iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 8 decembrie 2010

ENERGIILE LUNII DECEMBRIE


Arhanghelul Uriel prin Jennifer Hoffman

Maturitate emotionala si spirituala


Majoritatea dintre noi ne-am defini ca fiind adulti maturi, care de cele mai multe ori au deplin control al emotiilor noastre. Apoi se intampla ceva si ramanem uimiti cat de repede ne-am pierdut firea si ne-am lasat prada emotiilor de tot felul, simtind ca am pierdut controlul in asemenea masura, incat nu stim cum ne-am mai putea reveni. Cum am ajuns de la a ne simti maturi si detinand controlul, la imaturi si fara control? Raspunsul este dat de cat de maturi suntem spiritual sau emotional si de cum ne ancoram aceasta energie in viata.

Multi pacienti ma intreaba de ce lectiile lor sunt atat de grele. Raspunsul meu este ca par sa fie asa, pentru ca cele mai grele incercari implica intotdeauna ceva ce conteaza cu adevarat pentru noi. Observam problemele, atunci cand ele ne fac sa ne confruntam cu fiecare frica, indoiala, nesiguranta si emotie pe care am tinut-o ascunsa. De ce nu putem fi maturi, calmi si obiectivi in aceste situatii? Putem, daca actionam bazandu-ne pe maturitatea noastra spirituala, in loc sa incercam sa ne controlam emotiile si sa ne justificam experientele prin intermediul acestora.

Fara cunoasterea, increderea si sprijinul pe care il primim din partea spiritului, ne bizuim numai pe nivelul de maturitate al ego-ului, pentru a ne calauzi prin toate incercarile. Si acest nivel de maturitate este acela determinat de prima trauma pe care o traim in viata, precum si de intregul bagaj emotional pe care il purtam. Deoarece fiecare problema cu care ne confruntam reprezinta o ocazie de a ne vindeca ranile emotionale si de ajunge la maturitate spirituala, nu e de mirare ca ne blocam, suntem coplesiti si simtim ca am pierdut controlul. Noi privim problemele din punctul de vedere al ego-ului, in loc sa avem o perspectiva superioara. Claritatea pe care o cautam si maturitatea de care avem nevoie vin din spirit si nu din ego.

Claritatea are un inteles cu totul nou, atunci cand suntem maturi spiuritual, pentru ca atunci nu cautam validare si confirmarea valorii, ci avem intentia de a ne vindeca, fiind deschisi adevarului, oricum s-ar infatisa acesta. Avand maturitate spirituala, ne putem intreba „ce urmeaza” si nu „de ce mi se intampla toate astea mie” si putem folsi raspunsurile pe care le primim, pentru a atinge un anumit nivel de evolutie si vindecare. Cu claritate vedem adevarul de care avem nevoie, chiar daca acesta nu este intotdeauna pe placul ego-ului. Cu toate acestea, cu adevar si claritate ne putem duce la bun sfarsit lectiile si putem trece la un mod de viata mai plin de bucurie, mai linistit, mai iubitor, matur si controlat.

Energiile lunii decembrie

Am ajuns, in sfarsit, la ultima luna a unui an care ne-a pus la incercare, dar nu chiar la fel de mult ca anii precedenti. Luna aceasta poate parea ca trece incet, pentru ca vor exista multe ocazii de a ne incheia munca pe care am desfasurat-o tot anul si care include eliberarea credintelor, oamenilor, situatiilor si amintirilor cu care am avut de lucru, inca din 1995. Pentru a ne ajuta, Mercur este retrograd toata luna, Venus isi reia calea retrograda pana pe 21 si avem o eclipsa totala de luna, in aceeasi zi. Sper ca sunteti pregatiti sa lasati lucrurile sa treaca, pentru ca s-a trecut de la „optional” la „obligatoriu”.

Mercur retrograd este, probabil, cel mai semnificativ lucru pe care il avem in aceasta luna, pentru ca se intalneste cu Pluton timp de aproape o saptamana. Aceasta este o energie foarte transformatoare, care indeparteaza toate obstacolele ce stau in fata schimbarii –avand puterea de a vaporiza orice ii sta in cale (asemenea lui Darth Vader din Star War). Intotdeauna am crezut ca Mercur este foarte puternic asociat cu karma, asadar fiti pregatiti sa va confruntati cu incercarile ciclului vostru karmic, cu scopul de a le incheia odata pentru totdeauna. Daca nu stiti, chiar acum, care sunt acestea, nu va faceti griji, va veti da seama, atunci cand vor veni. O indicatie: fiti atenti la orice si la oricine care are iesiri pline de furie sau va irita, intr-un fel pe care nu il puteti ignora.

Apoi este luna plina, la 29 de grade in Gemeni. Aceasta este a treia luna plina care apare in ultimul grad al unui semn si acest lucru este foarte semnificativ, avand in vedere ca anul acesta a fost dedicat sfarsiturilor, eliberarii blocajelor si completarii karmei. In aceasta zi, Venus iese din umbra si Mercur atinge 29 de grade in calea sa retrograda. Marte se va intalni cu Pluton, cu doua zile inainte de eclipsa. Credeti ca va exista o energie serioasa „a sfarsitului”, in jurul saptamanii de Craciun? Fiti atenti la ce se intampla la intalnirile voastre de familie, din aceasta perioada.

Principalul aspect in aceasta luna este legat de modul in care doriti sa intrati in noul an. Ce intentii vreti sa va stabiliti si ce aveti nevoie sa faceti, pentru a fi gata sa le impliniti? Decembrie va va ajuta sa renuntati la orice va sta in cale. Cu alte cuvinte, ce anume ati depasit in procesul evolutiei voastre, astfel incat sa puteti lasa in urma stiind ca, de indata ce veti face asta, ceva nou ii va lua locul, ceva aliniat cu noua voastra intentie? Pe masura ce treceti prin aceasta luna, nu regretati si nu opuneti rezistenta eliberarii lucrurilor care ies din viata voastra, pentru ca vor fi multe. In schimb, faceti o lista cu intentiile pentru noua voastra viata si acordati-i intreaga atentie, pentru a-i permite acestei energii a finalizarii sa va ajute sa indepartati tot ceea ce va blocheaza calea spre pacea, bucuria, prosperitatea, abundenta si iubirea pe care le doriti in viata voastra. Sa aveti o luna minunata.

Mesajul lui Uriel—Iertati cu generozitate

Sa acordati iertarea altora, va permite sa ii eliberati pe ei si sa va eliberati si voi in calatoria karmica comuna a sufletelor voastre. Acesta reprezinta mai mult decat un pas optional pe calea voastra. Este un pas necesar pentru a trece de la karma la creatie, de la calea destinului la rolul de co-creator impreuna cu Universul. Fara iertare sunteti blocati si nu puteti primi deplina indrumare, binecuvantarile, sprijinul si Gratia Divina care sa va permita o viata plina de bucurie si lipsita de efort. Din aceasta cauza ar trebui sa acordati iertare cu generozitate, total si complet, oricui.

Adeseori, ceea ce aveti de iertat a reprezentat sursa unei durei imense, venind din partea celor care v-au ranit in adancul sufletului. Va luptati cu ceea ce au facut, incercati sa intelegeti care le sunt motivele si motivatiile si va intrebati cum au putut fi atat de cruzi. Va intrebati daca ii puteti ierta, pe ei si actiunile lor, deoarece simtiti ca asta ar insemna sa aprobati sau sa acceptati cele intamplate. Dar voi ganditi astfel, pentru ca aveti o constiinta limitata a calatoriei voastre comune.

Vi se cere sa iertati, astfel incat sa puteti incheia karma si ceea ce ati aflat despre ceilalti, prin intermediul durerii, reprezinta partea karmei in care voi sunteti cei care primesc durerea. In alte vieti, voi ati fost cei care au produs durere, constient sau inconstient, si ceea ce primiti este doar cealalta parte a ciclului. Ciclul se repeta pentru ca toti retraiesc ceea ce s-a facut, iar si iar, multe vieti in sir. Nu este posibil sa desfaceti ce a fost deja facut, dar puteti pune capat repetarii acestor cicluri – si asta, prin alegerea voastra de a ierta.

Cand iertati, va concentrati aspra incheierii ciclului karmic. Nimic altceva nu face parte din aceasta decizie. Alegerea nu este daca puteti ierta, sau daca au facut ceva de neiertat, ea este daca doriti sa va incheiati karma cu ei, sa va eliberati de aceste cicluri si de tiparul lor in viata voastra. Aceasta e o alegere pe care o faceti pentru voi, astfel incat sa va puteti elibera de aceste energii. Nu faceti aceasta alegere pentru altcineva. Asdar, iertati cu generozitate, din suflet si deplin; faceti darul iertarii tuturor din viata voastra si eliberati-va de legaturile care v-au definit viata pana in acest moment, astfel incat sa vi se deschida cai noi si noi posibilitati si potentiale.

Grija pe care o impartasim

Fie ca o facem prin emailuri, fie prin Facebook sau Twiter, exista atat de multe exemple ale grijii pe care ne-o purtam ca Indigo sau Cristal. Stim ca avem cai, experiente, incercari si indoieli similare. Si nu ascundem faptul ca suntem la fel de dezorientati ca si ceilalti, ca avem intrebari la care nu putem raspunde si ca deseori avem probleme in abordarea lumii inconjuratoare. In schimb, impartasim aceste temeri si preocupari cu ceilalti si gasim alinare in cunosterea faptului ca si ei simt acelasi lucru si ca sunt bucurosi sa ne ajute.

A fost o vreme, si pentru unii oameni acest lucru este inca adevarat, in care a trebuit sa ne ascundem indoielile si nesiguranta, pentru ca ele erau un semn de slabiciune. Toti trebuiau sa-si stie locul in lume si sa-i convinga si pe ceilalti de acest lucru. „Prefa-te, pana cand reusesti” era ceea ce credeam ca avem de facut pentru a invata sa navigam prin lume. Si daca am fi spus cuiva ca ne temem si ca nu ne simtim in siguranta, ei nu ne-ar fi sprijinit, sau ar fi crezut ca suntem incompetenti. Ne era frica sa ne aratam teama, pentru ca altii ar fi putut profita de asta (si cateodata chiar asa au si facut) sau credeam ca eram singurii care simt asa ceva.

Astazi avem atat de multe feluri in care ne putem conecta cu oameni asemenea noua si care sunt atat de bucurosi sa gaseasca spirite inrudite, care simt in acelasi fel. Si ce am descoperit este ca, atunci cand impartasim ceea ce simtim din punctul fricii noastre, ne conectam cu cei care ne pot ajuta. Nu mai trebuie sa pretindem ca stim toate raspunsurile. Ne punem impartasi dilemele si putem gasi pe cineva cu o experienta similara, din lectiile caruia sa tragem si noi invataturi.

Noile noastre retele de conectare ne permit sa ne impartasim vietile, pentru ca putem da lectii din ceea ce stim si am invatat. Nimeni nu are toate raspunsurile, dar prin impartasirea intrebarilor noastre, aflam cu totii raspunsurile pe care le cautam si care ne vor face viata mai usoara. Temerile, indoielile si nesigurantele sunt doar vehicule prin care invatam, dam lectii si ii ajutam pe ceilalti. Cu cat le impartasim mai deschis si mai cinstit, cu atat intelegem mai bine si putem da altora, darul intelegerii.

http://www.urielheals.com/default.html

Niciun comentariu: