iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

OAMENII INTRA IN VIATA TA PENTRU UN MOTIV, SEZON SAU O VIATA


Am primit un mail care cred ca va fi de folos multora si de aceea impart bucuroasa
cu voi aceste randuri. Sa va fie de folos, dragii mei!

"Oamenii intra in viata ta pentru un MOTIV, SEZON sau o VIATA.
Cand o sa stii care este, o sa stii ce atitudine sa adopti fata de acea persoana…

Cand cineva intra in viata ta pentru un MOTIV, inseamna ca tu sau el/ea, sau poate amandoi aveti o dorinta uneori chiar si neexprimata, dar pe care doar acea persoana ti-o poate implini in cel mai perfect mod.
Sau vine in viata ta pentru a-ti fi alaturi in momentele dificile, sa te indrume si sa-ti acorde suport,
sa te ajute fizic, emotional, spiritual. Ori poate ea/el, are nevoie de ajutorul tau...
Pot parea ca fiind trimisi de Dumnezeu si SUNT.
Este acolo pentru motivul pentru care in lectia ta de viata exista o secventa, o PAGINA in care e scris numele lui/ei.
Apoi, fara vreo greseala din partea ta sau intr-un moment inoportun, aceasta persoana va spune sau face ceva pentru a aduce aceasta relatie la sfarsit.

Cateodata ei mor. Cateodata doar se indeparteaza.
Cateodata isi fac de cap si te forteaza pe tine sa pleci.
Ceea ce trebuie sa realizam este ca nevoia noastra a fost satisfacuta, dorinta noastra indeplinita, munca lor terminata. Rugaciunea ta a fost ascultata si acum este timpul sa mergi mai departe.

Unii oameni intra in viata ta pentru un SEZON, fiindca a venit momentul sa impartasesti, sa cresti sau sa inveti.

UN SEZON... un suras pentru suflet, o mangaiere, O VACANTA. Toti avem nevoie de o vacanta.
Ei sau tu! Ei iti aduc o experienta de pace sau te fac sa razi, iti ating sufletul si nici macar nu intelegi de ce. Cum poate face un strain asta? Cineva ce-ti este atit de necunoscut si totusi... in sinea ta pare ca-l stii la fel ca pe tine.

Poate a venit in viata ta pentru ca vrea sa te cunoasca, de fapt sa te cunosti mai bine... Sa cunosti partea frumoasa a sufletului tau.
Ei te pot invata ceva ce nu ai mai facut.
Ei iti pot da de obicei o cantitate incredibila de bucurie.
Nimic nu e mai frumos decat bucuria impartasita, indiferent care este motivul ei. Si pot fi o mie!.

Crede, este real. Insa doar pentru UN SEZON. Pentru ca daca ar sta mai mult... s-ar transforma intr-o relatie de o viata... Cat dureaza un sezon? O luna, doua, un an... o vacanta...

Relatiile de o VIATA te invata lectii pentru o viata, ca viata e frumoasa, dar nu este numai o vacanta. Si atunci apar acei oameni, cu care trebuie sa construiesti acum ceva, pentru a te bucura de libertatea dorita in urmatoarea ta viata. Sunt lectiile karmice, de fapt avem nevoie si de ajutorul lor.

Sunt lectiile cele mai grele. Si poate cele mai importante, mai frumoase, mai triste... depinde.
Treaba ta este sa accepti lectia intelegand ceea ce trebuie din ea. Este sa intelegi ca totul depinde de tine, ca acea persoana este poate, o oglinda a TA, o oglinda in care vezi tocmai ce nu-ti convine. Si doar ce vezi, poti schimba!

Ce poti face? Poti pune in practica ceea ce ai invatat in celelalte relatii si aspecte ale vietii tale.
Poti trai cu iubire, poti alege acele aspecte ale vietii care sa-i dea echilibrul atat de necesar pentru a te simiti bine, pentru a merge inainte, pentru a avea puterea sa razi. Sa razi si atunci cand nu mai esti in vacanta!

Se spune ca relatiile de-o viata sunt LECTII, cele de un sezon VACANTE, cele de un motiv PASTILE pentru a durere trecatoare. Toti avem nevoie de toate.
Iti multumesc pentru ca faci parte din viata mea, fie ca este pentru un motiv, un sezon sau o viata."

2 comentarii:

patitu spunea...

Inca o lectie de viata a venit in viata mea ...Iti multumesc..Bunul Dumnezeu sa te binecuvanteze cu toate darurile lui minunate ..AMIN

Fanitza spunea...

Cu multa placere! Te mai astept.