iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 4 noiembrie 2010

SUNTETI CU MULT MAI MULT DECAT STITI, MAI MULT DECAT STIU SAU BANUIESC ALTII


"Din cand in cand, vedeti imagini cu Mine - imagini care sunt atat de inconfundabile, incat abia va vine sa credeti cat sunteti de norocosi. Unicul motiv pentru care va vine greu sa credeti este ca aveti o imagine gresita despre voi insiva. Poate ca sunt mai dese situatiile in care va coniderati nevrednici decat acelea in care va vedeti ca fiind insasi valoarea. De fapt, trebuie sa va vedeti mai des pe voi insiva. Atunci Ma veti vedea pretutindeni. Odata ce deschideti ochii si va vedeti mai bine, veti vedea ca Eu sunt in interiorul vostru. Veti vedea ca sunt al vostru. Veti vedea ca va apartin mai mult decat corpul pe care il carati dupa voi. Va apartin mai mult decat orice se afla pe lume. Deschideti ochii, cat timp va aflati pe Pamant. Nu asteptati un alt timp. In fiecare clipa, voi Ma puteti recunoaste cat mai mult. Momentul de acum este la fel de bun ca oricare altul. Tot ce se afla in lume sta in palma voastra doar pentru o scurta perioada din timpul iluzoriu - dar Eu sunt permanent. Eu sunt unicul lucru permanent care exista in intreaga lume si dincolo de ea. Nu puteti fi niciodata fara Mine. Nu aveti cum sa scapati de Mine! Noi doi suntem dintr-o bucata. Suntem atat de uniti, incat nu exista nimic altceva decat Noi doi, iar asta inseamna ca Noi Una suntem. Suntem legati impreuna, in dragoste. Legati impreuna, in libertatea pe care v-o doriti. Trebuie sa gandim asa - Una cu Dumnezeu. Cand va ganditi ca in interior aveti o Resursa atat de cuprinzatoare, atat de inteleapta, atat de omnioscienta, omniprezenta, atat de dorita de inima voastra!
Cand va ganditi ca Eu sunt accesibil!
Cand va ganditi ca sunt al vostu, in fiecare clipa!
Cand va ganditi ca Imi puteti trai prezenta!
Cand va ganditi ca va puteti topi in inima Mea.
Cand va ganditi ca sunteti cu mult mai mult decat stiti, mai mult decat stiu sau banuiesc altii ca sunteti!
Cand va ganditi ca aveti binecuvantarea Mea!
Cand va ganditi ca Cineva ca Mine si Cineva ca voi exista pe toate taramuile!
Noi suntem Prieteni ce ne tinem de mana si calatorim impreuna peste tot.
Oice s-arr intampla, Noi suntem - si NoiUna suntem.
Acceptati ca sunteti vrednici in pofida a tot, in pofida tuturor defectelor, in pofida ignorantei, a laturii voastre fizice, a starilor voastre, a fricilor, a defectelor percepute. In pofida a tot, acceptati ca, pentru Mine, voi sunteti valorosi.
Care ar fi motivul sa nu fiti de acord cu Mine in aceasta privinta? Care ar fi motivul pentru care sa va negati infaptuirea Celei Mai Marete Relatii din lume, Celei Mai Marete Uniuni, a Celui Mai Maret Adevar, Celei Mai Marete Iubiri, Celei Mai Marete Bucurii? Care ar fi motivul pentru care sa continuati sa jucati sotron cu iubirea, de parca iubirea ar fi o piatra oarecare, pe care sa o aruncati pe patrate desenate cu creta colorata?
Noi doi am fost legati dintotdeauna. Am fost legati in Unime. Exista iubire ce a fost obiectivizata, dar, in realitate, iubirea este subiectul. Faptul ca sunteti materializarea iubirii mele inseamna ca numai iubirea exista si ca Noi suntem iubire. Suntem atat de multa iubire, incat suntem Unime si nu ne putem separa de Ea. De acum inainte, nici macar cu gandul, nici macar in imaginatia voastra, nici macar ca iluzie nu ne putem indeparta de Unimea Noastra. Nu exista un Eu si un tu. Aceasta este o poiectie. Doar Eu exist si, totusi, viata in lume este vazuta mai mult ca o separrare de Mine. Totul in afara de Unimea Noastra de Iubire este o tangenta. Toate aceste aspecte tangentiale actioneaza ca un lasou care se avanta si vrea sa aduca mai aproape ceea ce isi doreste. Dar voi nu aveti ce prinde cu lasoul, caci totul se afla aici, chiar aici, chiar acum, chiar in Prezenta Noastra imuabila, chiar in inimile Noastresi ale Tuturor. Nimic nu se afla intre Noi. Nici macar iubirea nu poate fi intre Noi, deoarece Noi suntem Iubire, iar Iubirea e Unime si Numai Iubirea Exista. Acceptati-va soarta. Soarta voastra este Iubirea."

Sursa: Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER

Niciun comentariu: