iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 7 mai 2011

EPOCA VARSATORULUI



Epoca Varsatorului reprezinta fara doar si poate faza fireasca si urmatoare a evolutiei umanitatii. Ea reprezinta schimbarea si colapsul structurilor patriarhale create in Epoca Pestilor, diminuarea controlului si a soliditatii materiale specifice acestei ere.

De-a lungul existentei sale, Pamantul a trecut prin mai multe ere. Cu siguranta am auzit cu totii despre Era Varsatorului si despre schimbarile pe care le-ar putea aduce. Nu putini sunt cei care sustin ca ne aflam deja in Epoca Varsatorului, iar aceasta idee a fost pusa in circulatie inca de la 1900. Alte teorii in schimb sustin ca noua Era va incepe odata cu 21 decembrie 2012. Carl Jung spre exemplu plaseaza debutul acestei epoci intre anii 1997- 2000, iar Isaac Newton in 2060. O noua epoca incepe la fiecare 2160 de ani, iar fiecare epoca este caracterizata de semnul astrologic al epocii respective. Exista unele teorii care sustin ca specia umana a luat nastere in constelatia Varsatorului, dupa potopul universal.

Ce schimbari va aduce Era Varsatorului pentru umanitate

Epoca Varsatorului este cea care aduce sfarsitul unei mari etape astrologice, Era Pestilor, si inceputul alteia noi. Epoca Varsatorului este cea care face trecerea de la epoca tehnologica (Epoca Pestilor) la cea spirituala. Epoca Varsatorului reprezinta fara doar si poate faza fireasca si urmatoare a evolutiei umanitatii. Ea reprezinta schimbarea si colapsul structurilor patriarhale create in Epoca Pestilor, diminuarea controlului si a soliditatii materiale specifice acestei varste. Spre deosebire de Epoca Pestilor, in Epoca Varsatorului Instinctul va domina din nou gandirea rationala. In Epoca Varsatorului vocea inimii va inlocui vocea mintii constiente. Daca Epoca Pestilor a fost caracterizata de lupta si sacrificiu, Epoca Varsatorului va dori instaurarea armoniei universale, realizari intelectuale remarcabile, descoperiri tehnologice incredibile, descoperirea unor adevaruri trecute, preocupare pentru mediu si natura inconjuratoare. Nici noua epoca nu va scapa insa de trasaturile negative ale Varsatorului: vor exista deseori oscilatii si nehotarari, vor domina uneori dorintele egoiste si inflexibilitatea.

In Epoca Varsatorului, medicina holistica va capata intaietate in fata medicinii alopate. De asemenea, accentul va cadea asupra egalitatii dintre barbati si femei. In Epoca Varsatorului va fi adus la lumina potentialul spiritual al fiintei umane. Vor fi puse in prim plan si darurile cu care am fost inzestrati ca si fiinte spirituale. Prin urmare, abilitatile de vindecare, cele legate de telepatie si clarviziune vor fi stimulate si pretuite in mod deosebit. Influenta Epocii Varsatorului se va manifesta mai ales la nivelul mintii si a spiritului, eliberand progresiv fiinta umana prin prisma acestor doua aspecte. In aceasta noua era, timpul are tendinta de devalorizare. In “The Aquarian Age”, (Epoca Varsatorului) Elsa M. Glover este de parere ca pana acum fiinta umana si-a ignorat in mod constient potentialul sau creativ, a manifestat lipsa de respect fata de sine si a acceptat (voluntar sau involuntar) sa fie dependenta de ceilalti doar pentru a primi confirmare si aprobare exterioara. De asemenea, spune autoarea, frica omului de necunoscut a reprezentat un real impediment in explorarea si testarea ideilor noi. Insa Epoca Varsatorului “va ajuta fiinta umana sa se elibereze de sub carapacea ignorantei, a lipsei de autorespect si teama devenind astfel, pentru prima data in istorie, cu adevarat libera. Pe masura ce oamenii devin liberi sa-si exploreze natura interioara, lumea din jurul lor si alti oameni, avantaje fara precedent vor aparea in progresul individual, in aprofundarea cunostintelor stiintifice, in inventii, in iubirea universala.”, considera Elsa Glover.

Varsatorul si Epoca Varsatorului

Varsatorul este un semn astrologic care va indeamna la constientizarea propriei identitati, a valorii de sine, a propriului potential, a libertatii spirituale si ideologice, a experimentarii noului. Chiar daca toate aceste lucruri nu exclud riscurile, greselile, esecurile, inceputuri luate de la zero, iluminarea este posibila sub guvernarea acestui semn. Varsatorul este un semn al aerului, inconjurat de o miscare energizanta, vibranta, aducand vitalitate, spiritualitate si renastere. Varsatorul propune accesul spre un nivel mai inalt al constiintei umane si universale. Varsatorul cultiva o constientizare mai profunda si mai radicala a spiritualitatii. Varsatorul aduce schimbare.

Varsatorul propune iubirea si acceptarea sinelui, ulterior iubirea si acceptarea celorlalti. In Epoca Varsatorului, oamenii vor incerca sa se apropie mai mult de propriul eu spiritual si sa caute raspunsurile marilor lor probleme in interior, iar nu in exterior (in bunurile materiale sau in prezenta altor oameni). Epoca Varsatorului este considerata drept Epoca de Aur a umanitatii deoarece va elibera intelectul de ignoranta, deziluzie, de sistemele religioase.
sursa: Garbo.ro

3 comentarii:

Anonim spunea...

da, este bine de stiut...multumesc si felicitari!...un sfarsit de saptamana luminat...

Unknown spunea...

asa sa fie! :D

Multumesc!

cristian spunea...

lumina,lumina,lumina,iubire,iubire,iubire.