sună-ţi bunicii, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi.

Să trăieşti.



Un articol de Bradut Florescu

SA-I ASCULTAM, SA-I INTELEGEM...




BORIS, BAIATUL DE PE MARTE !
S-a născut, în urmă cu 12 ani, în regiunea rusă Volgograd * La patru luni a rostit primele cuvinte * La un an citea fără probleme, la doi ani picta.
Copilul susţine că pe Pământ se va produce o catastrofă majoră, în 2013, în urma cărora foarte puţini oameni vor supravieţui * Oricum oamenii vor trăi veşnic
Credem sau nu în miracole, în viaţa de dincolo, sau în lumi paralele, povestea lui Boriska, un copil de 12 ani din Rusia, este, de departe, una ieşită din comun. Băiatul trăieşte cu energie, scrie cotidianul rus „Pravda”. Îşi încarcă bateriile, periodic, dintr-o zona recunoscută de localnicii din regiunea sa natală, Volgograd , ca având proprietăţi stranii.
Susţine că a trăit pe planeta Marte, şi că, la vremea respectivă, a făcut numeroase călătorii către Pământ, pentru a culege date despre pământeni. Soarta civilizaţiei umane, în prezent, e asemănătoare cu aceea a civilizaţiei Lemuria dispărute în urmă cu câteva mii de ani, pe motiv că locuitorii săi şi-au stagnat dezvoltarea spirituală, spune copilul.
Capacitaţile senzoriale ieşite din comun s-au manifestat încă din primele luni de viaţă ale băiatului. A învăţat să vorbească şi să citească până la un an şi jumătate, iar de la vârsta de doi ani, a avut acces la informaţii care depăşesc, de multe ori, puterile de înţelegere ale unui om matur.
Este fascinat de planete şi citeşte cu mare interes tot ce poate despre acest subiect.
Încă de când avea doar patru ani, băiatul merge periodic într-o zonă de anomalie, cunoscută sub numele de Medvedetskaya Gryada, un munte din imediata apropiere a oraşului său natal, pentru a se încărca, la propriu, cu energie. Potrivit cotidianului „Pravda”, din primele zile de viaţă ale copilului lor, mama sa, medic de profesie, a observat că bebeluşul are capacităţi ieşite din comun
Boris (alintat de familie, Boriska) s-a născut, în urmă cu 12 ani, în regiunea rusă Volgograd , într-o familie cu o situaţie materială obişnuită. Băiatul avea doar două săptâmani când părinţii au văzut că îşi poate ţine singur capul, în condiţiile în care, de obicei, asta se întâmplă abia când bebeluşul are şase, şapte luni.
A rostit primele cuvinte la patru luni. Un an mai târziu citea, fără probleme, titlurile din ziare, pentru ca, la doi anişori, să înceapă să picteze. Părinţii l-au încris la o grădiniţă de stat, la scurt timp după ce a împlinit doi ani. Educatorii au remarcat imediat că băiatul avea capacităţi deosebite pentru vârsta lui - făcea conexiuni extrem de rapide, stăpânea un limbaj complex pentru vârsta sa şi avea o memorie ieşită din comun.
Părinţii au fost uimiţi să constate că băieţelul lor căpăta informaţii nu doar prin căile obişnuite, de la oameni, ci comunicând, prin canale doar de el ştiute, cu lumea de dincolo.. Mai mult chiar, ei afirmă că l-au văzut citind informaţii codate. „Nimeni nu l-a învăţat toate aceste date. Câteodată se aşeza în poziţie lotus şi începea să ne povestească tot soiul de amănunte despre planeta Marte, sistemele planetare sau alte civilizaţii. Ne lăsa fără cuvinte”, povesteşte mama lui Boris. Femeia îşi mai aminteşte că, de la vâsta de doi ani, copilul său vorbeşte constant despre lumea de dincolo şi despre planete.
Boriska le-a spus, într-o zi, părinţilor săi, că a trăit pe Marte, o planetă care este momentan locuită, chiar dacă acolo s-ar fi produs o „catastrofă”, care a dus la pierderea atmosferei respectivei planete. Marţienii trăiesc acum în oraşe subterane, mai spune băiatul.
Boris le-a mai povestit părinţilor săi că, atât timp cât a fost marţian, a zburat de nenumărate ori către Pământ, la bordul unei navete spaţiale pe care o pilota singur, pentru a strânge informaţii despre oameni. Toate acestea se întâmplau în perioada civilizaţiei Lemuriene pe pământ.
Micul Boris afirma că locuitorii din Lemuria au trăit în urmă cu 70 de mii de ani, aveau nouă metri înălţime şi că au dispărut pentru că au încetat să se mai dezvolte din punct de vedere spiritual, întrerupând, astfel, unitatea planetei lor. Soarta civilizaţiei umane, în prezent, e asemănătoare cu aceea a civilizaţiei din Lemuria, spune micuţul.
Într-o zi, a primit, de la mama sa, care i-a observat pasiunea pentru studiul planetelor, o carte cu titlul „De unde venim?”, scrisă de Ernst Muldasev. „Trebuia să-i fi văzut fericirea şi fascinaţia pe care a declanşat-o descoperirea cărţii. S-a uitat pe paginile cărţii ore în şir, privind schiţele despre Lemurieni, fotografiile din Tibet . Apoi a început să vorbească despre înalta capacitate intelectuală a Lemurienilor”, îşi aminteşte femeia. Câteva zile mai târziu, Boris a avut surpriza să descopere o altă carte a lui Muldasev intitulată „În căutarea Oraşului Zeilor”, în care se vorbeşte despre vechile morminte şi piramide.
Boriska a afirmat foarte ferm că oamenii vor descoperi învăţături sub una dintre piramide, nu despre cea a lui Keops. „Nu a fost încă descoperită. Viaţa se va schimba odată ce Sfinxul va fi deschis”, a spus el şi a adăugat că marele Sfinx are un mecanism de deschidere undeva în zona urechii. Mai mult, Boriska crede că acum a venit vremea ca cei „speciali” să se nască pe Pământ. Este vorba de „copiii indigo”, micuţi asemeni lui. Renaşterea planetei nostre se apropie, spune Boris, care adaugă că plasarea celor doi poli magnetici ai Pământului va face ca pe planeta noastră să se producă două catastrofe: în 2009 şi în 2013.
„Puţini oameni vor trăi acestor catastrofe”, afirmă băiatul. „Nu mă tem de moarte, pentru că vom trăi, cu toţii, viaţa veşnică. Şi pe Marte, unde am trăit eu, a fost o astfel de catastrofă. Şi oameni ca noi, încă trăiesc acolo. A fost vorba de un război nuclear. Totul a fost ars din temelii. Doar câţiva dintre aceştia au supravieţuit. Şi-au construit noi adăposturi şi şi-au construit alte arme. Au schimbat radical toate materialele. Marţienii respiră dioxid de carbon. Dacă ar zbura către planeta noastră, acum, ar fi nevoiţi să stea în apropierea unor ţevi de eşapament, şi să respire cu ajutorul fumului pe care acestea îl emană”, susţine Boriska.
Copilul susţine că, pentru că trăieşte pe Pământ, într-un corp uman, trebuie să respire oxigen, dar că această substanţă îmbătrâneşte. Boris are cunoştinţe incredibile despre structura spaţiului şi despre detalii legate de dimensiunile sale. „Pământul e compus din 6 straturi”, spune el.
Stratul exterior - 25% - e făcut din metal dur, al doilea strat de 30% e făcut din ceva asemănător cu cauciucul, al treilea de 30% e făcut din metal. Un ultim strat de 4% e compus dintr-un material special magnetic. „Dacă încărcăm acest strat magnetic cu energie, aceste maşini vor putea zbura oriunde în univers”, spune baiatul de 12 ani.
Cât priveşte educaţia sa şcolară, în sensul clasic al accepţiunii, Boris are reale probleme „de adaptare”. Profesorii se feresc să îl accepte la clasele lor, pentru simplul motiv că îi întrerupe constant, le pune întrebări şi le atrage atenţia că greşesc.
Drept pentru care, părinţii au ales o soluţie de compromis: i-au angajat profesori particulari.





ALEXANDRU PARGARU, VENIT DE PE PLANETA VERDE




Alexandru Pârgaru, romanul venit de pe „Planeta Verde“, pe vremea când acesta avea doar doi ani şi abia putea să vorbească.
Magdalena s-a trezit brusc, într-o zi, că micul Alexandru îi descrie muzica… în culori. “Mămico, zicea copilul, muzica asta-i albastră. Acum e verde cu roşu şi cu galben…” Femeia a crezut că acestea sunt cuvinte spuse în joacă şi nu l-a băgat în seamă. (Azi ştiinţa demonstrează, în tratate bine documentate, că sunetele pot fi văzute în culori de către persoanele cu capacităţi paranormale şi de către unele specii de insecte, animale etc.)
Timpul a zburat şi Alexandru a trecut la “alt nivel” de joacă: a început să “opereze” plante.
Avea vreo cinci ani, şi spunea că plantele suferă, se îngălbenesc şi mor din cauza unei boli care s-a încuibat în trupul lor.
Pentru Alexandru, încă de la vârsta aceea, plantele erau vii.
Vorbea cu ele şi susţinea că acestora nu le place răutatea oamenilor.
(La fel, astăzi ştiinţa demonstrează că plantele simt lucruri pe care noi nici măcar nu le bănuim.
Dar cum putea Alexandru să ştie acest lucru la cinci ani?)
N-a trecut mult timp şi într-o zi copilul le-a mărturisit părinţilor că ştie un loc unde plantele nu suferă şi nu mor niciodată.
Descusut de aceştia, mai în glumă, mai în serios, Alexandru le-a descris “Planeta verde” (”Planeta lui Dumnezeu”, cum o numea el), unde plantele nu se usucă, animalele nu se sfâşie între ele şi toţi oamenii sunt… îngeri! (Numele acestei planete este “Wertaas”, după spusele lui).
Bineînţeles, că şi el, acolo, pe planeta “Wertaas”, de unde a venit, era înger.
(Această descriere a Paradisului, aşa cum şi-l închipuie toţi marii mistici, nu i-a fost făcută lui Alexandru de nimeni, după cum susţin părinţii lui.
Şi-l aminteşte el dintr-o existenţă anterioară, l-a visat, a văzut ceva la TV şi l-a impresionat? Acest fapt rămâne un mister…)
Studiile arata ca in ultimii 15 ani populatia de copii cu intelect peste IQ 200 a crescut de cateva sute de ori fata de estimarile curbei lui Gauss.
Daca judecam acest fenomen din punctul de vedere al unui ecolog acesta va spune ca exista o noua specie sau categorie in cadrul speciei ce se dezvolta autonom dupa reguli proprii.
Copiii gifted au o intrebare ce a devenit clasica “are we aliens?”, asta si datorita faptului ca se integreaza atat de greu in societate si sunt priviti de restul copiilor ca neapartinand grupului lor.
Este posibil sa fie ceva asemanator celor doi copii Alexandru si Boris.
Aici am luat in calcul termenul de gifted education, insa, acesti copii afirma ca vin de pe planete diferite, sa inteleaga lumea, cine sunt acestia, daca exista o definitie care sa caracterizeze provenienta culturii lor.
Poate ca nu ar trebui sa ma exprim in paramentrii afectivi, caci altfel as fi subiectiv, dar de data asta imi exprim punctul de vedere.
Deci, acesti copilasi intra in categoria copiilor cu supradotare creativ productiva (dupa Renzulli), dar de fapt, a produs o nebuloasa in mintea oricarui cercetator care depinde de niste studii concrete.
Adica, nu putem spune ca un copil cu abilitati extrasenzoriale are capacitati creative formidabile. .. desigur, dar sa nu intram nici in diagnoza stiintifica si nici in prepoderente cultural-divine, asa cum Oreste spunea: copilul viitorului este el... trebuie sa aducem la cunostinta oamenilor ca exista oameni care invadeaza stiinta si cultura gifted education de fapt "gifted" care inseamna dar, inzestrare cu tot felul de macaroane, ciuperci otravitoare (Kristof Lajos L. A., Gifted Education Group, Director Editorial Revista Excelenta)



Concluzie



a. Plecand de la observatia ca formeaza o categorie "diferita", trebuie sa se stabileasca in primul rand o definitie corecta si largita a termenului de gifted child pentru categoria aceasta (sa nu se uite, conceptul de gifted se defineste in functie de profilul culturii).
b. Exista in literatura un set de itemi care caracterizeaza copii respectivi, dar sunt foarte vagi in apreciere si deseori aceasta apreciere a calitatilor copiilor tinde sa transforme descriptia intr-o poveste si nu intr-un concept riguros si serios. (asta are ca repercursiuni amplifacarea a tot felul de mituri despre ei ceea ce se soldeaza de cele mai multe ori pentru altii copii care se regasesc in aceste povestiri si se iau dupa ele,cu esec social)
c (*). Trebuie studiate situatii similare, dar cu grija la doua aspecte.
In general fiecare cultulra pastreaza o experienta generata de o populatie de oameni cu anumite caracteriscitici, sub forma de meme.
d. In cazul asta, copii care manifesta amintiri despre ceea ce spun ei, a fi alte vieti ale lor, s-a manifestat cu preponderenta in zona Asiei centrale pana spre Japonia.



Deci, cazuri care pot fi studiate si sunt bine documente, exista.
Dar, ceea ce trebuie sa se tina cont sunt urmatoarele doua aspecte: utilitatea unor astfel de copii intr-o cultura si traseul de dezvoltare al lor.
Spre exemplu, cultura tibetana a construit conceptul de tulku.
Acest concept raspunde foarte bine la cele doua aspecte si, anume: ca utilitatea devenea leaderul unei secte, scoli si ca traseu de dezvoltare era pregatit pe o curricula bine definita pe nevoile copilului si pe nevoile culturale la care trebuia sa raspunda.
Deci, de aici se trage concluzia ca existenta unei metode de promovare si antrenment specifica pentru o populatie determina stabilitatea ca numar si calitate a populatiei respective de indivizi.
Ei, ca rol in cadrul unui culturi sunt bine definiti si deci au metode de promovare corespunzatoare la nivel de leadership.
Astfel, aceste doua aspecte fac diferenta pentru stabilitatea unei populatii de oameni.
Revenind la cazul culturii vestice, cum raspunde acest tip de populatie la nivelul nevoilor unei culturi?
De cele mai multe ori, inefecient.
De ce?
Pentru ca populatia respectiva nu e recunoscuta in primul ca avand vreo functionalitate, in cel mai bun fiind vazuti ca niste ciudatenii si in cel mai rau ca niste cazuri patologice.
Nefiind recunoscuta, nu are o pozitionare clara,deci un traseu de dezvoltare coerent.
De cele mai multe ori,majoritatea acestor copii incearca sa gasesca nise similare cu caracteristice lor intr-o cultura in care aceste nise nu sunt ori bine formate, ori nu au nici o eficienta instrumentala in gestionarea multilaterala a problemelor.
De asta e important ca atunci cand sunt promovati,sa fie promovati cu cap,nu aiurea,cum se face de cele mai multe ori pentru ca in mod sigur daca nu vor gasi o nisa corespunzatoare vor deveni niste cazuri pierdute.
Si ca orice "specie" intr-un ecosistem,sunt supusi factorilor de mediu: presiuni, modificari de abilitati sau profile de gandire, degenerari, recuperari de potentiale, etc.
Daca nu se gasesc metode eficiente de a stabiliza aceasta populatie la sensul de a construi o varianta de educare sustenabila, va avea aceasi soarta ca orice specie noua care nu e bine definita ca nisa intr-un ecosistem.



Comentariul Autorului



Adept al educatiei de excelenta (Gifted Education), domeniu in care imi desfasor activitatea de peste 25 de ani, in cadrul Scolilor Superioare Franceze de Inalte Studii, in special cele Stiintifice, Ingineresti si Social-Economice (Les Grandes Ecoles), am intalnit de-a lungul anilor si am lucrat cu tineri supradotati francezi, in adevaratul inteles al cuvantului, capabil de performante intelectuale inalte, care astazi, dupa studii stralucite, ocupa posturi importante in cadrul administratiei centrale de stat (ca inalti functionari), respectiv, in cadrul marilor companii franceze sau multinationale.
Datorita capacitatilor lor intelectuale "hors normes" (fara a fi testat IQ-ul lor !), ei au fost capabili sa obtina diplome de "Grandes Ecoles", scoli ultra-elitiste, la varste " fragede ", 17-20 de ani, absolvind colegiul (scoala generala) si liceul in numai 4 ani, obtinand calificative deosebite la toate disciplinele (matematica, stiinte fizico-chimice, stiintele vietii, stiinte economice si sociale, stiinte umane, respectiv, mai multe limbi de circulatie internationala).
Ei nu aveau niciun fel de abilitati paranormale si nu aveau nimic in comun cu fenomenele paranormale!
Intotdeauna s-au considerat absolut normali (mai mult sau mai putin !), tineri obisnuiti, bine integrati in toate structurile socio-profesionale carora le-au apartinut !
In repetate randuri am discutat cu ei de fenomene paranormale.
De paranormali !
Si in general, o mare majoritate dintre ei negau existenta lor si erau "alergici" la fenomene paranormale.
Iata de ce, trebuie sa facem o distinctie clara intre ceea ce este cu adevarat (verificabil !), un supradotat (nu prin testul sau IQ ci prin rezultatele lui scolare !) si unul virtual, paranormalul, un "marginal", care chiar daca exista ( ?!), poate dispune in realitate de calitati si abilitati intelectuale foarte mediocre.
Mai mult ca sigur, ca nici Boris " martianul " si nici Alexandru Pârgaru, romanul venit de pe „Planeta Verde“, considerati intr-un fel „asasaini“ ai lumii noastre materiale, reale, ca de-altfel nici cei „supradotati“ adeptii materialelor legate de ei, nu ar fi capabili sa reuseasca la concursurile de admitere in celebrele si reputatele scoli franceze, membre CGE (La Conférence des Grandes Ecoles)!

miercuri, 28 aprilie 2010

ARHANGHELUL MIHAIL


ARHANGHELUL MIHAIL a fost dintotdeauna protectorul si prietenul tuturor celor care ii cer ajutorul. Vindecator, luptator si aparator – Mihail este aducatorul de pace si biruitorul intunericului. In aceasta lucrare revelatoare si inaltatoare, renumita autoare Doreen Virtue ne invata care sunt multiplele cai prin care Mihail aduce armonie in vietile oamenilor de pretutindeni, prezentandu- ne niste povestiri adevarate si fascinante, despre cum ii ocroteste el pe cei care se afla la volanul masinii, cum ii indruma pe oameni in cariera si vegheaza asupra copiilor – si chiar isi dezvaluie talentul, mai putin cunoscut, de a repara aparate de uz casnic!

Veti afla cum sa-l contactati pe Mihail si veti descoperi moduri de a lucra cu el, pentru a avea parte de vindecare fizica si emotionala pentru voi insiva, pentru familie, prieteni si pacienti, si cum a ajutat mii de oameni din intreaga lume, sa faca acelasi lucru. Povestirile din aceasta carte va vor deschide inimile in fata iubirii pure si neconditionate, pe care Mihail o ofera tuturor celor care o cer si va vor ajuta sa va simtiti in siguranta, ocrotiti si foarte iubiti!

Editura For You a publicat mai multe carti scrise de Doreen Virtue, Ingerii lui Solomon, Taramurile ingerilor pamanteni, Copiii de Cristal, Magia Divina, Mi-as schimba viata daca as avea mai mult timp, pe care le gasiti aici http://www.editura- foryou.ro/ index.php? p=publicatii&autor=19



Iata un fragmnet din carte:

Aceasta este o carte non‑religioasa, despre arhanghelul numit Mihail – o fiinta cereasca puternica, ce protejeaza, calauzeste, repara si vindeca. Din dimensiunea sa non‑fizica, Mihail interactioneaza cu lumea fizica si o influenteaza. Uneori, asa cum veti citi in aceasta carte, el se infatiseaza si sub forma unei fiinte tridimensionale.

Arhanghelul Mihail este „mana dreapta” a lui Dumnezeu, avand misiunea de a aduce pace pe Pamant, prin eradicarea fricii si a stresului. Metodele ingenioase ale lui Mihail sunt nelimitate, la fel ca si abilitatea sa de a fi alaturi de mai multi oameni, in acelasi timp. Datorita faptului ca e nelimitat, Mihail este dispus – ba chiar, prefera – sa va ajute, pe voi si pe toti oamenii, in orice situatie al carei rezultat este pacea.

Termenul arhanghel deriva din greaca si inseamna „marele mesager al lui Dumnezeu”. Arh inseamna „primul” sau „cel mai mare”, iar anghel inseamna „mesagerul lui Dumnezeu”. In ebraica si babiloniana, numele lui Mihail inseamna „cel care se aseamana cu Dumnezeu”. Asadar, Arhanghelul Mihail inseamna „cel mai mare mesager, care se asemana cu Dumnezeu”.

Cu alte cuvinte, Mihail aduce mesaje pure de iubire, de intelepciune si putere, direct din partea Creatorului.

Mihail este unicul inger care detine titlul de „arhanghel” in Biblie – unde este numit si „unul dintre principalii principi”. In Cartea lui Daniel si in Apocalipsa este descris modul in care Mihail ofera protectie, in perioadele de necaz.

In nenumarate legende – mai ales din traditia crestina, iudaica, islamica si celtica – se aminteste despre renumita putere si intelepciune a Arhanghelului Mihail. Insa, acest arhanghel nu este amintit doar in paginile textelor sacre. El traieste si se afla printre noi, chiar acum, in prezent. De fapt, este foarte probabil sa va fi ajutat deja, mai ales daca l‑ati chemat la voi. Este posibil chiar sa va fi indrumat spre aceasta carte.

Dar, inainte sa mergem mai departe, doresc sa clarific cateva lucruri:

1. Mihail nu vrea sa fie idolatrizat.

Toata slava sa el i‑o ofera lui Dumnezeu si nu vrea ca oamenii sa i se inchine. El este un intermediar intre Creator si creatie (adica, noi). Asadar, il invocam si ii cerem sa ne ajute, dar fara sa i ne inchinam lui – iar aceasta este o deosebire subtila, dar importanta.

2. Mihail este nelimitat.

El poate sa fie alaturi de toata lumea, in acelasi timp, avand experiente unice cu fiecare persoana in parte. Deci, sa nu va faceti griji vreodata ca il deranjati cu o asa‑zisa rugaminte marunta. Mihail doreste sa‑i ajute pe oameni sa dobandeasca pacea in toata lumea, fiind dispus sa ne asiste pe toti in aceasta privinta. Prin urmare, el vrea sa va ajute sa infaptuiti orice va aduce voua pace, la nivel personal.

Desi Mihail este asociat cu anumite religii, adevarul este ca el ajuta pe toata lumea. El ii iubeste pe toti oamenii, neconditionat, exact asa cum o face si Dumnezeu. Insa, desi este foarte puternic, Mihail intervine in viata voastra doar daca ii dati permisiunea, intrucat nu va poate incalca liberul arbitru. Asadar, trebuie sa‑i cereti ajutorul, inainte sa vi‑l poata oferi.

In timpul scrierii acestei carti, am capatat obiceiul de a‑l invoca pe Arhanghelul Mihail. Ii admir pe cei care au scris povestirile din aceasta carte, deoarece cu totii au avut prezenta de spirit de a‑i cere ajutorul lui Mihail, in momentele grele din viata lor. Este atat de simplu sa spunem „La naiba!” (sau ceva mai dur), cand se intampla ceva rau. Dar este un obicei mult mai constructiv sa exclamam, pur si simplu: „Arhanghele Mihail!”

Dumnezeu si ingerii, inclusiv Mihail, raspund la orice chemare de ajutor. Astfel ca puteti cere cu voce tare, in tacere, in scris sau prin cantec. Ii puteti cere ajutorul printr‑o invocatie traditionala, o afirmatie sau chiar printr‑un simplu „Ajuta‑ma, Mihail!” Important nu este cum cereti, ci faptul in sine.

Deci, de ce sa‑l chemati pe Mihail, cand ii puteti cere ajutor direct lui Dumnezeu? Este cel mai bine sa va urmati propriile credinte religioase si spirituale, iar daca simtiti ca este de preferat sa vorbiti doar cu Dumnezeu, atunci aceasta este, cu siguranta, calea cea mai buna de urmat. Insa eu am aflat ca, atunci cand ii cerem ajutor Creatorului, ingerii sunt mesagerii care intervin. Cu alte cuvinte, rezultatele sunt aceleasi fie ca ii cerem ajutor lui Mihail, fie lui Dumnezeu. Ii puteti cere Atotputernicului sa il trimita pe Mihail la voi, sau puteti apela direct la arhanghel.

Datorita faptului ca principalul rol al lui Mihail este protectia (el este sfantul patron al ofiterilor de politie si al membrilor armatei), el este cel care va pazeste de energiile joase. Daca va faceti griji in privinta integritatii anumitor oameni sau spirite, chemati‑l pe el. Ca paznicul de la usa unui club de noapte select, Mihail se va asigura ca doar fiintele de iubire si lumina pura se vor apropia de voi. Pe langa legiunea de ingeri numita „Ceata Indurarii” care il asista, Mihail lucreaza si cu Iisus, cu sfintii si cu alti arhangheli si zeitati religioase.

Majoritatea acelora care au contribuit cu povestirile lor la aceasta carte l‑au vazut, l‑au simtit sau l‑au auzit pe Arhanghelul Mihail. Veti vedea ca, in afara de a‑i cere ajutorul fara niciun fel de asteptare in ceea ce priveste modul in care va veni, ei nu au facut nimic pentru a invoca aceasta vizita. Atunci cand cereti ajutorul Arhanghelului Mihail, acesta spune intotdeauna da… si va puteti baza pe faptul ca ajutorul lui va veni intr‑un mod perfect si surprinzator de placut.

In urmatoarele patru capitole, vom explora cum aceasta fiinta cereasca ia legatura cu noi prin intermediul simturilor noastre fizice. Intalnirea voastra cu Arhanghelul Mihail va semana cel mai probabil cu relatarile din aceasta carte, chiar daca va avea propriile variatii unice. Asta deoarece Mihail urmeaza instructiunile celui mai complex, precis si uimitor computer din univers: intelepciunea Divina si infinita a lui Dumnezeu. Asadar, fiecare interventie si misiune de salvare din partea lui Mihail este croita dupa persoana si situatia in cauza.

Eu sunt Metatron,Lord al Luminii,va urez bun venit in acest moment ACUM.


Si asa,dragii mei,vreau sa va spun ca exista energii deasupra Pamantului,aceste energii se revarsa spre planeta voastra, fiind disponibile sa intre in domeniul vostru de constientizare. Aceasta lumina este subtila,este energia de "acasa"din taramul angelic.
Toti cei care sunt deschisi si permit aceasta lumina cereasca sa intre in sfera lor de influenta,in constiinta lor,vor fi binecuvantati in spirit si vor avea liniste divina.
Aceasta energie este linistita si conecteaza chakrele cu casa celesta.Aceasta energie este disponibila tuturor,cuprinde si creaza un loc de vindecare.
Majoritatea dintre voi sunteti constienti de faptul ca planeta este in curs de modificari.Am sa va spun ca sunt modificari adecvate,toate sunt cocepute pentru a curata si limpezi vibratiile Pamantului.Multi oameni simt fenomenul incalzirii globale,uragane, cutremure. Topirea calotelor galaciare,uraganele ,toate acestea sunt evenimente necesare.Incalzirea globala este la temelia acestor schimbari care conduc spre evolutie.Energia vine de la soare,calotele glaciare se topesc,eliberand o mare cantitate de apa,care isi incepe "calatoria"activand tot ce intalneste in cale.Astfel incepe sa se miste evolutia constiintei.
Multi se tem de aceasta incalzire,de eruptii vulcanice,furtuni, cutremure si schimbarea polilor magnetici,ce ar constitui o mare catastrofa la nivel global.Am sa va spun ca de acum se va produce treptat,oarecum in functie de reactia umanitatii,fie ca este vorba de frica,sau o restructurare a calibrarii.Este de fapt o reactie umana,determinanta, insa,producerii de mari sau mici cataclisme.Dragii mei,trebuie sa intelegeti ca modificarile trebuie sa continue,masele de oamenii trebuie sa primeasca o educatie corespunzatoare, sa aiba o atitudine deschisa,o alta viziune a tot ce se intampla,astfel le va fi mult mai usor sa reziste acestora.Mai devreme, decat mai tarziu.
Totusi,multi oameni ,doresc sa "SALVEZE PLANETA"in termenii vostri de intelegere.Multi inteleg gresit ca nu sunt necesare aceste schimbari,insa, planeta nu este dependenta de oameni.Intrebarea se pune cam asa,de ce natura este relatia dintre oameni si planeta.Ar fi mai bine sa existe o sincronicitate si chiar sa existe un dialog in acest sens.Pentru multi dintre voi care sunteti canale de energie,va aflati acum ,in mod special pentru a tine acest dialog la nivel energetic.Si chiar se intampla in acest moment.
Acum ,exista aceasta dificultatea a celor care nu au un coeficient destul de mare de lumina pentru a accepta aceasta paradigma adevarata a realitatii.Ei isi doresc sa supavietuiasca acestor evenimente,insa ,nu vad cum.Aceste mase vor sa impiedice acesta schimbare,daca ar fi posibil,ar muta-o in alta parte,decat sa existe aici.Marea majoritate isi doresc schimbarea,fie ca exista,mari uragane,cutremure sau tzunami.
Sa se dizolve sau sa se disipeze evenimentele ce aduc schimbarea,nu este un beneficiu pentru planeta si oamenirea existenta .Dificultatea cu cei care nu doresc astfel de evenimente,este ca ei cred cu toata fiinta lor ca sunt mai academici in intelegerea acestor evenimente,omitandu -l pe Dumnezeu.Ei omit integritatea spiritului.Nu inteleg si nu vad perfectiunea in ceea ce are loc.Exista multa confuzie in ceea ce vad ei si numesc perfectiune, in acceptiunea lor,considera ca totul este in stare buna,este perfect,asa cum unei roti care scartie in loc sa o unga,mai degraba incearca sa umble la dinti,in felul acesta blocand-o.Asa se intampla si cazul evolutiei,impotriva ndu-ne ,va fi mai dificil,insa schimbarea se va produce indiferent de situatie.Frica constituie inculpatul principal.
Unul din mecanismele schimbarii,acum pe planeta voastra o constituie uraganele,care sunt intelese gresit.Din nou isi face aparitia frica.Ele sunt pentru a percepe noi ,energiile magnifice din oceane.Si cum?
Prin aceste uragane ,se transporta pe pamant cantitati mari de apa incarcate cu energie noua.
Adevaratul scop al acestor furtuni,este sa permita extinderea apelor.Astfel umanitatea poate beneficia de aceasta energie.
Intrebare lui Metratron:Au existat unele uragane foarte puternice care au avut loc cu multi ani in urma,in coasta Golfului Mexic.Este corect sa spunem in acest caz,ca energia are o constiinta?
Metatron:Aceasta este o constientizare, da,corect, dar sa- spunem constiinta nu este adecvat.Exista consientizare a faptului ca vin impreuna.O constientizare este cea care lucreaza pentru un scop comun.Acest lucru este la fel ca o constiinta,o energie succinta care se extinde si devine o minte,o minte foarte capabila,care cu adevarat doreste sa devina mai mult,astfel fiind caracterizata ca Minte Divina.Aceasta este constiinta,vezi?
Intrebare lui Metatron:Au fost si sunt literalmente milioane de oameni,in special pe coasta Golfului Mexic,rugandu- se atenuarii impactului uraganului care a avut loc acum trei ani,si celui care are loc acum.Este corect?
Metatron:Da. In esenta,rugaciunea este pentru binele cel mai inalt,este pentru a permite trecerea energiei electromagnetice, care este adevaratul scop al uraganelor.Insa ,ei doresc ca aceste energii sa ramana in mare si nu sa vina pe terenuri.Aceaste rugaciuni sunt facute in frica.Ei proiecteaza frica "noi nu vrem acest lucru,nu dorim acest lucru,trimiteti- l acolo".Emotia majora in spatele acestei reactii,este frica,si teama de acest mega eveniment.Daca oamenii nu ar primi informatii de la emisiunile tv si radio,aceste uragane ar costitui un eveniment mediu.Meteorologul elaboreaza modele de directie si incepe sa faca predictii,zona unde va fi afectata,in asa fel incat energia constiintei de masa,interferenta emotionala a oamenilor poate deveni enorma.Acum, desigur,utilizar ea de tehnologii pentru a da avans de avertizare oamenilor,cand sunt furtuni mari ,in sine este util,destul de binevoitor,dar mareste drama in mass-media,facand din aceasta oportunitate un material de senzatie,in felul acesta exacerband frica si tragedia evenimentului in sine.Acum intelegi diferenta.
Nu zic ca emotia umana creaza acest eveniment,ci mai degraba frica acumulata,astfel atragand energia uraganului in grade diferite.Daca aceasta masiva energie emotionala ,nu ar fi bazata pe frica,s-ar putea,de fapt,efectul acestui uragan sa ramana in mare,sau pana la coasta intr-o energie mult mai putin puternica.Deci, reactiile masei adaptate la rugaciuni sa fie bine si uraganul inofensiv,insa, fara panica si teama.In felul acesta ar fi o influenta benefica .In functie de starea emotionala a maselor,se poate risipi sau amplifica un eveniment de acest fel.
Intrebare Metatron:Care este scopul unui uragan major?
Metatron:Asa cum am spus,scopul este de a mari energiile armonice ,pentru a extinde cresterea fregventei si rezonantei pe suprafete acoperite de apa de pe planeta,care, de fapt reprezinta doua treimi din suprafata pamantului.Tornaele sunt bune in acest scop.Cicloanele, taifunurile, uraganele si tornadele ,au modele specifice de a curata si a umple cu energie,nu doar suprafata marilor si a terenurilor, dar hraneste si planeta in adancuri.Vezi, exista o perfectiune?
Ceea ce se intampla sub forma mai mare,este in perfecta ordine.Apoi furtuna perfecta in aspectul a ceea ce este un amestec perfect de curenti electromagnetici. Imperfectiune este pozitia de dualitate,in neintelegere si teama.
V-am spus ca principala cauza a incalzirii globale este rotirea accelerata al nucleului topit din interiorul (fier-nichel) pamantului. Rotirea accelerata,mareste masa miezului interior si exterior.Caldura generata are un efect profund asupra mantalei,iar raportul de rotatie efecte axiale.Mecanismul acestei schimbari de cuplu este in crestere in timp liniar pe planeta voastra.Este, de asemenea,masa miezului extinsa,care amplifica ulterior descarcarea ,inclinare axiala si polaritatea planetei.
In prezent,aceasta ajustare nu este completa.Si ca urmare,exista in prezent un ezechilibru in centrul planetei,in miez.Acest ezechilibru este cauzat de instabilitatea creata de rotire;modul in care se invarte; atat in sensul acelor de ceasornic si invers.In felul acesta trebuie sa existe o echilibrare pe pamant.
Fara o astfel de echilibrare elecromagnetica, modificarile ar fi chiar dramatice.Acestea nu se fac neaparat pentru a preveni schimbari pe pamant,ci pentru a aduce echilibru in cazul in care echilibru este necesar.Dezechilibr u,neajustat, va asigur,ar duce la catataclism pe scara macro.Mai bine ca sunt evenimente la scara micro si sa aduca echilibru.
Vanturile solare,sunt vibratii in schimbare care afecteaza pamantul.Acestea schimba frecventele la care functioneaza mintea umanitatii.Ofera o interfata pentru a accesa dimensiuni mai mari.
Cum functioneaza acest lucru?Energia care vine este absorbita in placile tectonice ale pamantului ,astfel crescand rezonanta vibratoare a pamantului,prin aceasta metoda.Functioneaza in special in anumite puncte de putere si locurile sacre.In special cele de suprapunere cristalina geometrice.
Acestea ,apoi muta prin intermediul sistemelor ,nodul intregului pamant.
Intrebare lui Metatron:Multi oameni au avut mari probleme cu privire la incalzirea globala si cataclism.Se va ajunge la cataclism sau va fi o schimbare graduala?
Metatron:mentionez ca va fi graduala in functie oarecum si de reactia oamenilor.Coeficien tul de lumina existent este mai mare acum pe planeta,asa ca Ialtarea Domnului este asigurata.
Probabil ca restructurarea va avea loc la micro.Oamenii trebuie sa reziste,sa nu reactioneze in frica,sa stie ca este spre binele superior cel mai inalt.Aceasta este lectia de atractie.Nu faceti nici o greseala,dragii mei,modificarile vor trebui sa continue,daca sunteti constienti de crearea lor,asfel de modificari ar putea aparea mai usor.
Exista nenumarate alte surse e energie care au un efect mai mare asupra ascensiunii. Este bine de zis ca soarele coordoneaza toate acestea.Atunci cand exista alte raze de influenta,chiar si acestea sunt absorbite,coordonat e si reflectata de soare.In acest moment,mai sunt si alte organisme ceresti,alte planete,care au un efect asupra planetei tale.Aceste informatii sunt de mult cunoscute,dar prost intelese.
Intrebare Metatron:Influenta gravitationala a altor organisme ceresti afecteaza pamantul?
Metatron:Am sa va spun ca se deplaseaza in exterior in inele, de intentia care sunt apoi transportate de intentia cereasca,asa cum au fost,spre pamant.Unele dintre acestea sunt magnetice,unele electromagnetice, altele sunt mult mai subtile,ca un camp de energie zero.
Acum ,cel mai mare mecanism de distribuire energetica si frecventa ,este cel de putere.In special,dupa cum s-a mentionat,cele de supraputere geometrice sunt printre cele mai mari dintre acestea.Matricea geometrica sacra atat cat primeste,rafineaza si distribuie aceste armonici.Nodurile acestui sistem planetar sacru,puncte grila si punctele de alimentare sunt foarte implicate in procesul de ascensiune.Atat pentru planeta cat si pentru omenire,veti vedea,Seful porumbel.
Acum,vom adauga o singura bucata.Zona de Glaveston Island este intradevar "seful Porumbel".Acest lucru il stii din "Cheile lui Enoh",transmis de un mare maestru,are in ea diagrame cu aceasta harta.Zona de Glaveston este cea mai apropiata de zona Houston,care are capacitatea de a transporta lumina cereasca,de care am vorbit la inceputul acestui articol.In insula sunt trei piramide moderne,numite Moody Gardens.Una este gradina botanica si contine cristale masive,una un acvariu cu delfini,un altul dedicat stiintei,toate create pentru binele cel mai inalt.
Este bine sa retineti ca marele uragan numit"Ike",care a devastat o mare parte din cladiri pe Galveston Island,insa ,nu a deteriorat structura celor trei peramide.Ti- ai facut o idee cat sunt de importante din punct de vedere energetic?.Furtuni, uragane in continuare si astfel se regleaza lumina acestei energii.In nici un caz nu o luati ca o pedeapsa,mai degraba ca o recalibrare, o indulcire a dualitatii.Copii indigo si copii de cristal vor veni la putere,acestia vor servi ca un far in Noua Energie.
Pamantul este o prezenta atotputernica. Pamantul nu poate fi distrus.Indiferent daca accepta sau nu,nimic nu este luat de pe pamant,pentru ca Pamantul nu permite.
Omul nu poate distruge pamantul,doar capacitatea de a trai pe ea.Pamantul a fost constient ca va fi ca o lava incandescenta. Schimbarile care vin sunt acceptate de Gaia,de constiinta superioara a oamenilor intr-un mare grad.Sa stii ca totul este in perfecta ordine.
Esti perfect.Nu te teme.
Eu sunt Metatron,si esti iubit.
Si asa este.

CURAJ !


Nu iese ulei, dacă măslinele nu sunt stoarse…
Nici vin, dacă strugurii nu sunt presaţi…
Nici parfum, dacă florile nu sunt strivite…

Ai simţit vreo presiune în viaţă azi?
Nu-ţi fă griji…
Dumnezeu tocmai scoate ce-i mai bun din tine!

marți, 27 aprilie 2010

CUFUNDATI-VA IN CUNOASTEREA CA SUNTETI IUBIREA NELIMITATA A LUI DUMNEZEU


"Credinta nu permite existenta fricii. Credinta si frica sunt contradictorii. Una este reala, iar alta e falsa, dar adeseori voi credeti contrariul. Considerati ca frica e cea reala, iar credinta e ceva in plus, o cuta delicata care s-a creat la periferia voastra, de prisos, in comparatie cu aderenta fricii. Nu exista inlocuitor pentru realitatea fricii, spuneti voi.
Fricile sunt precum urmele pe care le-ati lasat in urma. Fricile isi lasa amprenta. Dar o amprenta este o amprenta. Nu este realitate. Deoarece pasii vostri arata ca ati fugit odata de ceva aflat in spatele vostru, asta nu inseamna ca trebuie sa continuati sa alergati. Doar pentru ca frica v-a fugarit candva, nu inseamna ca trebuie sa va fugareasca si acum. Nu mai priviti inapoi, iar frica nu va va mai urmari.
La fel, nu mai cautati frica in viata voastra, iar aceasta se va dizolva.
Fricile se bazeaza pe trecut, pe trecutul vostru si al celorlalti. Vi s-a spus ca este necesar sa va fie frica, ca frica este o casca de protectie. Vi s-a spus sa aveti grija. Si daca ati fi fost invatati sa fiti fara grija? O, cata suferinta si potentiala suferinta nu ati mai cara dupa voi.
Fiti propriul invatator acum. Descoperiti-va propria voce. Repetati dupa Mine:
Eu sunt o fiinta pretuita a lui Dumnezeu. Nici un rau nu mi se poate intampla, intrucat sunt impachetat pentru totdeauna in inima si vederea lui Dumnezeu.
Ceea ce vad ca fiind fatal, sunt doar episoade de suprafata care imi ating corpul si imi ating sentimentul de bunastare, dar nu si bunastarea in sine. Evenimentele de suprafata nu-mi ating legatura cu Dumnezeu si realitatea privind cine sunt si pentru ce sunt. In prezent, eu sunt experimentator. Am avut deja parte de suficiente experiente de frica, de frica prosteasca. Acum depasesc starea de frica.
Mi-a fost mereu teama sa intru in padure, intr-o padure necunoscuta, de lumina si umbra. Viata mea a fost o padure intunecata si se poate sa fi stat la marginea vietii mele, caci mi-a fost frica sa intru.
Nimic nu este fatal. Ceea ce dispare, nici n-a existat. Este iluzie, la fel cum frica e o iluzie. Frica dureaza numai atat cat este mentinuta. Eu nu ma pot rataci. Frica mea este ca ma voi rataci sau ca ma voi rani. Dar adevarul este ca eu sunt inviolabil.
Eu ii apartin Tatalui meu. Ii port marca. Nu sunt niciodata in afara vederii Sale.
El este Cel care ma urmeaza. El imi spulbera toate fricile. Imi inlocuiesc fricile cu gandul lui Dumnezeu. Dumnezeu imi va inlocui fricile cu El insusi.
Am crezut ca existenta mea este in corp. Corpul meu reprezinta un adapost temporar. Eu ridic un cort. Intr-o zi, il dau jos si merg mai departe. Ce este atat de dificil in asta? Pe Pamant eu sunt un nomad, dar in Cer sunt rezident. Mi-am cautat locul de drept, iar acum aflu ca este pur si simplu in inima lui Dumnezeu.
Asupra mea nu se abat acele lucruri de care ma tem, deoarece imi indrept gandurile spre lucruri mai bune decat frica.
Asupra mea se revarsa ceea ce iubesc.
Un dusman este gandul meu proiectat. Imi chem inapoi gandurile si trimit altele noi.
Eu sunt un gand incantator al lui Dumnezeu. Orice ganduri care nu s-au ridicat la nivelul iubirii au avut loc numai in imaginatia mea. Imi pun deoparte imaginatia mea. Imi pun deoparte imaginatia tremuratoare si aleg acum viziunea lui Dumnezeu. Imi lepad imaginatia in favoarea vederii lui Dumnezeu, iar aici intra si felul in care Ma vede El pe mine.
Accept acum ca eu sunt viziunea lui Dumnezeu. El ma vede. Nu ma voi mai indeparta de vederea Lui, nici nu voi mai pune gandurile de frica mai presus de imbratisarea Sa. Acum imbratisez bunatatea vietii si bunatatea lui Dumnezeu si le fac sa fie ale mele. Stiu cum sa fac asta. Pur si simplu inlocuiesc dependenta de frica si ma cufund in cunoasterea ca eu sunt iubirea nelimitata a lui Dumnezeu
."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Criza globala -o chemare spre transformare


„Acum suntem mult prea destepti pentru a putea supravietui fara intelepciune” .
Se pune intrebarea: Va face omenirea saltul necesar in constiinta, pentru a crea un viitor optimist? E.F. Schumacher


Criza noastra globala are o istorie veche. Radacinile ei nu sunt in Revolutia Industriala si in materialismul Iluminismului European sau in Revolutia Agrara, nici in folosirea initiala a uneltelor. Bineinteles ca fiecare dintre acestea a jucat rolul sau, dar radacina se afla mult mai adanc in evolutia noastra. Cand s-a ivit pentru prima data Homo Sapiens, cu creierul sau mare (capabil de gandire, de ratiune si de vorbire) si cu maini agile pentru a modifica lumea conform dorintei sale, viata pe Pamant a luat o turnura foarte creatoare si, totusi, foarte periculoasa.
Am cautat sa ne imbunatatim calitatea vietii, sa ne eliberam de constrangerile trudei fizice si de suferinta nenecesara. Iar eforturile noastre s-au dovedit a fi foarte fructuoase: astazi, aceia dintre noi care traiesc in Occident se bucura de un confort fara precedent si de multe oportunitati. Dar, a devenit de asemenea clar ca a continua pe calea consumului nestavilit, cu urmarea sa negativa asupra mediului, devine acum cea mai grava amenintare la adresa omenirii si, mai tragic, la chiar existenta Pamantului. Atunci, avand in vedere faptul ca devenim mai constienti de pericolele pe care le intrezarim, de ce nu ne schimbam?
Raspunsul este in mintile noastre: in credintele si valorile care ne ghideaza deciziile. Sedusi de remarcabila noastra abilitate de a schimba lumea, am cazut in capcana de a crede ca drumul catre a ne simti bine trece prin a face ca lumea sa fie asa cum vrem noi. Daca nu suntem fericiti, presupunem ca trebuie sa facem ceva: sa obtinem ceva pe care nu-l avem inca, sa-i facem pe altii sa reactioneze asa cum am vrea noi, sa ne bucuram de o noua experienta, sa evitam unele circumstante sau persoane care ne-au cauzat nemultumire.
In aceasta abordare exista o oarecare valoare. Daca o cauza a suferintei noastre este fizica (de exemplu, daca ne este frig sau foame), atunci sunt necesare unele schimbari in exteriorul nostru. Cei mai multi dintre noi, in Occident, pot sa-si rezolve nevoile fizice relativ usor: dand drumul la caldura sau mergand la cumparaturi. Cu toate acestea, suntem departe de a fi satisfacuti. Astfel, crezand ca problema se afla inca acolo „in afara”, continuam sa cautam implinirea in lumea din jur, presupunand ca, atunci cand am lua suficient din ceea ce credem ca vrem, in sfarsit ne-am linisti.
De-a lungul istoriei omenirii, au existat aceia care s-au trezit din visul ca pacea mintii depinde de ceea ce avem, sau ceea ce facem. Acestia sunt inteleptii, rishi, roshi, misticii, sfintii, lamasii si alti „intelepti”, fiecare, in felul sau, redescoperind un adevar atemporal despre constiinta umana: mintea, in starea sa naturala, este deja relaxata.
Prin „starea naturala”, ei nu au inteles starea mentala in care ne petrecem cea mai mare parte a timpului, care, in mod clar, nu este de obicei una de relaxare si multumire. Ei vorbesc de mintea inainte de a deveni intunecata de griji, dorinte, planuri, analize. Din nou si din nou ne-au reamintit ca nu e nevoie sa facem nimic si nici sa mergem undeva, pentru a ne simti multumiti. Dimpotriva, tot facand ceva, tot cautand sa schimbam lucrurile, ne indreptam in directia opusa. Ne imaginam ca ceva lipseste si, impreuna cu acest autocreat sentiment de lipsa, vine si sentimentul de nefericire.
Si apoi incercam sa umplem acest sentiment de nefericire, luand ceea ce credem ca ne lipseste. Traim in ceea ce filozofii indieni au numit „samsara” – care initial a vut sensul de „a haladui”. Hoinarim cautand implinirea, intr-o lume care ne acorda doar un ragaz trecator de la nemultumire, satisfactia temporara, fiind urmata de o cautare si mai asidua a acelui tel care ne scapa intotdeauna.
In trecutul indepartat, repercusiunile acestei abordari si-au lasat amprenta asupra oamenilor, dand nastere suferintei lor, asa cum a inteles Buddha. Totusi, pe masura ce puterea tehnologiilor noastre a crescut, impactul a devenit mult mai serios si, in perioada recenta, s-a escaladat la nivelul unei crize globale.
A devenit din ce in ce mai clar ca valorile si credintele noastre existente nu mai sunt viabile si exista o chemare pentru transformare interioara, adesea interpretata ca o trecere la o stare de constiinta mai inalta, mai exaltata. Dar schimbarea ceruta nu e ceva nou: este trezirea la o calitate a constiintei care ne-a fost dintotdeauna disponibila, dar care arareori este intrezarita.
Schimbarea este subtila si, in acelasi timp, profunda. Este o schimbare in fiinta noastra, in calitatea constiintei noastre. Experienta noastra nu mai este comparata cu lipsa, aversiunea, ingrijorarea, dorinta, speranta sau alte atasamente emotionale. In locul acestora, fiinta noastra are calitatea de libertate si usurinta.
Aceasta reprezinta un adevarat salt cuantic in constiinta. Cand oamenii aud, pentru prima oara, acest termen, cred adesea ca inseamna un salt urias in constiinta. Dar, in fizica moderna, un salt cuantic este cel mai mic salt posibil. La nivel atomic, o schimbare de la o stare energetica la alta nu apare ca o tranzitie continua, ci ca un salt: o tranzitie instantanee, de la o stare la alta. Similar, schimbarea de la o minte tensionata, la o minte relaxata este un salt instantaneu.
Impreuna cu acest salt interior se petrece si o schimbare vitala in gandire si actiune. Nemaifiind orbiti de griji, sau prinsi de lipsuri si dorinte imaginare, suntem liberi sa actionam in concordanta cu nevoile de moment. Asta poate insemna: sa-i ajutam pe altii, sa indreptam o nedreptate, sa lucram pentru o cauza sociala, sa ne ingrijim sanatatea, sa crestem copii, sa ne castigam existenta – orice lucru asupra caruia ne concentram energia. Putem face toate acestea cu o implicare mai mare si o compasiune mai adanca.
Nu e nevoie sa mai spun ca o astfel de schimbare este rareori permanenta! Am fost atat de adanc conditionati in vechiul mod de gandire, incat foarte usor recadem in ingustimea mintii acaparatoare. Pentru cei mai multi dintre noi, provocarea nu este a ramane intr-o stare permanenta de relaxare naturala, ci o reprezinta dezvoltarea abilitatii de a relaxa mintea si de-a ne intoarce la starea de pace, usurinta, calm, cat de des putem pe parcursul unei zile.
In trecut, acest salt in constiinta era considerat crucial pentru salvarea individuala. Astazi, a devenit esential pentru salvarea noastra colectiva. Am atins un punct inevitabil in destinul uman, in care ni se cere sa ne trezim din somnul nostru colectiv si sa ne reconectam la adevarata noastra natura. Asa cum spunea arhitectul filozof Buckminster Fuller: „suntem in fata examenului nostru final de evolutie”.
Este specia umana in stare sa supravietuiasca? Putem sa abandonam setarile noastre mentale disfunctionale si sa vedem lumea, mai degraba prin ochii intelepciunii si compasiunii, decat prin cei ai lacomiei si fricii?
Cei care au facut acest salt in trecut – cei intelepti sau cei iluminati – au fost cativa. Cu toate acestea, fiecare a fost purtatorul noilor vesti despre cum noi toti am putea si ar trebui sa fim. Acum, a sosit pentru noi timpul sa ne asumam dreptul natural din nastere. Nici noi, nici planeta nu mai putem astepta.
Articol publicat in revista Resurgence, numarul256-de Peter Russell

NU UITA !


Iubire fara conditii

(fragment din cartea Iubire fara conditii, de Paul Ferrini, aparuta la editura ForYou)

Este necesar ca limitele pe care le stabilesti sa fie bine gandite, daca se pune problema sa treci de ele.

Nu-l face raspunzator pe aproapele tau pentru pacea si fericirea ta si nu-ti asuma nici responsabilitatea pentru pacea si fericirea lui. El n-a venit sa te mantuiasca pe tine si nici tu n-ai venit sa il mantuiesti pe el.

Pe de alta parte, dezleaga-l pe semenul tau de orice resentiment pe care il nutresti fata de el. Nu te abtine in nici un fel de la a-i arata iubire. Caci, a incerca sa-l privezi de fericirea sa, inseamna a-l ataca si a te intemnita pe tine insuti in stransoarea vinei si a fricii.

Nu-ti astupa urechile cand aproapele tau striga dupa ajutor.

Lasa-l sa lucreze alaturi de tine, atata timp cat vrea el. Si, cand e gata sa plece, doreste-i tot binele. Da-i hrana si apa pentru drum. Nu-l indatora si nu-l forta sa stea impotriva vointei sale. Libertatea aproapelui tau nu este un simbol al propriei tale libertati. De aceea, lasa-l sa vina si sa plece dupa bunul lui plac. Ureza-i bun venit cand vine si spune-i bun ramas cand pleaca.

Mai mult de-atat nu poti face. Atat insa este suficient.

Ingrijeste-te de fiecare strain in felul acesta, si eu iti voi arata o lume in care s-a intors increderea si in care domneste iubirea de aproape.

Iubeste-ti aproapele, asa cum ai vrea sa te iubesti pe tine insuti. Fa-l sa fie la fel de important. Nu fa sacrificii pentru el si nu-i cere ca el sa faca sacrificii pentru tine, ci ajuta-l cand poti si primeste-i ajutorul cu recunostinta, atunci cand ai nevoie de el.

Aceasta reciprocitate simpla si plina de demnitate este un gest al iubirii si al acceptarii. El demonstreaza incredere si stima reciproca.

Mai mult de-atat e prea mult. Mai putin de-atat e prea putin.


CE ESTE DE FAPT IUBIREA, DACA NU A RENUNTA LA PERCEPTE?


"Nu puteti adopta iubirea neconditionata. O puteti imita, dar asta nu e decat o incercare. "Ca si cum" nu e iubire.
Ceea ce se numeste iubire neconditionata inseamna, pur si simplu, a nu interpreta lucrurile ca pe un afront personal. Cand interpretati astfel lucrurile, va asumati dreptul de stapanire asupra lor. Cand nu interpretati lucrurile la un nivel personal, cand il vedeti pe cel care v-a ofensat ca pe un om care, trecand pe strada, da din mana si va atinge din greseala, cand constientizati ca insultele sale ii apartin si ca voi sunteti inocenti- la fel de inocenti ca acea persoana- atunci nu atasati nici o vina. Cui ii puteti atasa o vina? Va ridicati deasupra agresiunii- si astfel il eliberati pe ofensator si pe voi insiva.
Daca cineva va injura, el nu face decat sa-si injure propria soarta. El vede prin niste ochelari distorsionati si nu are alt mod de a vedea. Voi nu-l penalizati pentru asta. Cu siguranta, nu-l injurati inapoi.
Ceea ce se numeste iubire neconditionata este a vedea mai departe de ce se afla sub nasul vostru. Este o constientizare tacuta a propriului Sine complet. Nu este un sentiment de mila pentru asa zisul celalalt. Nu este indiferenta.
Adevarata constienta presupune sa constientizati ca acest asa-zis celalalt se gaseste accidental in cursul vietii voastre. Acesta nu este diferit de voi- in sensul ca si el este un invatator al iubirii. Caci ce altceva face acela care va dispretuieste sau va injoseste, decat sa va ofere un exercitiu de iubire?
Voi nu iubiti in orice conditii. Nu preluati, pur si simplu, viziunea limitata a altuia, transformand-o in a voastra proprie. Nu interpretati, pur si simplu, orbirea cuiva ca pe un afront personal. Stiti ca nu voi sunteti cauza problemei sale. Voi sunteti doar cineva care trece pe acolo si observa.
Cand e vorba de probleme mai grave, precum accidentele, boala sau moartea, fie ca e vorba de propriul corp sau al altuia, nu le priviti ca pe ceva personal si, totodata, nu le luati ca pe un afront. Luati-le ca pe o intamplare care nu este directionata spre voi. Se intampla sa fiti acolo, atata tot.
Ce este iubirea conditionata, daca nu agatarea de percepte? Ce este de fapt iubirea, daca nu a renunta la percepte? Iubirea care este conditionata nu e iubire. Iubirea curge asa cum curge. Cuvinte precum "neconditionat" nu maresc cantitatea de iubire. Lasati ca iubirea sa fie ceea ce este- si veti avea destula pentru a o da peste tot.
Cultivati dorinta de a nu interpreta ceea ce se intampla in viata, ca pe ceva care vi se intampla la nivel personal. A avea un mod diferit de a vedea lucrurile inlatura barierele din jurul inimii si al mintii.
Iubirea nu este o decizie a mintii. Ea presupune a nu sti ca cel care v-a ofensat ego-ul are un trecut trist. Nu-i gasiti scuze dar nici nu-l invinuiti. Nu e suficient sa recunoasteti ca face doar ce poate pe moment. Nu e suficient sa recunoasteti ca el crede ca trebuie sa se apere de voi. Nu e suficient sa recunoasteti ca interpreteaza la nivel personal, ceea ce n-are legatura cu el. Nu e suficient sa intelegeti ca el incearca sa va ademeneasca intr-un joc pe care nu trebuie sa il jucati.
Nu trebuie sa-l jucati si nici nu trebuie sa fiti concilianti. Cel care se pune in serviciul iubirii nu este conciliant. Si nici nu-i distruge pe dusmani- doar stie ca nu are nici un dusman. El demonteaza suferinta, caci asta face iubirea. Voi nu sunteti cel care venereaza ceea ce se numeste iubire neconditionata. Nu subscrieti la ea. Voi subscrieti la Mine si la nimeni altul- si, in acest fel, iubirea va veni prin voi."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

luni, 26 aprilie 2010

PRIVITI IN INIMA VOASTRA !



Un mesaj de la Arhanghelul Gabriel prin Shelley Young 18 aprilie 2010
Multe fiinte umane iluminate au o reticenta in a se vedea ca sufletele uimitoare ce sunt cu adevarat. Ele se tem ca privindu-se in
acest fel ar cadea in ego.Asta nu inseamna a va ameti in iluzia grandorii. Asta inseamna a va privi dintr-o perspectiva inalta si de a
vedea cu adevarat, de a recunoaste si a onora cine sunteti cu adevarat.Am dori sa continuam in acest ton, oferindu-va permisiunea
de a va observa propria maretie. Acest lucru este intr-adevar o parte integrala a energiilor in care ne aflam acum.Majoritatea dintre voi
care ati pasit pe calea voastra spirituala, ati lucrat fara odihna, condusi, daca doriti, pentru a atinge linia de sosire. In timp ce noi va
onoram pentru seriozitatea voastra, multi dintre voi ati imbratisat aceasta graba si a devenit un obicei. Vedeti voi, in energiile de la
inceputul acestui proces, multi dintre voi simteau o mare graba in care trebuia neaparat sa iluminati, asa cum a facut intreaga lume
din jurul vostru.Si simteati ca si cum ar fi trebuit sa fie facut totul ACUM. Acea urgenta pe care ati simtit-o toti a fost o parte integrala
a procesului pentru a asigura ca masa critica a fost obtinuta si procesul ascensiunii pe pamant asigurat. Pentru ca multi dintre voi ati
pasit pe calea voastra spirituala condusi de aceasta urgenta, ati acceptat ca acesta este felul in care se simte mereu calea spirituala.
In realitate, nu mai este nevoie sa purtati acel simt al urgentei.Procesul este in actiune. Voi ati reusit, ca si colectiv intreg, ceea ce v-
ati propus sa faceti, deci acel simt al urgentei nu mai este necesar cu adevarat, dar multi inca se mai agata de el cu toata forta lor.
Acest lucru face ca fiintele iluminate sa accepte cu dificultate mutarea in energiile starii de A FI. Ele simt ca trebuie sa fie ceva gresit
pe care inca nu il inteleg. Ele inca se simt conduse, cand nu exista nici un loc unde sa ajunga. Si astfel, ele simt ca ''trebuie sa fiu
blocat'', ''cred ca imi scapa ceva'', ''ce anume trebuie sa vindec''? ''Ce ar trebui sa fac''? Pentru ele, a sta pe calea buna inseamna a
forja inainte.Asta este o aberatie. Procesul ascensiunii pe pamant este asigurat. Nu exista nimic in neregula care sa il poata stopa
acum, asa cum impulsul este la locul sau. In loc sa va bateti incurajator pe umar, voi cadeti in disperare, cautand ceva de facut. Acest
lucru induce multora un simt al disconfortului care nu este cu adevarat necesar.Daca v-ati putea vedea asa cum va vedem noi.Daca
ati putea, ati vedea sufletele frumoase cantand, care s-au mutat in curaj si integritate si credinta si au permis ca acest magnific
eveniment sa aiba loc. Ati putea vedea sufletele care si-au vazut si trai cel mai inalt serviciu posibil si l-au facut stralucitor. Ele au
realiat ceea ce si-au propus sa faca si acum multi se bucura de fructele muncii lor. Ganditi-va astfel. Este ca si cum v-ati lipit de
masina voastra, stiind ca trebuie sa ajungeti la o destinatie foarte indepartata. Ati stat in discomfortul masinii voastre cat ati calatorit
multi kilometri pentru a ajunge aici. Uneori va era foame sau sete sau aveati nevoie disperata sa folositi toaleta. Uneori corpurile
voastre aveau dureri din cauza limitarilor vehicolului vostru si tanjea sa iasa afara si sa se intinda. Unele portiuni ale calatoriei voastre
au fost lungi si pareau ca nu se mai termina. Alte portiuni ale calatoriei v-au entuziasmat si v-au incarcat cu minuni asa cum priveati la
peisaje noi interesante. Dar in final, ati ajuns la destinatie. Puteti arunca hartile si instructiunile. Ati ajuns acolo unde ati muncit atat de
mult sa ajungeti! Acum este timpul sa va bucurati de destinatia voastra. Sa inaintati cu un simt la minunii si sa va planificati zilele in
conformitate cu ceea ce va face cea mai mare placere si va aduce cea mai mare implinire. Acesta este un timp cand va puteti intalni
in bucurie cu altii care si-au completat in mod similar calatoriile si impartasesc povesti despre pelegrinajele voastre uimitoare.
Calatoritul s-a incheiat, dragilor. Este timpul sa imbratisati si sa va bucurati de pamantul promis. sursa:
www.trinityesoteric s.wordpress. com

PENTRU SUFLET DE LA SUFLET

LOVE

ARHANGHELUL MIHAIL



Mesajul lunii mai 2010 - Transmis de Ronna Herman
preaiubiti maestri, acei dintre voi care santeti Smenite Stelare, ati raspuns la chemarea unei trompete rasunatoare ,
care a reverberat prin acest univers. ( Seminte Stelare - cateodata numite Suflete batrane - O Samanta Stelara este un
suflet/persoana care a avut multe vieti in acest univers si poate chiar si in Omnivers. Aceasta inseamna ca noi am intrat in
constiinta noastra individualizata cu foarte mult timp in urma si avem multe, multe, vieti si experiente ca co-creatori. Sufletele
Semintelor Stelare sant cele care se afla in linia intai a procesului de ascensiune si care ancoreaza inaltele frecvente ale Luminii
pe Pamant). Voi ati venit din sisteme stelare foarte indepartate, din galaxii si sisteme solare si ati adus cu voi o bogatie de
informatii cosmice care au fost stocate in Mintea voastra Sacra pentru a fi accesate in viitor. Au existat cerinte stringente prin care
ati trecut si juraminte solemne pe care a trebuit sa le faceti. Voi ati fost de acord sa veniti pe Pamant pe durata acestor momente
ale timpurilor evolutionare si sa va incarnati intr-o mare diversitate si adesea foarte dificile circumstante. Voi ati facut un
angajament ca atunci cand va veni timpul sa pasiti pe calea ascensiunii, ne veti permite sa va dam deoparte liberul arbitru , astfel
incat sa putem lua indiferent ce masuri consideram ca sant necesare pentru a va trezi. Pentru multi, aceasta a rezultat intr-o
contopire cu sufletul si altii, care deja s-au trezit la Sinele lor Suflet, au fost pregetiti pentru o fuziune cu o fateta a Sinelui lor Inalt.
Cand in final, Sufletul a fuzionat total cu Inima Sacra , aceasta este o mare reuniune de proportii monumentale. Cand intentiile
voastre sant compuse dintr-o intelepciune acoperita de iubire si proiectata cu puritate, voi deveniti o puternica sursa a energiei
Focului Sacru. Aceasta trezire a rezultat intr-o nemultumire Divina de masa , pe langa aceasta garda avansata. Voi toti ati
experimentat cateva din transformarile monumentale care au avut loc in mijlocul maselor si ati observat deasemenea sau ati fost
afectati de schimbarile accelerate ale Pamantului care au avut loc si continua. Multi dintre voi, care ati facut un efort constient sa
va recastigati Divinitatea , via indiferent de ce santeti sau ati fost atrasi, santeti in mijlocul acestui grup. Voi ati fost de acord sa fiti
exemple si sa faceti tot ce va sta in putre pentru a usura calea pentru altii, prin a deveni Santinele ale Luminii, aratatori de cale si
Servitori ai Lumii. In erele trecute, procesul ascensiunii a fost disponibil doar pentru cei care s-au incarnat pentru a fi initiati ferm
pe cale si ca discipoli a caror misiune a fost sa ancoreze cat de multa Lumina pot si sa aduca cat de multa intelepciune cosmica a
fost posibil. Acel timp a trecut. Acesta este un timp al ascensiunii in masa pentru ca toate planetele, sistemele solare si galaxiile
din acest univers sant activ implicate in procesul de ascensiune. Rotile Creatiei spiraleaza permanent in sus si in jos, in interior si
in exterior, depinzand de marele ciclu cosmic al timpului. In ultimii cativa ani ai timpului de pe Pamant, noi am daruit instructiuni
profunde despre cum sa construiti Piramidele Puterii/Luminii in dimensiunea a 5-a. Exista acum o magnifica Piramida a Lumii pe
care milioane de suflete dragi o viziteaza cu incredere pentru a inspira Particolele Adamantine, Esenta pura si divina a
Creatorului. Cerand cel mai mare bine pentru umanitate Pamant si toata Creatia, acest Elixir al Vietii este activat prin intentia
voastra iubitoare si expirata inafara in vastele receptacole ale Luminii din marea piramida. Esenta Iubirii voastre este apoi
multiplicata de o mie de ori si flosita de catre Elohimi si fortele angelice in cel mai benefic mod. Legea Universala spune ca trebuie
sa vina un timp, cand toate Sufletele constiente trebuie sa returneze o portiune a darurilor Divine ale Vietii/Iubirii care le-au fost
alocate. Cand voi participati activ la impartasirea portiunii voastre din Particolele Adamantine , via Piramida Lumii, voi va
indepliniti obligatia fata de Parintii nostri Creatori, ca un co-creator activ si grijuliu. Aceasta este cea mai inalta si mai efectiva
forma de plata a zeciuielii. Este important sa impartasiti bogatiile voastre pamantesti, dar mai important este sa impartasiti darurile
si talentele Spiritului vostru. Peste ani, multi dintre voi v-ati alaturat in construirea Piramidelor de grup 5 dimensionale in multe
locuri strategice de pe Pamant . Adesea, instructiunile pe care vi le-am dat sant pregatitoare pentru un plan mai maret care se va
manifesta in viitor. Acum este timpul ca noi sa ne concentram pe crearea unui mediu pentru sosirea impreuna a grupului de
Servitori ai Lumii. Catre acest sfarsit , piramidele grup din jurul lumii au fuzionat incet dar sigur,pentru a crea o mare piramida in
cele mai inalte nivele ale dimensiunii a 5-a. Aceasta piramida nu este atat de mare ca Piramida Lumii, pentru ca este o diferenta
majora intre cele doua. Piramida Lumii a fost creata pentru toata umanitatea, astfel incat oricine doreste sa mearga acolo sa
comunice cu Mama/Tatal Dumnezeu , cu Marile Fiinte de Lumina si cu fortele angelice , sa o poata face. Acesta este un loc
pentru exprimarea gratitudinii si a aduce un omagiu Parintilor nostri Creatori, Creatorului Suprem si puternicelor forte ale
taramurilor ceresti. Este un loc sacru a celei mai inalte forme si toti cei care doresc sa experimenteze stralucirea Unicitatii si sa
impartaseasca abundenta lor spirituala si iubirea neconditionata, au asigurat un loc acolo. Voi ati putea-o numi Catedrala din cer ,
pentru ca in viitor va lua locul multor case ale venerarii, asa cum religiile lumii incep sa accepte avansatele invataturi ale
intelepciunii date de Creatorul nostru Mama/Tata. Piramida Servitorilor Lumii va fi rezervata celor care sant bine pe calea lor catre
Maiestrie si care si-au castigat dreptuul de a impartasi cunoasterea/ intelepciunea integrata, cu altii. Ca si in Orasele de Lumina,
voi santeti primii care mergeti in piramida voastra personala si apoi, faceti calatoria de acolo in Piramida Servitorilor Lumii. Noi va
vom da mai multe instructiuni in viitorul apropiat privind scopul si beneficiile Piramidei Servitorilor Lumii. Este suficient sa spunem
ca aceasta este una din cele mai mari oportunitati pe care le-ati avut vreodata de a servi umanitatea si Pamantul. Amintiti-va,
initierea este acum un eveniment de grup si nu o realizare individuala. Trebuie sa doriti sa ii asistati pe cei care sant pe cale in
spatele vostru intr-un fel, astfel incat , asa cum voi va inaltati, asa se intampla si cu toata umanitatea. Sufletul are o inclinatie
naturala spre constiinta de grup. Sufletul este cel care cauta reunificarea, nu personalitatea egou-lui. Avansarea pe cale, creste
constiinta Sufletului si constiinta grupulu. Milioane de suflete dragi se afla in mijlocul a ceea ce este numit procesul initierii ;
asadar, noi dorim sa clarificam ca aceasta este o parte naturala a procesului de ascensiune. Asa cum ati mai auzit inainte,
ascesniunea este un proces continuu, cu evolutie permanenta si nu o destinatie. Ar trebui deasemenea sa fiti constienti ca ati
experimentat diferite faze ale procesului de ascensiune de multe ori inainte , intr-o multitudine de locatii si realitati. Ca un aspirant
pe Cale, adevaruri mai marete si mai marete va vor fi revelate. Asadar, ar trebui sa fiti constienti ca principiile minore ale
intelepciunii fara varsta vor fi constant expandate pentru a incorpora reguli unice, legi si adevaruri ale urmatorului nivel de
existenta , intr-un ciclu fara de sfarsit al ascensiunii in constiinta. Amintiti-va, cunoasterea trebuie sa fie integrata si folosita intr-un
mod eficient si potrivit, pentru a fi pastrata ca intelepciune. Fiintele uman/spirituale sant cele care si-au dezvoltat abilitatile
Superconstiintei lor, deci ele pot incepe sa atraga din bogatia de informatii stocate in Mintea lor Sacra. Eventual, acestea si-au
castigat abilitatea de a atrage inspiratia si informatia avansata din dimensiunile inalte, via multe fragmente ale Sinelui lor Suflet,
care sant dispersate de-a lungul Universului. Sinele Inalt/Mintea Supraconstienta este legatura cu taramurile Spirituale . Mai intai,
puteti incepe sa aveti flash-uri de inspiratii/informat ii via abilitatile voastre intuitive si pe durata meditatiei. Puterile mintii sant maret
amplificate , asa cum un aspirant pe cale devine mai prolific si confortabil in folosirea tiparelor de inalta frecventa ale Mintii Sacre.
Ca un rezultat al intrarii in taramurile de inalta frecventa ale structurii creierului , o buna portiune din amintirea evenimentelor
trecute incepe sa se atenueze, asa cum va mutati inafara taramului mintii/creierului instinctual si intrati in taramul Mintii
Superioare. Ascensiunea este un proces al expandarii mintii, a trecerii de la o stare a constiintei la alta. Constiinta se expandeaza
pentru a include toata umanitatea, Pamantul , sistemul solar si lucratorii sai. Nu mai exista concentrare doar pe micul Sine. Ultimul
scop este sa deveniti o fiinta galactica si eventual sa realizati o constiinta universala. Preaiubitilor, noi ne straduim sa va dam cele
mai pertinente informatii pentru a va asista la intelegerea a ceea ce se intampla, o perspectiva larga a ceea ce urmeaza, ca si
metode , unelte si exercitii, pentru a va asista sa va miscati prin procesul evolutionar, cu cel mai mic disconfort , prin darul gratiei (
care este energia rafinata a karmei). Ca intotdeauna, noi va atragem atentia sa acceptati doar acele concepte care rezoneaza cu
inima si sufletul vostru, considerandu- le adevarul vostru. Voi nu mai trebuie sa urmati absurditatile nimanui, pentru ca voi santeti
maestrul propriului vostru destin si deci, voi trebuie exersati constant darul discernamantului. Exista multi mesageri devotati ai
inaltei intelepciuni care si-au dedicat vietile pentru a va aduce invataturile de intelepciune pentru timpurile prezente si viitoare ale
constiintei mondiale expandate. Ei se straduiesc sa aduca cea mai mare intelepciune si cele mai benefice informatii posibile si
pentru a face asta, ei trebuie intotdeauna sa se straduiasca pentru acuratete si impecabilitate. Prin munca lor, vor fi cunoscuti.
Nici o negativitate nu ii va impiedica si nu ii va opri de la indeplinirea misiunii lor. Acum este timpul pentru acei dintre voi care v-ati
intors Spectrul Luminii si al Umbrei la un nivel acceptabil al dualitatii , sa incepeti procesul deschiderii cailor de comunicare cu
Fiinte din taramurile inalte . Aceasta inseamna ca v-ati indeplinit sarcina monumentala de a va curata portiunea majora din datoria
karmica si Semnatura voastra Energetica radiaza predominant pozitiv, cu tipare frecventiale vibrationale favorabile. Asta
inseamna deasemenea ca ati restabilit cu succes conectia dintre Mintea voastra Sacra si Inima voastra Sacra. Multi dintre voi
incep sa primeasca impulsuri, mesaje inspirationale si informatii avansate de la Sinele vostru Inalt, de la ghizii vostri sau de la
ajutoarele angelice specializate. Noi dorim sa va avertizam ca este destul de neobisnuit sa va conectati cu tipare vibrationale si sa
incepeti sa primiti informatii de la una din Fiintele de Lumina, de la Lorzii Luminii sau din inaltul taram angelic unde locuiesc
Arhanghelii , fara o perioada de antrenament si testare. Noi va rugam sa procedati lin si sa permiteti Sinelui vostru Inalt sa va
ghideze prin proces. Facand asa, veti stabili o conectie ferma cu frecventele cosmice ale inaltei inteligente si veti progresa
gradual si in sifuranta catre invatatori mai avansati ai intelepciunii cosmice.
INTREBARE : Ne poti explica, te rog, despre CORPUL CAUZAL?
ARH. MIHAIL : Corpul cauzal este o fateta a Sinelui vostru Inalt sau a Suprasufletului vostru care locuieste in Planul
Mental Inalt. Acesta contine o acumulare a tuturor lucrurilor pozitive pe care le-ati facut/creat pe durata vietii voastre. In cateva din
vietile voastre poate ca a fost adaugat foarte putin in magazia faptelor voastre bune; asadar, in alte vieti importante, voi v-ati
sacrificat si ati servit atat de bine, astfel incat, peste timp, comorile ceresti pe care le-ati acumulat au crescut considerabil. Deci,
calea catre primul fragment/sfera a Sinelui vostru Inalt este deschisa si darurile si intelepciunea stocate in interior sau incep sa
curga in structura creierului si in vasul fizic. Sufletul face fiecare efort pentru a va asista in conectarea cu Sinele vostru Inalt ,
pentru ca acesta este un mare beneficiu pentru Sinele vostru Suflet, la fel ca si pentru sinele vostru fizic. Gradual, cu timpul,
constiinta voastra umana devine aliniata cu Inteligenta Cosmica.
INTREBARE : Intonarea sunetelor aseaza chakrele in rotirea adecvata?
ARH. MIHAIL : Pana la un anumit grad. Intonarea sunetelor incepe procesul eliberarii gandurilor dizarmonioase si
discordante din chakre si eventual aceste vortexuri eterice , rotitoare de energie vor radia energia Fortei Vietii a frecventelor
specifice , asa cum au fost desemnate original sa o faca. procesul este foarte gradual, pentru ca energiile dezechilibrate sant
aruncate inafara celor 4 corpuri : fizic, emortional, mental si eteric si eventual afara, in lumea formei, prin Legea cercului sau
intr-un tipar al Infinitului. In trecut, a fost necesar sa experimentati ceea ce ati creat sau , intr-un fel, sa rectificati actiunile karmice
negative. Aceasta inseamna ca aceste energii negative vor tulbura lucruri din realitatea voastra, astfel incat voi sa le puteti
transmuta si sa intoarceti tiparele vibrationale la tipare frecventioale armonioase. gradual, asa cum tiparele negative sant
eliberate, chakrele se intorc la o rotire mai rapida si adecvata. Gandurile pozitive si actiunile au ca rezultat chakre radiante si
echilibrate si tipare vibrationale armonioase emanate spre lumea exterioara, care, in final, conduc catre Maiestria de Sine si catre
o stare de Iluminare a Fiintei. iata de ce este atat de important sa folositi Flacara Violet in fiecare zi, pentru a transmuta toate
energiile discordante, astfel incat sa nu trebuiasca sa experimentati cauza si efectul rezultate din formele gand dizarmonioase.
Este mult mai avantajos sa le transmutati, asa cum acestea sant eliberate prin darul Flacarii Violet a transmutarii. Aceasta va
ajuta sa va mutati in ceea ce se numeste Starea de Gratie. Curajosii mei, eu va rog sa va fortificati armura voastra spirituala cu
calitatea si virtutile Primei Raze a Vointei/Puterii Divine : integritate, valoare, adevar si fermitate, asa cum noi mergem impreuna
inainte ca Servitori ai Lumii. Eu promit sa va arat calea si sa va protejez , pana la permisivitatea limitelor legilor universale. Ca
Servitori ai Lumii sub ghidarea Consiliului Cosmic al Luminii, impreuna , nu putem esua. In voi, noi santem foarte incantati. Eu
Sant Arhanghelul Mihail.
Sursa : http://www.ronnasta r.com/

CRISTALE


Un obiect din piatra naturala - o statueta de jad, o sfera de cristal, o piramida de cuart, o placa de agat sau orice alt obiect de decor din cristal sau piatra naturala - poate fi asezat oriunde în casa. Este bine sa aveti cel putin un cristal natural în urmatoarele situatii:
- pentru familiile cu probleme, pentru echilibrarea energiilor între membrii familiei (conflicte sau neîntelegeri);
- la mutare în casa noua (armonizarea cu noul mediu);
- pentru proaspat casatoriti (mentinerea unei atmosfere pozitive în cuplu, este si un foarte bun cadou de nunta!) - cuart roze (sfera);
- în casele cu oameni bolnavi sau cu probleme majore (în functie de boala respectiva);
- în camera copilului (cresterea în conditii benefice) - cuart transparent, ametist, coral si altele;
- în dormitor (echilibrarea energiilor în cuplu) - geode de ametist si citrin;
- în baie (disiparea energiilor eliminate prin spalarea trupului)-un cuart natural care sa fie special facut pentru asta;
- în sufragerie, living sau hol (protectia împotriva energiilor negative ale musafirilor care intra în casa) - geode ametist, cuarturi brute, clustere si altele;
- la sediul firmei (asigura o evolutie benefica afacerii) - citrin, coral rosu, aur;
- în camera de lucru sau alte medii încarcate de radiatii sau energii nocive (lânga calculator, televizor, aparatura care emite radiatii) - cuarturi;
- în cabinetul medical - în medii în care se intra în contact cu oameni cu probleme, bolnavi - este foarte important ca personalul sa fie ferit pe cât posibil de influentele energetice negative continue la care se expun. În afara de acest aspect, cristalele, cu atât mai mult geodele de cristal, purifica spatiul cabinetului respectiv, improspatand continuu energia, si influenteaza benefic personalul, cât si pacientii. Mai mult decât atât, o retea de cristale, dispusa într-un anumit fel într-un cabinet sau spital, poate genera un adevarat motor de vindecare energetica si fizica. Prezenta unui cristal într-un spatiu incanta privitorul si creeaza buna dispozitie si liniste. Se pot folosi: ametist (de preferat geode), cuarturi pure neslefuite, coral, acvamarina, granat (ginecologie, dermatologie) si, de nelipsit, turmalinul.
- la ghisee de relatii cu publicul (dialog pozitiv sau în cazul în care lucrati într-un mediu în contact direct cu un public variat, pentru a va proteja împotriva gândurilor negative);
- la serviciu (în cazul unui mediu lipsit de armonie, încarcat negativ, tensionat, stresant sau când lucrati în subordinea unor superiori cu influenta negativa asupra dvs.);
- pentru activarea zonelor feng shui în incapere.
Cum purtam bijuteriile cu pietre pretioase
Dupa purificare, bijuteriile cu cristale trebuie purtate permanent asupra dumneavoastra pentru a va bucura de protectia si mângâierea lor.
Medalioanele trebuie purtate la gât, nu neaparat deasupra hainelor, ci si ca talisman secret, cât mai aproape de piele. Dar pot fi asezate si în portofel, în anumite locuri din încapere, agatate de candelabru, de tocul usii sau ferestrei, agatate lânga patul copilului, sub perna, într-un bol de sticla pe masa, în colturile camerei… Propria imaginatie poate alege locul cel mai potrivit pentru a agata un cristal care se va aduca noroc. Dar mai multe despre folosirea unui cristal în casa puteti gasi la arta Feng Shui.
Mana si degetele pe care sunt purtate cristalele au si ele importanta.
Mâna dreapta este transmitatoare (pentru stângaci este invers) de energie, mâna prin care energia este eliberata, degajata, deci purtati bijuterii pe mâna dreapta când doriti o eliberare de energie negativa sau transmiterea energiei benefice spre alta persoana (mângâiere, alinare, dragoste, vindecare). Cristalul va prelua surplusul de energie negativa care va creeaza stari de furie, oboseala, mâhnire.
Mâna stânga este receptoare de energie benefica, deci purtati bijuterii pe mâna stânga atunci când aveti nevoie de un surplus de energie pozitiva, de protectie, de energizare, de activare, cel mai probabil permanent. Schimbati pe mâna dreapta când simtiti ca energia dumneavoastra este în surplus si se manifesta agresiv.
Degetul mare are legatura cu trupul fizic, deci e bine sa purtati inele cu cristale cu efect asupra organelor interne, pentru o stare de sanatate mai buna. În planul sanatatii, este conectat direct de sinusuri, ureche, rinichi, sistemul limfatic.
Degetul aratator are legatura cu planul constientului, deci purtati inele pe acest deget pentru ca influenta cristalului sa se resimta în plan mental si intelectual (gândire, judecata, ratiune, logica, decizie, studiu, învatare, educatie, cunoastere). Este degetul orgoliului, al puterii, al impunerii asupra altora. În planul sanatatii, este conectat direct de sistemul nervos si colon.
Degetul mijlociu are legatura cu lumea emotiilor si a sentimentelor, deci e bine sa purtati inele cu cristale specifice laturii emotionale a vietii. În planul sanatatii, este conectat direct de creier, rinichi, limfa, glanda pineala.
Degetul inelar are legatura cu planul subconstientului, deci e bine sa purtati inele pe acest deget pentru a primi mesaje din astral, pentru vise, intuitie, presentimente, avertismente, eliberare de frustrari, de anxietate, de temeri ce sunt ascunse în subconstient. În planul sanatatii este conectat direct de aparatul reproducator, sistemul endocrin, hipotalamusul.
Degetul mic are legatura cu destinul uman, deci e bine sa purtati inele pe acest deget pentru a aduce schimbari în destinul dumneavoastra, pentru împlinirea propriului destin, pentru evitarea evenimentelor dure ale sortii si pentru atingerea menirii personale. În planul sanatatii este conectat direct de inima, intestin subtire, piept si sâni.
Recomadari
Cristalele pot fi folosite în nenumarate feluri si ne putem ajuta de ele în foarte multe situatii. Prezint mai jos câteva cazuri “generale“, sa spunem. Trebuie sa mentionez ca utilitatea maxima a unui cristal depinde foarte mult de rezonanta persoanei respective. Din aceasta cauza este bine sa va alegeti cristalul cu care dumneavoastra credeti ca rezonati cel mai bine.
♦ pentru protectie generala - calcedonie, ametist, lapis lazuli, cristal de stânca, jad, malahit, ochi de tigru, piatra lunii, aventurin;
♦ pentru o viata mai buna - jasp, lapis lazuli, ametist, cristal de stânca, hematit, malahit;
♦ pentru succes general si noroc - aventurin, ochi de tigru, calcedonie;
♦ pentru fericire - ametist, aventurin, crisopraz, cuart roz;
♦ pentru rezolvarea problemelor si atingerea scopurilor - citrin, cristal de stânca, hematit, jad, malahit, onix, ochi de tigru, piatra lunii;
♦ in momente de mare durere - despartire, deces, divort, esec - lapis lazuli, ametist, aventurin, cristal de stânca, cuart roz;
♦ pentru eliberare de blesteme, ghinion, energii negative - jasp, onix, jasp, lapis lazuli, ametist, malahit;
♦ pentru recapatarea încrederii, dispozitiei, chefului, bucuriei de viata, gândirii pozitive - carneol, citrin, ochi de tigru, cuart roz;
♦ pentru curaj, încredere, afirmare, initiativa - carneol, citrin, cristal de stânca, onix, piatra lunii, jad;
♦ pentru relatii mai bune cu lumea - carneol, jasp, malahit, piatra lunii, ametist, acvamarin, aventurin, jad, cuart roz;
♦ pentru persoanele în vârsta - calcedonie;
♦ pentru copii - malahit, piatra lunii, citrin;
♦ pentru femei si mame - piatra lunii, jad, jasp, cuart roz, chihlimbar;
♦ pentru barbati - ametist, jasp, hematit, lapis lazuli, malahit, piatra soarelui;
♦ pentru sanatate si vindecare - calcedonie, jasp, ametist, hematit, jad, unakit, lapis lazuli, ochi de tigru, cristal de stânca;
♦ pentru casatorie si gasirea sufletului pereche - crisopraz, jad, carneol, piatra lunii, chihlimbar;
♦ pentru dragoste - jad, carneol, cuart roz, piatra lunii, lapis lazuli, ametist;
♦ pentru prietenie - crisopraz, cuart roz;
♦ pentru armonie si întelegere - ametist, cuart roz, ochi de tigru;
♦ pentru fidelitate - ametist, onix, calcedonie, malahit;
♦ pentru maternitate, fertilitate, nastere, protectie pe timpul graviditatii - piatra lunii, unakit, calcedonie, cuart roz, malahit, carneol;
♦ pentru cresterea în greutate - unakit;
♦ pentru scaderea în greutate (la dieta) - ametist, piatra lunii, cuart fumuriu;
♦ pentru boli cronice, grave, karmice, inexplicabile - jasp rosu, ametist, piatra soarelui;
♦ pentru noroc - ochi de tigru, ochi de pisica, piatra soarelui;
♦ pentru viata sexuala mai buna - carneol, crisopraz, jasp rosu, lapis lazuli (pentru barbati), piatra soarelui;
♦ pentru energie fizica - sport carneol, hematit;
♦ pentru comunicare eficienta - acvamarin;
♦ la emotii, stress, trac - jad, calcedonie, citrin;
♦ pentru relatii profesionale bune (cu sefii) - amazonit, jasp;
♦ pentru promovare, avansare profesionala - lapis lazuli, piatra soarelui, aventurin, jasp, onix, malahit;
♦ pentru succes în cariera, reusita profesionala - ametist, jasp, hematit, lapis lazuli, ochi de tigru, malahit;
♦ pentru studiu, scoala, examene, interviu de angajare - hematit, ochi de tigru, sodalit, cristal de stânca, acvamarin, malahit, aventurin, citrin, ochi de tigru;
♦ pentru artisti, succes artistic - crisopraz, lapis lazuli, acvamarin, amazonit, cuart roz, aventurin, chihlimbar;
♦ pentru scriitori - crisopraz, lapis lazuli, sodalit;
♦ pentru actori - lapis lazuli, carneol, acvamarin;
♦ pentru elevi si studenti - sodalit, citrin;
♦ pentru rezolvarea problemelor de natura juridica - lapis lazuli, hematit;
♦ pentru renuntarea la bautura, vicii, droguri, obsesii, mânii, obiceiuri nedorite - ametist, aventurin, malahit;
♦ pentru calatorii bune - sodalit, acvamarin, calcedonie, citrin, piatra lunii, ochi de tigru, malahit, ametist;
♦ pentru legatura cu divinitatea - ametist, lapis lazuli, cristal de stânca, hematit, piatra soarelui;
♦ pentru protectie - ochi de tigru, aventurin, calcit, cristal de stânca, jasp, lepidolit, piatra lunii;
♦ daca banuiti sau simtiti ca aveti asupra dumneavoastra un blestem sau o legatura oculta, purtati jasp, ametist, onix negru, malahit.
Pietrele care confera cea mai puternica protectie sunt cuartul transparent, lapis lazuli, onix, malahit, pietrele rosii sau negre în general.