iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 15 aprilie 2012

CAUTAND PE DUMNEZEU

Cautam pana in ultima clipa. In cladirile somptuoase pe care oamenii le-au ridicat si care au doar rol de intimidare, in icoane, in statui, in moaste, in vesminte, in morminte... Doar in ce este viu cautam mai putin. Ca de fiecare data omul ignora ceea ce este mic si neinsemnatdin punctul lui de vedere. Cand realizam ca defapt Dumnezeu este in floarea mica de papadie, in frunzele fosnitoare ale padurii, in stropul de roua din zori, in ochii umezi ai unei ciute sfioase, in zambetul baiatului de la semafor care sare repede sa-ti stearga parbrizul, si in tot ce ne inconjoara, e parca prea tarziu. Atunci avem deja puterile epuizate de cautare si nu ne mai putem bucura de prezenta lui Dumnezeu. Tot ce scriu eu aici sunt teorii pe care foarte multi le stim, dar cat de greu ne este sa le si aplicam!!!!!!!
Iertati-mi cuvintele care poate ca nu-si aveau rostul si lasati-va abandonati pe aripile acestei sublime melodii.


Niciun comentariu: