iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 4 noiembrie 2010

...ASTAZI, DUMNEZEU VREA CA TU SA STII...


...că eşti un copil pur al lui Dumnezeu, frumos prin inocenţa sa - iar această afirmaţie este adevărată indiferent ce ai făcut.
Nu există niciun act oricât de ofensator care să te poată lipsi de minunea a cine eşti. Hey, drama lui Eliot Spitzer a adus la suprafaţă o seamă de lucruri valabile pentru toţi, nu-i aşa? Totuşi care dintre noi nu a călcat măcar odată strâmb, nu a înşelat pe cineva, a acţionat fără înţelepciune, a acţionat pradă tentaţiei, s-a lăsat dus de pofte şi dependenţe?

Cu toţii suntem oameni. Şi în ochii lui Dumnezeu acest lucru ne face să fim perfecţi. E adevărat. Pur şi simplu aşa cum suntem. Precum copii de 3 ani care se uită neliniştiţi la cei mai în vârstă, întrebându-se cu buze tremurânde dacă vor fi pedepsiţi pentru că au încălcat regulile...

Cei de 3 ani sunt minunaţi în inocenţa lor. Sunt puri precum zăpada, însă există ceva la ei care pur şi simplu nu a fost înţeles în totalitate sau nu s-a integrat încă în comportamentul lor. Este normal.

Aşa nici noi nu vrem să fim 'răi'. Şi adevărul este că nici nu suntem. Nici unul dintre noi. Suntem însă, din când în când, supuşi greşelii. Iar Dumnezeu ne iubeşte chiar şi în ciuda acestui lucru.
Imens. Complet. Etern.

Exact aşa cum suntem.

Cu dragoste, prietenul tău,
Neale Donald Walsch
www.humanitysteam.ro

Niciun comentariu: