iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 4 ianuarie 2011

Marti 4 ianuarie 2011, la orele 11.05, va avea loc faza maxima a unei eclipse partiale de Soare, vizibila si din tara noastra. Aceasta eclipsa este perechea celei din 11 iulie 2010, eclipsa care a refacut firul ancestral si a reactivat Izvorul Constiintei Spirituale.


Eclipsa din 4 ianuarie ne ofera prilejul de a ne testa fortele de vointa. Este un moment foarte important, in care oamenii vor beneficia de sansa de a-si percepe Fiinta Spirituala - Divinul din ei, avand ocazia de a adopta statutul de Fiinta Spirituala si a se desprinde de conditia de pacatos, victima, etc.
Incepand cu momentul eclipsei din 4 ianuarie se va genera un nou impuls prin care vom fi ajutati sa descoperim, sa acceptam si sa putem sa ne proclamam Fiinte Spirituale, care traiesc si se exprima cu ajutorul sufletului si trupului.
Ascendentul astrogramei alcatuite pentru faza maxima a eclipsei este pozitionat la 23 de grade in Pesti, exact in gradul unde se afla Punctul Vernal, cel care indica Epoca in care se afla omenirea in present. Aceasta subliniaza inca odata, importanta colosala a momentului 4 ianuarie 2011, care va genera schimbari epocale si va oferi umanitatii sansa imensa a redescoperirii statutului de Fiinta Spirituala.


In anii urmatori, momentele de eclipsa, de Soare sau Luna care se vor succeda cate doua la interval de 15 zile, se vor manifesta din 6 in 6 luni si vor constitui tot atatea prilejuri de constientizare a statutului de fiinta spirituala.
Toti oamenii vor primi sanse, dar numai unii vor decide sa recunoasca si sa accepte ca sunt fiinte spirituale si sa isi descopere Divinul din ei.
Inceputul, faza pregatitoare, de fapt, va fi activarea de catre momentul eclipsei de Luna din 21 decembrie 2010, acesta fiind momentul de pornire, de declansare a fortelor si energiilor spirituale care se vor revarsa in plan fizic, social, peste toata omenirea, in momentul eclipsei din 4 ianuarie 2011.
Acest moment este potentat, amplificat, de unul din cele 4 momente ale Crucii anului si anume Solstitiul de Iarna, adica intrarea Soarelui in Capricorn, una din cele 4 zodii cardinale. Acesta este de fapt momentul de sarbatoare cosmica, naturala, care a fost ales la conciliul de la Niceea din anul 325 ca sa simbolizeze marea sarbatoare crestina a Nasterii lui Christos.



Acesta este de fapt momentul in care in Eurile fiecaruia dintre noi se poate naste, in fiecare an, Forta Spirituala a lui Christos. Acesta este momentul perfect pentru nasterea si adoptarea unui statut nou pentru fiecare om care isi doreste si aspira la evolutie, la a merge pe cararea Imparatiei Cerurilor, despre care Christos spunea in Evanghelii ca este in fiecare dintre noi.(“Drumul spre Imparatia Cerurilor este in voi!”). Acesta este momentul in care fiecare om poate trai starea de Fiinta spirituala, de Fiinta inzestrata cu parte Divina.
Acest moment trebuie trait in mod constient cu toate structurile proprii in deplina stare de constienta. Este clipa in care fiecare om isi poate cobora mintea in inima (“Ganditi cu inima, nu cu mintea!”- cum spunea apostolul Pavel.).
Trairea constienta, eliberarea de mintea rationala si perceperea cu toate simturile si antenele subtile pe care le avem in dotare, acestea sunt instrumentele pe care le putem folosi pentru a trai ceea ce putem, vrem si ar fi necesar sa realizam in acest moment de sarbatoare in care cerurile se deschid si cheile Imparatiei Cerurilor sunt in mana noastra.
Aveti curaj si indrazniti! Suntem pe cale sa invatam sa traim cu adevarat momentele de sarbatoare la plenitudinea fortelor pe care ni le-a oferit Creatorul si noi am ezitat sa le utilizam pana acum.
Si astfel se naste inca o etapa din noul mod de viata spiritual, din trairea constienta a spiritualitatii active.
Omule, ai curaj, indrazneste si spera! Se poate!

sursa: www.editura- foryou.ro

Niciun comentariu: