iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 17 august 2011

CONFESIUNI


"Cand n-ai nimic de ascuns, lumina constientei tale nu mai este compromisa de o rusine secreta. Minciunile nu mai trebuie mentinute. Relatiile nu-ti mai sunt impovarate de planuri ascunse.
Simplitatea si limpezimea domnesc in viata ta, caci nu exista amagire. Fiecare dintre voi are la dispozitie aceasta limpezime chiar acum, daca are curajul sa comunice, fara ezitare, tot ceea ce gandeste si simte.
Acesta este gestul increderii tale fata de semenul tau.
Aceasta este acceptarea ta de a fi vizibil si vulnerabil.
Daca ai o frica si o impartasesti, atunci aceasta frica si vina din spatele ei nu mai raman ascunse. Daca nutresti un gand care il condamna pe altcineva, poti sa-l negi, sa-l maschezi sau sa-l proiectezi asupra altcuiva, sau poti să il scoti la iveala, sa-i dai mare atentie si sa-l vindeci.
Iti poti ascunde gandurile de atac, sau le poti marturisi.
Ritualul marturisirii, ca si cele mai multe ritualuri, a incetat sa mai reprezinte adevaratul scop ai confesiunii. Nu mai are nici o legatura cu a primi iertarea de la altcineva. Are insa foarte mare legatura cu a respinge cantitatea enorma de disimulare si cu constientizarea deplina a fricii si a vinei.
Cel care aude confesiunea nu este un judecator, ci un martor. El sau ea nu trebuie sa poarte vesmintele sau insemnele autoritătii.
Orice martor e potrivit, atata timp cat intelege ca rolul sau nu este sa judece sau sa condamne, ci doar sa asculte cu compasiune.
Nu există cineva care sa nu facă greseli. Abuzul unuia impotriva altuia, cu sau fara intentie, e ceva la ordinea zilei. A astepta ca toate abuzurile sa inceteze e o naivitate.
Numai cineva care nu e in contact cu vulnerabilitatea sa umana ar aspira la un tel atat de inalt şi nefondat. Si, cum si-ar putea accepta natura divina, cineva care nu este in stare sa-si accepte natura umana?
Veti face mereu greseli si va indemn să fiti recunoscatori pentru fiecare dintre ele.
Fiecare greseală este un dar, fiindca iti ofera sansa corectiei.
Preaslaveste sansa de a aduce la suprafata tot ce este manipulare si disimulare. Fiti recunoscători pentru invitatia de a sonda zonele intunecate ale mintii voastre si de a aduce continutul lor in lumina examinarii constiente.
Cand iti justifici greselile, te agati de ele si iti impui sa le aperi tot timpul. Asta iti ia enorm de mult timp si energie. Ba, mai mult. daca nu esti atent, poate deveni tema dominanta a vietii tale.
De ce nu ti-ai marturisi greselile, ca sa nu mai fii nevoit sa-ti petreci tot timpul aparandu-le?
Recunoaste-ti pe fata disimularea, astfel incat limitarile trecutului sa nu te mai inlantuie. Permite fiecarei greseli sa fie recunoscuta in mod deschis.
Daca nu ai o parere buna despre aproapele tau, spune-i asta si roaga-l sa te ierte. Nu face aceasta ca sa te sui pe un piedestal, ci ca sa te feresti sa cazi in groapa fara fund a urii de sine si a disperarii.
Acesta e leacul de care ai nevoie ca sa traiesti fara frica, fara necinste si fara vina. Prietene, ia acest medicament. Ti l-am oferit inainte si ti-l ofer inca o data.
Caracterul dens si apasator al acestei lumi este rezultatul lipsei tale de curaj in a-ti admite greselile, este rezultatul jocului ipocrit pe care-l joci cu semenii tai.
Chiar crezi ca e posibil sa fii mai moral sau mai corect decat aproapele tau? Poti fi, eventual, mai dibaci in a-ti ascunde greselile.
Acesta este un joc trist si autoeliminator. Iti cer sa incetezi de a-l mai juca. Iti cer sa ai incredere in aproapele tau si sa fii sigur ca el nu are un loc privilegiat cand e vorba de judecare, ci se află alaturi de tine, ca egalul tau. El nu te poate condamna, fara a se condamna pe sine.
Spovedeste-te tie insuti. Spovedeste-te partenerului tau, sefului tau, chiar si strainului de pe strada. Nu fi preocupat de ceea ce gandeste lumea. Tu transmiti o invatatura revolutionara. Marturisirea ta le permite altora sa-si priveasca propriile greseli cu compasiune.
O femeie care isi admite greselile este o lumină calauzitoare pentru ceilalti. Ea s-a lepadat de hainele intunericului. Lumina strabate prin ea, caci mintea ei este transparenta, un canal curat prin care adevarul curge fără efort. Semenii ei stiu imediat ca pot avea incredere in ea si ii intind mana.
O astfel de femeie este o adevărata preoteasa. Intrucat si-a iertat propriile pacate, ea poate extinde aceasta iertare si asupra altora. Autoritatea ei nu vine din exterior, ci dinauntru. Ea a fost hirotonisita, dar nu de catre o autoritate din lume. Si, cu toate acestea, oricine vine la ea o recunoaste, are incredere in ea si i se spovedeste.
Acesta este adevarul despre spovedanie. Orice barbat sau femeie poate fi preot.
Nu crede in minciunile care-ti sunt oferite in numele meu. Foloseste-ti bunul simt.
Nu va rusinati daca v-ati indepartat de religie, fiindca nu ati putut sa acceptati aceste minciuni. Si eu m-as fi indepărtat de o biserica ce nu ofera nimic altceva decat amagire, exclusivitate si vinovatie.
Aveti dreptate sa respingeti invataturile false. Dar nu ingaduiti ca mania voastra la vederea ipocriziei unor oameni ai lumii imbracati in haine preotesti sa va indeparteze de relatia voastra directa cu mine.
Uitati tot ce aţt fost invatati de altii si luati in considerare adevarul aflat acum in inimile voastre.
Iată locul unde trebuie sa ne intâlnim si nu in vreo cladire fastuoasa, care imi sfideaza invatatura si viata.
Priveste, acum, adevarul in fata, prietene. Nu poti scapa de suferinta, avand secrete fata de mine sau fata de semenul tau. Pentru a pune capat suferintei, trebuie să pui capat tuturor formelor de amagire din viata ta, iar asta se poate face numai spunand adevarul – tie insuti, mie si aproapelui tau.
Ce ai de pierdut, in afara de apasarea si haosul din lume? Vrei sa-ti pastrezi secretele si sa ramai in labirint, sau vrei sa le marturisesti si să te eliberezi de drumurile intunecoase si intortocheate?
Alegerea iti apartine.
Dar nu te pacali. Nu exista mantuire in tainuire si intuneric. Mantuirea e oferita deschis fiecaruia, in lumina adevarului. Iar în acea lumina nu poate ramane nici o umbra a rusinii sau a pacatului.
la-ti curajul de a-ti admite greselile, ca sa le poti ierta si ca sa te eliberezi de durere, zbatere si amagire. Increde-te in aproapele tau, ca si el sa se poata increada in tine, intr-o buna zi.
Nu nega adevarul si nici nu pretinde ca nu l-ai auzit. Caci eu ti l-am spus aici, in cuvinte simple, pe care le poti intelege.
Restul depinde de tine, caci adevarul nu este insusit, pana cand nu e pus in practică in viata ta.
Fiecare dintre voi este o fatetă in nestemata cu multe fatete a Iubirii si Gratiei lui Dumnezeu. In felul sau, fiecare dintre voi are o modalitate de exprimare de o demnitate simpla. Frumusetea unei fatete nu interfereaza cu splendoarea celeilalte, ba chiar i-o sporeste, atat in amploare cat si in intensitate. Ceea ce face ca o fateta sa straluceasca este accesibil tuturor.
Lumina care se află in mine este si in tine. Iar eu nu sunt mai iubit de Dumnezeu decat esti tu. Si acesta este lucrul pe care trebuie sa ajungeti sa-l cunoasteti in propria voastra inima, fratele meu si sora mea.
Nici o invatatura si nici o predica, oricat de multe ar fi ele, nu te vor face sa crezi asta. Iata de ce te rog sa exersezi.
Indeparteaza impuritătile judecarii ce blocheaza limpezimea perceptiei tale.
Indeparteaza obstacolele competitiei, invidiei si lacomiei care blocheaza revarsarea iubirii prin inima ta.
Marturiseste-ti fricile, sentimentele tale de imperfectiune, greselile, resentimentele, reprosurile si nemultumirile tale.
Adu intunericul gandurilor si sentimentelor tale secrete in lumina constientizării depline. Nu exista greseala ce nu poate fi corectata, abatere ce nu poate fi iertata.
Aceasta este invatatura mea. Dar nu o poti intelege doar prin cuvintele mele.
Tot ceea ce am propovaduit, am si demonstrat in viata mea.
Cum as putea, atunci, sa cer mai putin de la tine, prietene?"

Paul Ferrini

sursa: http://treziredivina.wordpress.com/2011/08/16/confesiunile/

Niciun comentariu: