iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 17 martie 2010

V-AM FURAT INIMA SI V-AM INAPOIAT-O RECONDITIONATA LA FRUMUSETEA INITIALA


" Va puteti vedea evolutia. Puteti vedea acum ca sunteti mai putin afectati dde maimutarelile altuia. Puteti vedea cum va puteti bucura chiar si de ceea ce nu va place si ca va bucurati chiar si de prezenta celor care nu sunt de acord cu voi. Ca si voi, si ei incearca sa-si croiasca drum in lume. Uneori, cu cat striga mai tare, cu atat sunt mai putin siguri pe ei. Altfel, de ce ar avea nevoie sa fie atat de vehementi? De ce ar avea nevoie sa-si faca vocea auzita, acoperind-o pe a voastra?
Va aflati aici, acum, in locul in care castigati neutralitate chiar si in mijlocul razboiului. Deveniti ceea ce ati vrut dintotdeauna sa fiti. Sunteti imperturbabili. Dobanditi acel calm pe care l-ati dorit atat de mult. Va intoarceti la nemiscare, chiar si in mijlocul agitatiei.
Fiinta sfanta, ajungi la obiceiurile Mele! Incepi sa-i tratezi pe toti ca pe egali. Prostii, jefuitorii, galagiosii devin cei pe care ii iubesti. In pofida escrocheriilor lor, nu te agiti. Prin urmare, poti continua sa iubesti. Te poti reantoarce la starea ta naturala si poti fi cine esti. Deoarece stai neclintit, puternic si drept, nu mai esti amenintat de vacarm si, prin urmare, nu transformi agitatia in mod de comportament.
Si astfel, nu mai sunteti scurtcircuitati de iubirea din inima voastra. Iubirea din inima voastra si iubirea din inima Mea devin Una. Voi deveniti Una cu iubirea. Nu numai ca vreti sa stati de partea iubirii - dar stati aici, chiar alaturi de Mine, de partea Mea, unde exista numai iubirea.
Ce s-a schimbat pentru a crea aceste miracole?
Ceva s-a schimbat. Ce este?
De ce sunteti mult mai putin afectati de inclinatiile altora pentru ceea ce, in anii si clipele din trecut v-ar fi deranjat cumplit? Ce calitate a coborat asupra voastra? De unde a venit acest calm? Unde au plecat mania si frustrarea din trecut?
Cum au fost inlaturate? Ele au fost atat de mult timp partenerele voastre in viata. Erau precum sabii scoase din teaca, pregatite de atac in orice clipa.
Iar acum ati descoperit ca v-au parasit. Acum descoperiti ca nu aveti nevoie de arme, caci o viziune cu mult mai mareata le-a inlocuit. Aceasta nu a fost un act de vointa. De mult si de multe ori, ati vrut ca sentimentele daunatoare sa dispara, iar acum remarcati cu mare bucurie ca, in sfarsit, v-au parasit. Au plecat.
Pentru ca nu mai sunteti cutremurati, puteti sta neclintiti. Picioarele voastre se afla pe pamant, iar inima in cer. Am intins mana in jos si v-am furat inima, am binecuvantat-o si v-am inapoiat-o reconditionata la frumusetea sa initiala.
Acum inima se adaposteste in pieptul vostru. Se bucura de ea insasi acolo. Isi aduce aminte de Cer. Isi aminteste de Mine si nu poate decat sa fie fericita. Chiar si in mijlocul nefericirii, ea este fericita. Inima voastra are de acum o viata a sa, fara sa fie tulburata de fiecare lucru neansemnat care ii apare in cale.
Ochii va sunt condusi de inima. Nu mai vedeti in acelasi fel. Spectrul de culori s-a schimbat. Lentilele de manie, cele ale fricii si altele asemenea, pur si simplu nu va mai sunt disponibile. Vedeti cu mai multa limpezime si, prin urmare, vedeti mai departe. Incepeti sa vedeti lucrurile asa cum sunt. Suferinta nu mai este aspectul firesc al existentei si acesta este felul in care stau lucrurile.
Va felicit. In seninatatea voastra, faceti acum pasi mai mari. Nu in sensul ca va miscati mai repede, dar faceti pasi mai mari. Acum sunteti instalati mai bine in Cer, iar picioarele voastre au aripi.
BINE ATI VENIT!


(Gloria Wendorff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: