iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 20 iulie 2014

DECALOGUL STARII DE BINE


1. Tine minte ca totul este trecator. Deci renunta la framantarile inutile; doar la ele. Care sunt insa constructive si te duc la obtinerea unui rezultat bun, pastreaza-le! 
2. Traieste cu mult curaj - imbratiseaza viata cu tot ce are ea pentru tine - atat bun, cat si ceea ce crezi tu ca este rau - cauta binele peste tot si vei trai mai bine!
3. Sa traiesti in pace - cu tine si cu lumea - pentru asta, invata sa accepti!
4. Incearca sa te detasezi de tot ceea ce iti creaza un disconfort psihic - asta nu inseamna ca trebuie sa-ti negi starile proaste; ele sunt inevitabile si e normal sa le accepti (tocmai ce-ti ziceam mai inainte!). Infrunta-le, cauta solutii pozitive, fii invingator! Important este sa stii ce trebuie sa faci in astfel de situatii si nu sa evadezi, fara sa inveti o lectie din ele.
5. Accepta-ti problemele! Treci prin ele. Rezolva ceea ce poti. Oricum, accepta-le! Mi se pare frustrant sa auzi sau sa citesti mereu ca nu trebuie sa-ti faci griji! De acord, nu-ti fa griji mai mult decat trebuie, dar altfel mi se pare imposibil si ineficient. De ce ineficient? Pentru ca daca nu apare ingrijorarea, nu vei stii niciodata ceea ce ai de facut.
6. Intotdeauna sa traiesti fara frici. Frica iti consuma din energia vitala.
7. Sa fii mereu tonic si optimist - vei face mai bine fata problemelor vietii.
8. Poarta-te frumos cu oamenii daca vrei ca ei sa se poarte frumos cu tine.
9. Incarca-ti sufletul cu credinta . Simte sufletul tau si astfel vei simti credinta din el.
10.Nu uita ca atunci cand te-a creat Dumnezeu, El ti-a dat si vointa - vointa de a fi om. Demonstreaza asta!
Analizeaza rezultatul si constata ca te simti deja mai bine!
Citeste acest decalog ori de cate ori nu ai o stare de bine.


sursa:http://artasistiintadeatrai.blogspot.ro/2014/07/decalogul-starii-de-bine.html 

Niciun comentariu: