iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 27 mai 2014

PRIVIND IN JUR




Simt nevoia sa scriu cateva cuvinte. Nu voi vorbi despre mine, despre trairile mele sufletesti, nici despre intalnirile mele cu diferite spirite, nici despre treptele urcate spre evolutia mea spirituala, nici nu voi relata un important mesaj pentru omenire, nu voi da nici lectii de viata. Am trait toate acestea, dar le consider experiente personale care ajuta doar la evolutia mea, sunt importante doar pentru mine si nu mi se pare de bun simt sa defilez cu ele in fata voastra. Nu vreau sa impresionez pe nimeni. E plin internetul de toate acestea. In ultima vreme bietii oameni sunt bombardati cu fel si fel de informatii ca nici macar nu mai stiu ce sa creada. Probabil ca acesta este de fapt Al Treilea Razboi Mondial. Buimacirea aceasta teribila care sufoca mintile si spiritele slabe. Fiecare incearca sa atraga cat mai multi in tabara lui: Biserica incearca sa recastige teren si sa tina in continuare in frau cat mai multi oameni inoculand teama de furia si pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatele lor si ale tuturor mosilor si stramosilor. Bietii oameni accepta si merg inainte impovarati de aceasta grea mostenire. Nu indraznesc sa ridice ochii la Cer, considerand asta o sfidare la adresa lui Dumnezeu pentru ca asa ii invata biserica: sa fie umili si cu ochii plecati. Daca ar avea curaj si ar ridica doar pentru o secunda privirea spre Cer, daca n-ar mai incerca sa ajunga la Dumnezeu prin tot felul de intermediari, ar descoperi ca DUMNEZEU E NUMAI IUBIRE. Iubirea nu pedepseste, Iubirea nu cearta, Iubirea nu impune reguli, Iubirea doar te ridica, niciodata nu te ingenuncheaza. Ar intelege ca Dumnezeu ne vrea liberi, Dumnezeu vrea sa venim la El doar atunci cand suntem capabili sa fim si noi Iubire. Ducand atatea frici si sentimente de vinovatie in spate, nici un om nu va putea sa fie Iubire, indiferent de cat de multi bani va darui Bisericii pentru ca aceasta sa se roage lui Dumnezeu cerand iertarea pacatosului.
Acesta ar fi doar un aspect al acestui teribil razboi care macina omenirea ultimelor clipe ale lungii etape pe care a parcurs-o aceasta planeta.
Vin apoi tot felul de persoane care pretind a fi mari Invatatori, mari Deschizatori de drumuri si minti. Vin si ei cu tot felul de mesaje divine, cu foarte multe reguli si conditii, diete alimentare, taxe pentru salile de conferinte, taxe pentru tot felul de initieri, pentru stergeri de karme, pentru fel si fel de iertari.
Dragii mei, DUMNEZEU NU VINDE NIMIC! Dumnezeu nu are nevoie de banii nostri. Nici un fel de "invatator" nu-ti poate oferi in schimbul nici unei sume Lumina pe care Dumnezeu ne-o ofera cu marinimie tuturor. Nu trebuie decat sa ne deschidem sufletele ca sa o putem primi. Nimeni nu-si poate sterge faptele din vietile trecute, care stagneaza evolutia spirituala. Fiecare spirit trebuie sa-si invete lectiile ca sa poata merge mai departe. Nu voi tine acum lectii de spiritualitate, sunt destui care o fac.
Alt aspect al acestui razboi ar fi civilizatiile extraterestre care sunt de multa vreme printre oameni si care au puteri mai mari sau mai mici in carmuirea acestei planete. Cu ei e mai complicat, lucreaza la un nivel mult, mult mai subtil, avand interese si intentii mai complexe. Ei sunt curentii unui ocean care incearca sa puna stapanire si sa scufunde barcuta aceasta atat de frumoasa numita TERRA.
Dar nici haosul de la bordul ei, nici curentii din jurul ei nu vor putea invinge factorii stabilizatori care sunt aici de o vesnicie si care vor duce la bun sfarsit planul Divin. Sunt foarte multe spirite evoluate si foarte evoluate care sustin si conlucreaza pentru evolutia acestei planete. Nu vor iesi in fata, nu au nevoie de lauri, nici de aplauze, nu vor sa fie divinizati, nu sunt implicati politic, economic, mistic, sau mai stiu eu ce alte planuri si domenii. Ei doar exista si aduc Lumina care hraneste tot ceea ce trebuie sa evolueze spiritual.
Cei care s-au trezit deja, pot simti aceasta energie care vine in valuri din ce in ce mai mari, care ajuta la descoperirea in fiecare zi a noi si noi fete ale iubirii, care indeamna la ridicarea privirilor catre Cer pentru a descoperi ca DUMNEZEU ESTE DOAR IUBIRE, INCREDERE SI SPERANTA.