iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 15 mai 2016

SFATURI PENTRU EMPATICI


Capacitatea de a le simti celorlalti energia si sentimentele este un dar minunat. Cu toate acestea, acest dar minunat se poate transforma foarte usor intr-unul dintre cele mai impovaratoare blesteme. In cazul in care aceste abilitati nu sunt gestionate in mod corespunzator, abilitatile empatice pot provoca stres psihologic, emotional si spiritual.
Te-ai aflat vreodata in preajma unei persoane care a reusit sa-ti fure toata energia si sa te goleasca datorita negativitatii sale? Sau, te-ai aflat vreodata in preajma unei persoane care se afla intr-o stare de depresie, doar pentru ca un pic mai tarziu sa te simti cuprins de aceeasi stare de depresie usoara?
Asa cum am spus mai sus, acesta este un dar minunat, dar este necesara cunoasterea unui anumit set de aptitudini pentru a nu ne pierde energia si sanatatea mentala.
Iata care sunt cele TREI sfaturi esentiale pentru empatici:
#1. Pazeste-ti gandurile
Urmatoarea experienta este una pe care empaticii o traiesc adesea. Sa spunem ca te relaxezi alaturi de un prieten, iar o alta persoana patrunde in incaperea in care te afli si astfel, incepi sa simti ce simte persoana respectiva. Atunci cand se intampla asta, acorda o atentie deosebita gandurilor care iti apar prin minte. Acestea ganduri pot fi:
“Of, acum va trebui sa trec si prin experienta asta”, sau “de ce a trebuit sa vina aici?”, sau “de ce nu pot inceta sa simt ceea ce simt ceilalti?”, sau un alt gand prin care afirmi realitatea unei experiente negative. Practic, mintea ta se considera a fi o victima a energiei acelei persoane, cand in realitate, acesta este o experienta complet neutra.
De indata ce pornesti la drum alaturi de mintea ta si incepi sa te condamni pentru experienta prin care treci, pentru faptul ca persoana iti afecteaza energia sau pentru faptul ca ii permiti sa te goleasca de energie, ceea ce faci de fapt este sa afirmi propria ta lipsa de control si sa adaugi mult mai multa energie negativa modul in care mintea ta percepe experienta respectiva.
Data viitoare cand te confrunti cu o situatie ca aceasta, surprinde-ti mintea atunci cand incearca sa te transforme intr-o victima. Nu esti o victima. Jumatate din dificultatile care apar in urma acestui dar au legatura cu gandurile negative care apar si care alimenteaza acelasi camp energetic. Surprinde-ti mintea atunci cand incearca sa te condamne si te vei salva de suferinta.
#2. Detaseaza-te si adopta o noua perspectiva
In loc sa transformi experientele intr-o problema personala, transforma-le intr-o oportunitate de a te intelege pe tine si lumea din jurul tau. Mult prea des dam vina pe ceilalti pentru modul in care ne comportam in relatie cu emotiile si cu gandurile lor si pentru modul in care acestea sunt proiectate de catre ei in lume. Dar, hai sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva. Chiar crezi ca cineva isi doreste sa fie plin de negativitate in majoritatea timpului? Chiar crezi ca se bucura cineva sa fie deprimat, furios, trist sau anxios?
Exista posibilitatea ca acea persoana sa fii trecut printr-o experienta traumatica, acesta fiind principalul motiv pentru care poarta toata acea energie toxica. Atunci cand privim lucrurile din aceasta perspectiva, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne aratam intelegerea si compasiunea fata de persoana respectiva. Sau, probabil, persoana respectiva nu stie cum sa-si managerieze propriile sale ganduri si emotii, acesta fiind un alt caz in care ar trebui sa ne aratam intelegerea si compasiunea fata de persoana respectiva.
Detaseaza-te de situatia respectiva si ia in considerare faptul ca acea persoana este in mod clar pierduta, confuza sau, probabi, trece printr-o perioada dificila. Probabil nimeni nu a invatat-o sa fata fata incercarilor dificile ale vietii sau despre gandirea negativa. De indata ce ajungi sa intelegi ca persoana respectiva este victima si nu tu, energia ta se transforma dintr-una  de conformitate pasiva, catre una de iubire pro-activa si intelegere.
#3. Curatarea campului energetic
Mai usor de zis decat de facut, nu? Probabil. Cu toate acestea, acest pas este unul esential, dar trecut cu vedere atunci cand vine vorba de incercarea de a face fata sentimentelor empatice. Instinctul nostru este acela de a abandona situatia sau de a ne indeparta. Foarte rar suntem condusi catre un moment de introspectie. In loc sa ne intrebam “Cum pot scapa de asta?”, ar fi mult mai util sa ne intrebam “Cum pot fi mai puternic decat aceasta?”.
Inchide ochii si practica respiratia constienta profunda. Ofera-i respiratiei intreaga ta atentie. Nu te gandi la respiratie, ci simte miscarea aerului in timp ce acesta iese si intra in plamanii tai. Atunci cand atentia ta se concentreaza pe ceva ce te impamanteaza, nu asupra situatiei din fata ta, esti capabil sa observi cat de mult iti permiti sa fii influentat atunci cand nu ar trebui sa fii.
Preia controlul asupra campului tau energetic. Acesta este proprietatea ta si tu esti pazitorul propriilor tale ganduri. Nu-ti fie teama sa-ti recapeti puterea atunci cand ti-ai pierdut-o. Uneori, vor fi necesare doar cateva respiratii constiente sau cateva minute de meditatie.

6 comentarii:

Maria-Aurelia spunea...

Mult dureaza zborul spre Acasa...Printre altele, pentru ca putini suntem empatici cu adevarat, in sensul ca ajutam din putinul pe care-l avem. Imi amintesc cu tristete anul 12.12.12 cand majoritatea am fost dezamagiti ca nu s-a petrecut nicio schimbare. Eu ii avertizasem pe cei din grupurile in care eram inscrisa ca noi, cu manutele noastre trebuie sa schimbam realitatea. Cei mai multi au preferat sa mimeze empatia si sa se curete prin vizualizari si alte metode. Normal ca am fost lasati sa ne invartim in cerc...Ascensiunea este o spirala si poporul care da mereu cu capul de acelasi zid nu ascensioneaza. De aceea se repeta istoria. Simt ca mi se face rau cand caut ceva pe net despre spiritualitate. E un paienjenis de informatie alambicata. Nu era cazul sa stam in 4D pana cand cei mai sensibili dintre noi nu mai suportam vibratia joasa. Daca am fi pus toti mainile la treaba in plan fizic, in loc sa postam cu nemiluita informatie despre daci, teoria conspiratiei, Osho, Moji si alta informatie grea, am fi fost Acasa...Am incercat sa-i opresc sa mai alimenteze paienjenisul informational, pentru ca tot noi va trebui sa strabatem "jungla". Nu m-au ascultat...Sa vorbesti vorbe este mai simplu decat sa te lipsesti de o parte din banii tai, sa ajuti un copil, un batran, un animal.

Fanitza spunea...

Draga mea, ideea e ca fiecare am venit aici pe cont propriu si la fel fiecare evoluam atat cat ne tin puterile. De pe net ia doar ceea ce vibreaza cu inima ta, cu sufletul tau. Este unpaienjenis pentru ca si noi suntem cateva miliarde in diferite faze de evolutie. nu trebuie decat sa iti asculti inima. Ascensiunea se intampla in fiecare zi...astazi suntem cu un pas inainte fata de ieri...sau unii cu un pas inapoi...Bafta multa si lumina in suflet!

Maria-Aurelia spunea...

Adevarat, dar evoluam ajutandu-i pe altii...Cand observam ca printre noi sunt atatia impostori care pretind ca sunt maestrii, sa tacem? Sa ne prefacem ca nu vedem? Tipic romaneste si mioritic? Tacerea inseamna complicitate, iar sufletele pacalite cu potiuni magice de iluminat sunt suflete captive. De acord, avem o karma individuala si nu intamplator nimerim in anumite situatii. Doar ca...lanturile karmice nu se vor rupe niciodata daca tot ridicam din umeri cand observam ca unii merg spre prapastie dar tacem. Saltul pe un nivel de constiinta ridicat este imposibil cu jumatati de masura. Parerea mea.

Maria-Aurelia spunea...

Stiti ca acel curent cel putin jenant cu " alesii" propagat prin grupurile spirituale a fost creat intentionat, pentru ca din start unii sa se simta timorati ca nu sunt alesi si sa dea bani la diverse cursuri de deschidere a chakrei inimii si altele? Eu am propus sa nu facem diferente intre noi, sa ne ajutam ca si cum am fi frati si, impreuna, sa curatam Romania, la propriu si energetic. Dar...asa zisii alesi au avut grija de buzunarele proprii, propagand in continuare metode care te aduc inapoi in ciclul karmic. De parca in 5 D intri cu banii din banci si cei dositi la ciorap...Cineva a profitat din plin de naivitatea noastra de oameni spirituali care nu sunt foarte deprinsi cu castigul de bani...Stiu cateva persoane care ne-au jefuit informational, asumandu-si ce spuneam noi cand comunicam in joaca in grupuri. Eu sunt naiva, dar cand simt miros de impostori si hoti nu renunt pana nu dezvalui totul. Ceea ce am si facut. Cu riscul de a fi lovita de diversii guru de pe net. Numai ca...nu se face primavara cu o singura floare si impostorii prospera din cauza tacerii voastre pe care o numiti ecuanimitate. Cand ti se deschide chakra inimii te doare tot ce se intampla, nu poti sta linistit cand vezi cata suferinta e in jurul tau. Chakra inimii nu se deschide mimand empatia. Iar pazitorii pragurilor nu sunt orbi si nu lasa impostori pe nivelurile superioare de constiinta. Cum nu pot ajunge prea sus, impostorii isi fac grupuri spirituale, reclama, cativa discipoli care jura ca au fost vindecati de guru si incep sa spele creierele naivilor ademeniti cu potiuni magice de iluminat. Discipolii naivi sunt " hrana" falsului maestru. Acesta se hraneste la propriu din Lumina bietilor fluturasi prinsi in paienjenis. Asa functioneaza si masoneria care exista de mii de ani pentru ca ademeneste in piramida naivi. Tinerii sunt ademeniti in ziua de azi cu proiecte foarte tentante de ecolgie sau de implicare in ajutorarea copiilor si batranilor. De aceea nu se schimba nimic in istorie, desi entitati de Lumina vin mereu pe pamant sa ne ajute: dupa plecarea lor de pe pamant, falsi maestrii le iau locul si se imbogatesc propagand distorsionat mesajul divin.

Fanitza spunea...

Sunt cu totul de acord cu tine. nici eu nu accept sa ma ploconesc in fata unui "mare guru"sau sa platesc ceva pentru a fi "luminata"sau äjutata"sa evoluez. in viziunea mea un spirit evoluat nu va iesi niciodata in evidenta, nu va cere bani pentru a te ajuta sa deschizi ochii mintii. de fapt noi toti avem in noi toate aceste puteri, doar ca inca nu nu stim toti sa le folosim. sunt sigura ca ele vor fi activate atunci cand fiecare suntem pregatiti. nu m-am alaturat nici unui grup "spiritual"tocmai pentru ca nu vreau ca nimeni sa se joace cu mintea si sufletul meu.Stiu ca am un spirit protector foarte evoluat, il simt alaturi in orice moment si stiu ca el ma va ajuta pe drumul meu fara sa platesc falsilor luminati din jurul meu. Dar te asigur ca niciodata nu voi fi nepasatoare atunci cand voi sti ca cineva este un fals guru sau mai stiu eu ce. Asa ca ai un aliat de nadejde in mine. Nu mi-e frica de nici o grupare sau mai stiu eu ce intunecati.

Maria-Aurelia spunea...

:)) Asa simt si eu, ca am un spirit protector puternic. De fapt, sunt mai multe spirite, pentru ca, deschisa fiind spre spiritualitate, am ghizi in toate religiile. Pentru ca iubesc si animalele, le adopt si le ingrijesc, am si protectia spiritului grup al diverselor animale. In 2010, m-au atacat niste...as vrea sa nu mai spun evrei, pentru ca iar or sa spuna evreii ca avem ce avem cu ei, dar asta e realitatea...De fapt, un evreu care ii atata pe romanii care i se ploconeau, impotriva mea. Animalele au avut grija de mine...Am fost de cateva ori la limita dintre viata si moarte. Rolul evreului a fost sa ne dezbine. Cu toate ca a fost de cealalta parte a baricadei decat mine, facand grave greseli informationale si energetice, m-a avertizat ca voi fi lovita de semenii mei, romanii. Mi-a zis: " Sa vezi tu cand dracu' te va lovi prin toti netrezitii care se cred treziti!" Si asa a fost...M-au lovit nemernicii din matriceanoiiromanii, pe care-i avertizam ca nu vom face Saltul daca nu ne reparam greselile fata de tot ce ne inconjoara, m-au lovit prin toate grupurile, orbi ce se credeau alesi. I-am spus evreului: " Nu-mi pasa, eu sunt Iubire!". Adevarul este ca tot asa sunt si acum, dar dupa cate traume am capatat in grupurile "alesilor", in incercarea de a-i uni pe romani in Unu, am devenit mult mai retrasa si trista si prefer compania animalelor decat pe cea a oamenilor. Pe internet, fac aceeasi calatorie initiatica, incercand sa-i trezesc pe romani din somnul cel de moarte, sa-i determin sa treaca la treaba, pentru ca Mantuirea se dobandeste, se merita, nu se cerseste la Cer. Doar ca...mi s-a facut lehamite de atate ifose si nu prea mai calatoresc nici pe net.
De ce am ales sa mananc bataie in grupuri, in loc sa stau cuminte in coltul meu? Pentru ca in acele grupuri sunt captive spirite inclusiv angelice. Sunt atrasi in capcane multi tineri curati la suflet, dar naivi. Liderii de grup, impostorii, se hranesc din Lumina naivilor pentru ca ei sunt vampiri energetici, izolati de Univers din cauza egoismului si trufiei si nu mai pot dobandi lumina si informatie decat construind capcane energetice de prins bieti ingerasi. Masoneria lucreaza tot asa...Zilierii atrasi in masonerie sunt tinerii care fac toata munca de voluntariat. Cei din varful piramidei sunt banditii care-si umfla buzunarele si-si perepetueaza sistemul. Sper sa le spulbere Dumnezeu capcanele, sa-i lase fara mastile de maestrii, guru si alesi, sa-i vada oamenii asa cum sunt cu adevarat: niste gaunosi la inimi, niste uscaturi ce mimeaza bunatatea.