iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 24 decembrie 2013

SFATURI PENTRU TINE....


"1. Cand cineva pe care il iubesti te raneste, nu il rani niciodata inapoi. In loc sa faci acest lucru, arata-i ca sentimentele tale au fost ranite si ca trebuie sa isi ceara scuze. Astfel, viata ta sentimentala se va imbunatati.

2. Minimalizeaza drama in viata ta. A invata cum sa fii intr-o relatie isi poate avea provocarile sale. Nu merita sa te superi pentru orice lucru marunt. Cand iti investesti toata energia emotionala in alte lucruri, nu o sa-ti mai ramana energie pentru cel pe care il iubesti. Pastreaza lucrurile marunte in locul lor corect.

3. Daca ai facut o greseala, asuma-ti vina. Cu totii spunem si facem lucruri prostesti; este doar o parte din a fi om. Accepta ca nici tu, nici partenerul tau nu sunteti perfecti. Neluand greselile celuilalt la modul personal, puteti scadea simtitor tensiunea in relatia voastra de iubire.

4. Daca viata ta amoroasa trece printr-un ritm mai lent, vorbeste despre acest lucru si vezi cum si ce simte fiecare din voi. Este ok daca sunteti amandoi de acord cu acest lucru, insa daca unul din voi are nevoie de mai multa atentie fizica, ar trebui sa incerci sa rezolvi acest lucru. Partenerul tau s-ar putea simti singur si plin de resentimente, ceea ce te va impiedica sa-i fii aproape.

5. Petreceti o seara pe canapea imbratisandu-va. Nu stati si nici nu va uitati la niciun film, ci puneti muzica pe fundal. Stati pur si simplu unul in bratele celuilalt si bucurati-va de apropiere. Pentru unii oameni, a se cuibari la pieptul celuilalt este la fel de intim ca a face dragoste.

6. Pretuiti vremurile bune si unul pe altul. Cand faceti asta, este mult mai greu ca momentele dificile si micile probleme zilnice sa va doboare. Cand exista o legatura puternica intre voi, in loc sa ‘fierbeti” din cauza blocajelor, puteti rade pe seama lor.

7. Acceptand ca incercati amandoi tot ce va sta in putinta, indiferent de sarcina, creste de fapt dragostea unuia pentru celalalt. A te simti acceptat de partener creste calitatea vietii si iti da taria sa abordezi probleme noi si dificile.

8. Niciodata sa nu-ti excluzi partenerul sau sa-l dobori. Cand te retragi sau spui ceva denigrant persoanei cu care iti imparti viata, acest lucru ia cu sine o parte din legatura voastra. Nu exista niciun motiv pentru care doi oameni care se iubesc unul pe altul sa nu rezolve supararile normale ale vietii intr-un mod pozitiv.

9. Ai incredere in partenerul tau de viata. Da, poate ca ai fost dezamagita o data sau de doua ori, insa respectul si cunoasterea unuia pentru celalalt probabil ca au crescut. Daca nu ai incredere 100%, este timpul sa incepi sa ai incredere 100%.

10. Niciodata nu este prea tarziu pentru a avea o relatie fericita, puternica si iubitoare. Indiferent de lucrurile prin care ai trecut, inca exista pentru tine optiunea de a lua totul de la inceput."

Sursa: http://www.psychologytoday.com/blog/emotional-fitness/201307/ten-rules-love
http://www.garbo.ro/articol/Familie/15186/barton-goldsmith-10-reguli-dupa-care-sa-iubesti/pagina-2.html

Niciun comentariu: