iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

vineri, 8 august 2014

CELE TREI BARIERE DIN VIATA NOASTRA


Oamenii nu-si realizeaza visurile si nu traiesc viata asa cum si-ar dori pentru ca exista 3 mari detractori care le pun bariere:

1. Frica
2. Vinovatia
3. Rusinea

1. Frica este unul dintre cei mai mari dusmani ai omului. Ne este teama de esec, de succes, de gura lumii, de pierderea avantajelor situatiei prezente, de schimbare, de nou, de pedeapsa, de noi insine, de ceilalti, s.a.m.d. Majoritatea gandurilor unui om dintr-o zi sunt ganduri negative, iar ele ne-au fost insuflate devreme in viata de catre cei din jurul nostru si in continuare ni se induce frica prin mass-media, religie, mesajele celor din jur.
Frica nu este reala, este doar o creatie disfunctionala a mintii tale. Cand intelegi acest lucru, poti sa incepi sa lucrezi cu tine si sa inlocuiesti frica cu incredere.

Fa un exercitiu: de cate ori apare in mintea ta un gand care contine frica (de exemplu "mi-e frica ca nu voi reusi" ) inlocuieste-l cu unul care contine cuvantul incredere (de exemplu "am incredere ca reusesc"). Nu va fi intotdeauna simplu, insa daca nu poti sa faci asta de unul singur, apeleaza la un ajutor de specialitate: psihoterapeut sau life-coach.

2. Vinovatia. Am invatat acest sentiment tot in copilarie, nu ne-am nascut cu el. Am invatat sa ne simtim impovarati de trairi de vinovatie de cate ori nu faceam ceva ce doreau ce-i din jurul nostru. Mama care iti spunea de exemplu "din vina ta eu ma imbolnavesc", "esti un copil rau, imi faci numai belele", etc. si astfel tu ai invatat sa-ti controlezi comportamentul in functie de dorintele altora. Iar acum faci la fel. Gandesti probabil "m-as simti vinovat daca as face asta, pentru ca x sau y ar suferi sau s-ar supara" si astfel esti in blocat in situatia ta prezenta.

Esti manipulat de propriile tale sentimente de vinovatie si poti oricand sa renunti la ele, cand intelegi ca viata ta iti apartine si ca tu esti cea mai importanta persoana pentru tine. Ce vor ceilalti de la tine este problema lor, nu a ta.

Inlocuieste in mintea ta vinovatia cu responsabilitatea si mergi inainte cu viata ta, exact asa cum iti doresti.

3. Rusinea. La fel ca si vinovatia, ai invatat acest sentiment in copilarie. Ai invatat sa te rusinezi de tine si de comportamentele tale, ai automatizat acest mecanism in mintea ta si acum te blochezi singur de teama de a nu simti rusine. "Sa-ti fie rusine de ceea ce ai facut", "m-ai facut de mirul lumii", etc., sunt probabil mesajele pe care le-ai auzit, iar acum ti le repeti singur si esti paralizat.

A educa un copil utilizand parghiile vinovatiei si rusinii reprezinta un abuz emotional la adresa acelui copil si sper ca tot mai multi parinti sa constientizeze asta.

Nu ai de ce sa te rusinezi de tine, de ceea ce esti sau de ceea ce vrei sa faci (atat timp cat ii respecti pe ceilalti, ai bun simt si un comportament "ecologic").

Fii tu insuti, traieste in acord cu tine, ignora toate aceste mesaje negative si irationale din mintea ta si traieste-ti viata visurilor tale!


sursa:https://www.facebook.com/psihoterapie.timisoara?fref=nf

Niciun comentariu: