iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

rugaciunea I


"Orice fiinta isi doreste ceva cu pasiune, ea cere, insista. Aceasta reprezinta deja rugaciunea. Nu este nevoie sa fii savant sau erudit pentru a implora Cerul, este suficient sa traiesti un sentiment intens. De aceea, daca cineva ezita sa se angajeze in viata spirituala sub pretext ca nu poseda insusirile si calitatile necesare, ii putem spune: "Atunci cand esti nefericit, cand suferi, oare nu faci tot ce poti ca sa te descotorosesti e raul care te macina? Nu ceri ajutor? Ei bine, este de ajuns!" Fiecare din voi poseda capaitatea de a se concentra pentru a striga si a chema in ajutor, si astfel puteti fi salvati din orice imprejurare.
Trebuie sa stiti ca puteti fi distrusi astfel incat sa nu mai ramana nimic din voi, cu exceptia unui singur atom. Da, un atom din voi va supravietui mereu, si el este cel care va va putea reconstrui intreg universul. Acest atom reprezinta insusirea de a te ruga, de a implora. Este cel mai mare dar facut de Dumnezeu fiintei umane. Fara aceasta inzestrare, ea ar fi disparut de mult.
Aceasta idee a existentei unui "atom al rugaciunii", despre care nimeni nu vorbeste, poate parea complect inacceptabila, imposibil de conceput...Si totusi, voi stiti deja ca Stiinta Initiatica considera ca in varful inimii exista un atom care are rolul de a inregistra pe toata durata vietii ceea ce omul gandeste, simte si traieste. Acest atom nu are puterea de a interveni pentru a modifica ceva, el nu face decat sa inregistreze. In realitate este un fel de bobina microscopica care se deruleaza fara intrerupere de la inceputul pana la sfarsitul existentei, iar in momentul mortii se opreste si se desprinde de corp. Omul se prezita cu aceasta bobina in fata judecatorilor sai din lumea de dincolo.
Mai exista insa si un alt atom datorita caruia omul are posibilitatea sa ceara ajutor pentru a infrunta greutatile si a face fata situatiilor de tot felul. Daca acest atom nu este dezvoltat fiindca omul nu se roaga, totul se va derula in cazul sau exact cum a fost decis de destin. Desigur, acest atom nu poate schimba marile linii ale vietii - este foarte greu ca acestea sa fie modificate - dar in domeniul subtil, eteric, el poate produce anumite schimbari. Iata de ce persoanele pentru care rugaciunea constituie un impuls natural au mai multe posibilitati decat celelalte de a depasi incercarile. Iar atunci cand greutatile apar, ele vor simti mai putin in sinea lor descurajarea, amaraciunea si tristetea....
Nu trebuie sa suferiti, nu trebuie sa va lasati la voia intamplarii, ci sa incercati sa reactionati. Nu veti putea indrepta totul, nu sunteti inca capabili de asa ceva, dar rugaciunea voastra e asemenea unui mic graunte ce este pe cale sa rodeasca. Ati pronuntat cateva cuvinte, v-ati concentrat asupra unei imagini luminoase, si este un strigat pe care l-ati scos pentru ca cineva sa vina sa va salveze. Nu observati viata din jurul vostru, si totusi eu va repet mereu ca numai de aici puteti invata...Nu veti reusi niciodata sa depasiti greutatile exterioare si interioare atat timp cat nu veti invata sa va indreptati spre o lume superioara, mai frumoasa si mai minunata. Vointa nu este suficienta. Pentru a rezista, aveti nevoie de o protectie, de un ajutor, iar aceasta protectie, acest ajutor nu-l veti obtine decat legandu-va de lumea divina. Atat timp cat nu veti crea aceasta legatura, va veti afla la bunul plac al imprejurarilor. Atunci cand vad ca cineva nu manifesta nici un strop de iubire fata de fapturile care-l depasesc, nici o dorinta de a intra in contact cu ele, ii pot spune: "Tu nu ai aliati, nu ai prieteni, intr-o buna zi vei pieri!" Trebuie mai intai sa iubiti entitatile celeste si sa le invitati sa fie prezente alaturi de voi. Numai asa veti fi puternici, fiindca aveti mai sus niste aliati puternici. De indata ce incepeti sa va rugati, entitatile raufacatoare care doreau sa va faca rau incep a se ingrijoreze. Ele isi spun: "Aceasta faptura foloseste cea mai puternica arma pe care o cunoastem", ele incep sa tremure si incearca sa dispara. Atunci cand un om se roaga, o armata invizibila se apropie imediat, se aude deja fosnetul aripilor ingerilor si entitatile intunecate se grabesc sa dispara...Ele se tem numai de un singur lucru: Lumina. Iata de ce in fiecare moment dificil, primejdios, primul gest ce trebuie facut este sa va legati de Creator si sa mariti Lumina in fiinta voastra. Atat timp cat veti reusi sa va mentineti in aceasta stare de reculegere, toate entitatile inferioare care va ameninta vor fi neutralizate, paralizate sau alungate." (va urma)

Omraam Michael Aivanhov - RUGACIUNEA

Niciun comentariu: