iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 4 iunie 2014

CEA MAI BUNA RELIGIE


Teologul brazilian Leonardo Boff reproduce o conversatie pe care a avut-o cu Dalai Lama, cu ocazia unei mese rotunde:
Intr-o discutie pe care am avut-o cu Dalai Lama despre religie si libertate, l-am intrebat pe acesta oarecum malitios, dar totodata curios: “Sfintia voastra, care dintre religii considerati ca este cea mai buna?
Credeam ca va raspunde “budismul tibetan” sau “religiile orientale, care sunt mult mai vechi decat crestinismul”…
Dalai Lama a facut insa o scurta pauza, a zambit si m-a privit drept in ochi… ceea ce m-a surprins deoarece ironia din intrebarea mea putea fi sesizata cu usurinta.
“Cea mai buna religie este cea care te apropie cel mai mult de Dumnezeu. Este cea care te face o persoana mai buna”, a raspuns.
Pentru a scapa de stanjeneala si incurcatura in care m-a pus acest raspuns intelept, l-am intrebat iarasi: “Si ce anume ne face sa fim mai buni?”
El a raspuns:
“Orice te face sa nu fii indiferent la suferinta aproapelui
Orice te face mai simtitor,
mai detasat,
mai iubitor,
mai uman,
mai responsabil,
mai corect si cinstit.

Niciun comentariu: