iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 14 ianuarie 2011

AURA ENERGETICA UMANA


Aura este omniprezenta. Ne urmeaza oriunde ne-am duce. Se schimba cu fiecare pas pe care il facem, cu fiecare activitate in care ne lasam antrenati, cu fiecare actiune pe care o intreprindem, cu fiecare gand pe care il initiem. Iar tot ceea ce simtim transmitem aurei mai departe
Fiinta umana este cu siguranta o fiinta multidimensionala. Se poate misca si supravietui in lumea fizica. Poate gandi. Se poate exprima. Poate crea. Poate alege pentru el. Poate exista deasupra limitelor sale fizice. Poate exista spiritual. Dincolo de corpul sau fizic si material, corpul energetic este capabil sa interactioneze cu frecventele lumii care se afla in jurul sau, cu energia pamantului, cu campurile cosmice electromagnetice, cu campurile electromagnetice ale fiintelor cu care intra in contact.

La un nivel subconstient si apoi constient putem avea ceea ce ne dorim. Putem transfera campului energetic care ne inconjoara imaginile pe care le construim la nivel mental. Putem avea o aura sanatoasa si frumoasa, o putem curata si intari prin puterea mintii, a vointei si a spiritului, prin echilibrarea interioara si armonizarea eului cu legile universalitatii si ale divinului. O aura sanatoasa te poate ajuta sa atragi in jurul tau oameni pozitivi, sa atragi norocul si sansa, sa-ti influentezi in bine destinul, sa creezi in exteriorul tau oportunitatile pe care ti le doresti. O aura sanatoasa poate contribui simtitor la ridicarea moralului si a stimei de sine, la crearea unei stari de bine si de optimism.

Fiecare are control asupra corpului sau energetic si asupra aurei sale. O poate transforma. Fiecare din noi isi poate transforma energia negativa in energie pozitiva. Poate transforma negativul din exteriorul si interiorul sau in bine, in luminos, in pozitiv. O aura echilibrata inseamna ca esti un om echilibrat la nivel fizic, mental, spiritual. O aura frumoasa determina frumusete. O aura incarcata de iubire atrage iubire. O aura plina de vitalitate si fericire atrage fericire si vitalitate.

Aura este o oglinda. Fiecare gand pe care mintea noastra il elibereaza in mod constient, fiecare cuvant pe care il primim sau il dam mai departe, fiecare interactiune a noastra cu mediul inconjurator si universul din jurul nostru se reflecta in aura, imprimandu-se in forma si imaginea acesteia. Aura este oglinda care iti poate reprezenta cu acuratete ceea ce faci si simti in intervalul de timp actual. Daca ai trecut printr-un soc emotional spre exemplu, daca traversezi o perioada dificila a vietii tale sau esti incarcata de negativitate, daca inlauntrul tau se afla sentimente de tristete, deznadejde sau manie, aura se micsoreaza. Devine insignifianta, mai putin perceptibila, iar in sfera sa apar intreruperi si goluri.

Aura este micul nostru univers individual, reflexia a ceea ce suntem. In ea se rasfrang emotiile, gandurile, convingerile, viziunile, intentiile noastre. Aura este conectata cu fiecare parte a corpului si hraneste corpul cu energie. Aura ne permite sa fim fiinte libere, independente, fiinte ce au puterea (chiar daca uneori neconstientizata) de a se proteja de influenta lumii exterioare. Viata si alegerea ne apartin. Sunt ale noastre. Suntem stapani peste mica noastra lume. Ne putem crea viata pe care ne-o dorim. Putem alege ceea ce este mai bine pentru noi.

Prin intuitie, prin ceea ce nu se vede in mod expres cu ochiul liber, primim informatii despre oamenii din jurul nostru. Spunem despre o persoana ca radiaza de energie chiar daca aparent nimic nu este schimbat in corpul sau fizic. Spunem despre o persoana ca este deprimata desi iarasi nimic nu pare a fi schimbat in corpul sau fizic. Prin urmare, aspectul aurei, frumos sau respingator, este direct proportional cu starea de sanatate fizica, cu atitudinea mentala, cu gradul de dezvoltare spirituala al personei care o emana.

Aura contine multe informatii despre noi, informatii care ne pot da indicii despre ceea ce ni s-a intamplat in trecut si catre ce fel de energii ar trebui sa ne deschidem in viitor. In anii ’30 ai secolului XX, aura a fost fotografiata de sotii Kirlian. In mod stiintific a fost caracterizata ca fiind campul electromagnetic care izvoraste din corpul uman si il inconjoara. Aura este un scut protector care se misca odata cu tine, respira odata cu tine, se schimba odata cu tine. Este flexibila si are forme si marimi diferite. Culorile inchise spre exemplu sunt cele care tradeaza un nivel al energiei scazut. Daca esti o persoana careia ii place sa iasa in evidenta, aura ta va fi mai ampla decat cea a unei persoane timide, care prefera sa nu atraga atentia asupra sa. Aceasta persoana va avea tendinta de a-si strange aura in jurul sau pentru a deveni insesizabila si a se pierde in multime.Cei care sunt preocupati de viitorul lor si isi concentreaza gandurile asupra acestui aspect isi imping aura inainte. Cei care sunt prinsi in trecut si se gandesc deseori la acesta isi concentreaza energia in spatele corpului.

De asemenea, culorile aurei sunt influentate de coordonatele fizice, dar si de oamenii cu care intram in contact, de campurile lor bioenergetice. Daca avem o aura asemanatoare cu cea a persoanei cu care interactionam, se va naste automat si sentimentul de simpatie fata de acea persoana. Campurile energetice ale celorlalti pot interfera cu cel personal, imprimandu-i anumite senzatii, sentimente, stari si ganduri care nu sunt intotdeauna de factura pozitiva. Aura poate fi perceputa si distinsa de catre persoanele evoluate din punct de vedere spiritual. In aura pot fi citite personalitatea unei persoane, trairile, starile sufletesti, suferintele, bolile, emotiile, preocuparile, abilitatile, blocajele energetice, energiile negative, afinitatea sa catre spiritual sau catre material. Culorile aurei individuale variaza in functie de aceste coordonate.

Aura energetica umana este formata din corpuri individuale sau niveluri ale constiintei care interactioneaza intre ele si straturi de energie eterica. Aceste niveluri sunt cunoscute sub numele de: corpul eteric, corpul emotional, corpul mental, corpul spiritual. Impreuna si in echilibru, aceste componente ne traseaza personalitatea si directia in viata, ne definesc perceptia si expresia sufletului. Aura care inconjoara corpul fizic uman este compusa din 7 straturi distincte de energie subtila conectate strans cu sistemul Chakra localizat de-a lungul coloanei vertebrale. Fiecare strat dispune de o frecventa unica, individualizata. Exista insa o legatura speciala intre aceste straturi si starea unuia dintre ele va afecta automat starea altuia. Atunci cand unul dintre campurile de energie se afla in dezechilibru, starea celorlalte campuri va fi si ea afectata. Acest lucru va putea fi vizibil la nivelul formei si al marimei aurei. Cele 7 straturi de energie ale aurei sunt:

Corpul fizic – In acest camp energetic sunt incluse senzatiile fizice, starea de sanatate a unei persoane, tot ceea ce-i asigura placerea, confortul, starea de bine la nivel fizic. Acest corp este este stratul central al aurei.

Corpul eteric – In acest strat de energie sunt incluse emotiile si reactiile afective legate de propriul eu si propria identitate, de stima, acceptarea si respectul de sine, de gradul de iubire fata de sine.

Corpul vital – In corpul vital sunt incluse ratiunea si capacitatea de a gandi si intelege situatiile si imprejurarile intr-un maniera limpede, logica, transparenta.

Corpul emotional (astral) – Conditia stratului emotional este cea care ne revela relatiile cu ceilalti si are in vedere iubirea si interactiunea cu prietenii, cu familia. Corpul emotional este cel care este interpretat adesea drept “aura iubirii”. Energia emotionala este cea care ne ghideaza in alegerile noastre emotionale, determinand speranta, ura, teama, frica, iubire. Acest strat este alcatuit din fluctuatii de culori.

Corpul mental inferior –se refera la vointa divina si capacitatea individuala de a urma vointa universala, de a se alia acesteia. Corpul mental poate fi observat in zona capului si a umerilor.

Corpul mental superior – se refera la exaltarea spirituala.

Corpul spiritual (intuitiv) – este strans legat de sentimentul de pace, de impacare cu sine si cu cei din jur, cu universul inconjurator. Corpul intuitiv inseamna conectarea la intelepciunea si energia universala si divina, inseamna seninatate, pace interioara.

Despre culorile aurei si semnificatiile generale ale acestora, despre semnificatiile culorilor din “aura iubirii” (corpul emotional), despre felul in care poate fi citita aura energetica umana, dar si despre exercitiul pe care l-am putea face pentru a vedea cu ochiul mintii aura unei persoane vom discuta intr-un articol

sursä: Garbo.ro

Niciun comentariu: