iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 4 noiembrie 2010

A SAPTEA ZIData Tzolkin: 5 Imix (Crocodil)

3 Noiembrie, 2010

Al 13-lea din cele 13 Raiuri (7 Zile si 6 Nopti ale Creatiei) din Ciclul Galactic

Trecena: Caban – Pamant / Miscare (13 din 20)

Anul: 11 Manik – Caprioara / Mana Vindecatoare

Cea de-a Saptea Zi incepe cu 5 Imix in Calendarul Tzolkin Sacru. De asemenea este inceputul celei de a Cincea Zi al acestui ciclu Tzolkin. Numarul 5 simbolizeaza Steaua, numarul celor cinci simturi ale noastre, puterea personala si motivatia. Mai important insa, reprezinta abundenta si expresia recunostintei. Imix este primul dintre cele 20 de semne ale zilelor din Tzolkin. Imix este simbolizat de catre Crocodil sau Aligator – inceputuri, receptivitate, incredere, Mama Pamant, hranire, protectie, ocean primordial de posibilitati. Astfel, Crocodilul pune la dispozitia omenirii sentimentul primordial al conectarii noastre cu natura si cu Mama Pamant.
Glifa in sine reprezinta un Crin, un simbol al frumusetii,al abundentei si cresterii, precum si posibilitatea inaltarii din supa primordiala a creatiei.

© 2006 Judith Ann Griffith

Intentia energiei de putere personala (5) combinata cu energia primordiala (Imix) ne pregateste pe noi pentru urmatorul salt evolutiv in constienta. Nevoia de a ne impamanta este foarte importanta, pe masura ce ne deschidem inimile pentru a intampina echilibrul si unitatea.


Cea de-a Saptea Zi este paradisul final din Ciclul Galactic. In acest cicIu, care a inceput in 1999, invatam cum sa devenim fiinte/entitati galactice. Datorita internetului si a retelelor sale globale ne-am extins perceptia globala. Internetul a pregatit omenirea pentru urmatorul pas – galactic(global) - spre fiinte universale. Pe masura ce intram in al Noualea Val – cel Universal - nici un filtru nu ne va mai bloca viziunea despre lumina Divina, careia ii va fi permis sa ne inunde fara bariere, lasand echilibrul sa apara la toate nivelele. Ne vom echilibra emisfera dreapta a creierului cu cea stanga, sfarsindu-ne dependenta de tehnologia curenta. Ne vom echilibra energiile feminine cu cele masculine, sfarsind dominatia sub toate formele sale. Ne vom echilibra spiritualitatea si materialismul, traind constient impreuna cu Natura si cu Mama Pamant. In cele din urma, vom percepe ca suntem Suflete Universale. Conform lui Carl Calleman, cel de-al Noualea Val poate fi privit ca un dar de la Dumnezeu, deoarece nu se refera doar la a crea echilibru, ci si la iluminarea data speciei umane ca expresie a gratiei divine.

Energiile celei de-a Saptea Zi se simt deja pe multe nivele. Acesta este timpul cand inflorirea sufletului interior incepe sa isi exprime pe deplin potentialul. Continuumul pare ca incepe sa se accelereze din nou.Timpul devine maleabil. Sunt clipe care trec ca niste fulgere si sunt clipe care incetinesc, pentru a se extinde in eternitate. Tu ai inflorit, devenind adevaratul tau EU si simti clipele, atunci cand esti pe calea ta cea adevarata.”

ACUM este timpul sa ne adunam energia noastra si pe cea a stramosilor nostri. Astazi,
4 Ahau, 2 Noiembrie 2010, este Ziua Stramosilor, Ziua Mortilor, un moment perfect pentru a ne cauta Stramosii si a culege intelepciunea lor.

ACUM este timpul sa intelegem ca o adevarata fiinta umana traieste prin inima sa, cu recunostinta si respect pentru natura si pentru toate spiritele naturii, pe care omul modern le-a respins.
ACUM este timpul pentru transformare:
Pentru a crede ca toate posibilitatile exista si ca nu sunt limite;
Pentru a intelege ca noi suntem co-creatorii lumii si destinului nostru;
Pentru a trai in gratitudine si iubire; si
Pentru a avea experienta deplinului nostru potential ca fiinte umane.

“…Deci, ar trebui subliniat ca acest mesaj al timpurilor noastre nu este doar un indemn pentru schimbare personala, ci pentru o
transformare a constientei tale, intr-o forta supermentala. Calea evolutiei materiale s-a terminat. Acum putem sa ne intoarcem la curentul principal al constientei cosmice.” Jose Arguelles

Intelegerea faptului ca lumea se poate schimba in mod dramatic, intr-o secunda,
Perceptia trairii in clipa prezenta
Tranzitia de la logica la intuitie, cand navigam si rezolvam probleme
Cunoasterea complexitatii accelerate a timpului
Transformarea de la ego sau de la relatii bazate pe dominatie si control,
La sentimente de UNITATE, IUBIRE, COMPASIUNE, RECUNOSTINTA,
Noi toti suntem la fel,
“In Lak’ech” – Eu sunt un alt tu.

Pentru a putea continua la urmatorul stadiu de evolutie in aceasta calatorie fantastica, trebuie nu numai sa incorporam intelepciunea antica, prin executarea de ceremonii sacre si ritualuri, dar sa ne accesam si cunostintele instinctive. Pe masura ce creste numarul de alegeri pe care suntem chemati sa le facem, sa lasam intuitia sa ne ghideze de-a lungul caii ascendente. Sa alegem calea ascendenta in mod constient – sa fim pozitivi, iubitori si plini de compasiune - sa alegem iubirea in locul fricii si maniei.

Pentru a maximiza influxul de energii de lumina si pentru a raspunde mai bine schimbarilor rapide, este foarte important sa ramanem impamantati. Incorporati o practica zilnica cum ar fi qigong, tai chi, yoga, meditatia, executati ceremonii si ritualuri, fie chiar si ceva atat de simplu ca aprinderea unei lumanari si oferirea unei rugaciuni; mentineti o alimentatie buna si o atitudine pozitiva; practicati bunatatea si compasiunea; si mergeti cu valul universal de energii sacre urmarind Calendarul Sacru Maias – Tzolkin-ul.

Intrand in cea de-a Saptea Zi, sa imbratisam spirala ascendenta a luminii, cu o flacara de speranta si gratitudine in inimile noastre.

In Lak’ech,
William and Viola
4 Aha
Nota: Acele imagini circulare din text au fost incorporate in piramidele Maya, stelaje basoreliefuri, ulcioare si vase, textile, etc. si reprezentau “constienta trezita.”)

TRADUCERE DE

Diana Stefani MD, MBA

Certified Trainer of NLP, Master Practitioner of Time Line Therapy ™ & Clinical Hypnotherapy

Certified Meta-Health™ Coach

www.nlpedgenow.com

Niciun comentariu: