iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 21 aprilie 2010

GENERATIA TRANSFORMARII


"O jumatate de milion de ani nu inseamna de fapt foarte mult. Pare o durata enorma. Dar timpul va fi perceput altfel cand oamenii vor intelege ca viata este eterna. Privind prin timp si refectand la situatia curenta, intelegem cu durere cat de primitivi suntem. Si totusi, vedem in noi potentialul unui viitor in care Pamantul va fi locuit de fiinte superioare spiritual, care sunt urmasii nostri.
noi toti, pana atunci, vom fi parasit aceasta lume. Dar vom fi plamada care va face sa creasca aluatul acestei lumi si toate generatiile de dupa noi. Suntem vesnic in comuniune cu Pamantul, cu oamenii sai si cu copii sai. Vom continua sa calauzim si sa hranim aceasta viziune si aceasta cunoastere in randul oamenilor de pe glob, pana cand Pamantul va ajunge la culmea dezvoltarii in epoca sa de aur.
Sa nu ne lasam descurajati de aceste vremuri trecatoare de haos! Sa ne fixam privirea la acel orizont indepartat, stiind ca nu este chiar atat de indepartat. Deoarece el este deja aici, cuprins in noi...
Asa ca nu ar trebui sa ne facem griji daca in zilele, anii sau deceniile urmatoare vor exista dificultati, intuneric si haos. Pentru ca aceasta viziune este deja o certitudine. Indiferent ce ar incerca oricine sa faca, planul divin si destinul care sunt rezervate Pamantului si umanitatii vor fi indeplinite. Aceasta realitate deja exista. Sa uitam pentru o clipa de timp. Sa realizam ca la un nivel superior al Creatiei, acest plan exista pentru omenire- de pace universala, abundenta, abolire a ignorantei, disparitie a bolilor si inflorire a spiritualitatii in fiecare persoana de pe glob. Pmantul insusi va fi o minunata nava spatiala care va pluti prin Cosmos. La nivelul timpului liniar, toate aceste lumi uimitoare ne asteapta.
Suntem intr-o anumita masura copii luminii partiale. Lumina este aici- dar numai partial, ascunsa in intunericul prezent. Dar "Dumnezeu ii iubeste pe cei care lucreaza impreuna". Ne putem alatura altor oameni si petrece timpul impreuna cu oameni care impartasesc aceasta viziune si colaboreaza pentru a implini acest viitor pozitiv.
Trebuie sa fim constienti de haos, dar ar trebui sa ne concentram nu doar asupra acestui lucru. Este usor sa te gandesti numai la partea goala a paharului. Exista insa atat de multa frumusete peste tot in jurul nostru si se petrec atatea lucruri pozitive! Ne putem educa sa ne concentram asupra aspectelor pozitive si frumoase, pe care le atragem inspre noi si le aducem in lumea noastra. Nu este usor, pentru ca traim intr-o lume care este din ce in ce mai aspra si mai distructiva. Dar aceasta ne indeamna si mai mult sa ne agatam cu putere de adevar si de o viziune mai profunda.
Trebuie sa avem curajul sa alegem spiritualitatea si sa ne asumam responsabilitatea pentru evolutia noastra si progresul umanitatii.
Traim in cele mai interesante vremuri. Suntem ultima generatie care va avea experienta completa, atat a lumii vechi, cat si a noii epoci.Suntem prea aproape pentru a o vedea cu adevarat, dar postul nostru de observatie ne permite sa vedem in toate directiile. Suntem precum nici o alta generatie din trecut sau din viitor. Suntem generatia transformarii. Acest lucru este atat coplesitor, cat si minunat. Ar trebui sa ne bucuram si sa fim uimiti de vremurile extraordinare pe care le traim si de oprtunitatile nemaiintalnite pe care le avem.
Eforturile depuse pe parcursul acestor vremuri dificile in acest scop- al stabilirii pacii universale- vor fi onorate si pastrate in amintire timp de mii de ani. Daca profitam de ocazia oferita, facem astfel lumii un serviciu pe care nici o alta generatie nu l-a putut oferi- de aceea ne si aflam aici."

(Steven M. Greer ADEVARUL DEZVALUIT DESPRE EXTRATERESTRII BENEFICI)

Un comentariu:

GabyS spunea...

Foarte interesant materialul! :)