iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 24 aprilie 2010

VIATA ESTE PUR SI SIMPLU CEEA CE SE INTAMPLA SA FIE




"Nu opuneti rezistenta. Nu va opuneti binelui care vine la voi. Opunerea de rezistenta este acelasi lucru cu a ridica o bariera. Totodata, nu opuneti rezistenta nedoritului care vine la voi. Bariera pe care o ridicati se cladeste in inima voastra.
Lasati ca bucuria sa vina la voi si ingaduiti-i suferintei sa plece. Specializati-va in bucurie.
Cand viata nu trebuie sa fie intr-un anumit fel, nu opuneti rezistenta la ceea ce apare. Odata cu fiecare idee subiectiva pe care o aveti despre ce ar trebui sau nu ar trebui sa fie viata, voi ridicati limite subiective. Deveniti un stavilar care permite unor lucruri sa intre si altora nu. In acest fel, va fixati o sarcina imposibila. Cunoasteti in mica masura ce lasati sa intre si ce respingeti. In orice caz, toate eforturile voastre sunt in zadar.
Chiar nu puteti oare sa intampinati un musafir nedorit? Puteti sa-l tratati cu respect, sa-l faceti sa se simta bine pana cand pleaca. Cand nu opuneti atata rezistenta, lui ii este mai usor sa plece.
cand va aflati intr-un vagon de tren sau de metrou in care este aglomeratie, sunteti inghesuiti. Inghesuiala face parte din calatorie. Exista inghesuiala in sine si exista faptul ca va deranjeaza. Nu amestecati inghesuiala cu faptul ca ii opuneti rezistenta. Inghesuiala este ceva temporar. Trenul va ajunge curand in statie. Veti cobora voi sau o vor face ceilalti. Oricum ar fi calatoria, voi puteti fi agreabili. Puteti prefera ziua sau noaptea, dar asta nu inseamna ca nu puteti obtine bucurie si pe timp de noapte si pe timp de zi.
Puteti sa va bucurati de caldura sau va puteti bucura de frig. Temperatura este ceea ce este. Cadeti de acord cu viata. Si asta e tot ceea ce este. Nu este un concurs si nu este o performanta. Pur si simplu este ceea ce se intampla sa fie in orice moment dat. Uneori, viata este ca o incapere zugravita in culori sterse. Alteori este vibranta. Uneori e mica, alteori mare. Si dupa dispozitia voastra, puteti zugravi camera si ii puteti modifica dimensiunile.
Fiti predispusi la viata. Fiti prietenosi cu ea.Voi vreti ca ea sa fie prietenoasa cu voi. Dati tonul.
Daca viata este un neghiob, fiti voi intelepti. Daca viata este dificila, atunci puteti fi voi simpli. Daca viata este tumultoasa, atunci voi puteti fi linistiti. Daca viata e fragmentata, voi puteti fi intregi. Daca viata e aspra, voi nu trebuie sa fiti la fel. Lasatai ca viata sa va reflecte. Nu trebuie ca voi sa o reflectati atat de mult. Sunteti mai mareti decat viata. Sunteti independenti de ce se intampla in ea. In orice ati fi implicati, acel lucru se va schimba. Sa nu va fie frica de schimbare si nu va grabiti sa o obtineti. Doriti-va ceea ce vreti, dar nu blocati viata. Nu fugiti de ea. Nu insisitati sa se faca voia voastra. Asta nu inseamna sa va impacati cu viata. Asta inseamna sa mergeti mai departe in viata.
Ca si in cazul unei afaceri, in unele zile afacerea merge bine, iar in altele nu.
Si totusi, in fiecare zi va deschideti magazinul si faceti tot ce puteti pentru a atrage clientii pe care ii vreti si ii serviti pe toti cei care intra."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: