iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 14 noiembrie 2011

RUGACIUNEA II


"Adevarata rugaciune reprezinta deci o creatie. Adevarata rugaciune este o legatura pe care omul incearca sa o stabileasca cu Fiinta Sublima, Creatorul cerului si al pamantului, Stapanul universului. Prin rugaciune, el se leaga cu aceasta Fiinta Sublima care este imensitatea, infinitul, vesnicia, si datorita acestei legaturi are posibilitatea sa atraga elemente din lumile superioare. Aceste elemente, aceste particule provenind din lumile sublime au o putere formidabila. Daca puteti sa captati macar una dintre ele, ea va patrunde pentru a purifica, a restabili, a armoniza totul in voi, producand lumina in fiinta voastra, iar aceasta stare benefica va putea actiona chiar asupra tuturor celor care va inconjoara.
Chiar si fapturile cele ma slabe, cele mai nefericite, poseda acest atom al rugaciunii datorita caruia ele se pot lega cu Cerul pentru a face fata incercarilor. Chiar daca totul le lipseste, banii, mancarea, vesmintele, chiar daca sunt in inchisoare, ele devin puternice. Sanatatea, banii, inteligenta nu sunt date tuturor, dar toti pot folosi puterea acestui atom pentru a cere, a insista, pentru ca spiritele luminoase sa le sara in ajutor. Pentru evolutie, pentru a avansa in lumea spirituala, conteaza numai aceste insusiri. In acest domeniu, se poate chiar ca oamenii saraci, nefericiti, muribunzi, sa posede cea mai mare putere, in timp ce altii sunt ca si anesteziati sau amortiti pentru ca au totul.
Atunci cand trebuie sa infruntati mari greutati, daca nu cereti nimic, veti ramane neputinciosi. Acest atom al rugaciunii este singurul care poate remedia totul; daca nu ii insuflati insa nici o activitate veti suporta in sinea voastra tot ce va este scris. Puterea acestui atom se gaseste in domeniul psihic, adica in gandurile voastre, in emotiile voastre. Datorita rugaciunii, chiar daca nu s-a schimbat nimic in exterior, nu veti putea ramane in aceeasi stare interioara. Daca afara este ger, va este frig, daca sunteti bolnavi, suferiti, dar rugaciunea a produs in voi anumite schimbari. Un om este pe moarte, singur si parasit, in mizeris. Dar datorita rugaciunii, el pleaca in lumea de dincolo in bucurie, in pace, in lumina, pe cand, in aceleasi conditii, acela care nu se roaga va fi cuprins de sentimente de revolta si ura. Chiar atunci cand nu reusiti sa schimbati conditiile exterioare, rugaciunea actioneaza enorm, desi numai pentru urmatoarea reincarnare. Cei mai multi oameni nu stiu de ce religia incearca intotdeauna sa convinga un criminal sau un ateu sa aiba remuscari, sa ceara iertare inainte de a muri. Tocmai din cauza importantei acestei ultime clipe. Daca cineva a fost bun, plin de calitati, credincios toata viata, si se revolta sau nu mai are credinta in ultima clipa, el va distruge tot binele pe care l-a facut intreaga sa viata...Fiindca ultima clipa este cea care conteaza. Vedeti dar cat de important sa cunoasteti legile si sa le respectati. Faptul ca nu ati putut schimba nimic in aceasta viata nu are deci o importanta hotaratoare; daca ati putut trai bine ultima clipa a vietii, destinul vostru viitor va fi schimbat, urmatoarea reincarnare va fi buna. Acest lucru nu trebuie sa il uitati vreodata." (va urma)

Omraam Mikhael Aivanhov - RUGACIUNEA

Niciun comentariu: