iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 14 aprilie 2014

COINCIDENTE?....



Dacă priveşti cu atenţie în jur şi analizezi puţin lucurile, vei observa coincidenţe la fiecare pas. Ei bine, cele pe care ţi le prezentăm mai jos te vor lăsa cu gura căscată, oricât de cinic ai fi!
Cu 14 ani înainte ca Titanicul să se scufunde, Morgan Robertson a scris o carte despre un vapor. Acesta era descris ca imposibil de scufundat şi lovea un iceberg într-o noapte de aprilie cu viteza de 22,5 noduri, scufundându-se în Oceanul Atlantic, la 400 de mile depărtare de oraşul Newfoundland. Vă întrebaţi ce diferenţă este între acest vapor şi realul Titanic? Viteza Titanicului la impactul cu icebergul era de 25 de noduri. Toate celelalte s-au petrecut exact aşa cum Robertson a scris cu 14 ani înainte de tragedie! Dacă sunteţi curioşi în privinţa numelui vaporului din carte... acesta era Titanul.
Thomas Jefferson şi John Adams au fost întotdeauna cei mai buni prieteni. Legătura dintre ei a fost atât de puternică încât ambii au murit în aceeaşi zi, 4 iulie 1826, la fix 50 de ani de la Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite!
112 oameni au murit pe timpul construcţiei faimosului baraj Hoover din Statele Unite ale Americii. Primul dintre aceştia a fost JG Tierney, care a încheiat socotelile cu viaţa pe 20 decembrie 1922. Ultimul deces pe şantierul Hoover Dam a avut loc fix 13 ani mai târziu, iar cel mort a fost nimeni altul decât fiul lui Tierney.
În iulie 1975, Erskine Lawrence Ebbin, un tânăr de doar 17 ani, a murit după ce a fost lovit de un taxi în Hamilton, Bermuda. Ce e aşa ciudat în privinţa acestei întâmplări? Cu fix un an înainte, fratele tânărului, care avea atunci tot 17 ani, a fost ucis pe aceeaşi stradă, tot de un taxi. Încă nu vă trec fiori reci pe şira spinării? Atunci aflaţi că cei doi fraţi au fost ucişi de acelaşi şofer!!!
Prima invazie mongolă în Japonia, din 1274, a fost un real succes pentru mongoli, însă un taifun le-a "şifonat" foarte tare flota şi au fost nevoiţi să se retragă. S-au întors cu forţe proaspete şi cu o armată mult mai puternică 7 ani mai târziu, însă istoria s-a repetat: un alt taifun le-a distrus planul şi le-a provocat pierderi însemnate. Partea ciudată este că în general astfel de fenomene meteo extreme au loc în Japonia o dată la câteva sute de ani, poate chiar şi mai rar.

Niciun comentariu: