iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 25 februarie 2012

MENIREA PERSONALA




"1. Rugaciunea. Ingerii stiu ceea ce noi ne straduim sa cunoastem. Ei ne indruma mereu, prin semne sau intuitii, in directia implinirii menirii. in modul lor specific, ne dau de inteles cand mergem pe drumul bun sau cand ne-am ratacit. Dar putem veni si noi in intampinarea lor, rugandu-i sa ne ajute sa ne gasim locul potrivit in aceasta lume. Pentru aceasta, putem utiliza urmatoarele rugaciuni:
Doamne Dumnezeule si ingeri dragi, cred ca am uitat de ce am venit pe Pamant. Va rog sa-mi oferiti indrumari limpezi, pe care sa le observ si sa le inteleg cu usurinta, astfel incat sa pot sti ce pasi sa fac astazi, care sa ma aduca mai aproape de amintirea si indeplinirea menirii vietii mele. Stiu ca in felul acesta ma voi integra in marele plan divin al iubirii. Va multumesc. Amin.
Arhanghele Metatron, stiu ca tu cunosti sufletul, gandurile si faptele mele mai bine decat mine si le notezi cu grija in Cartea Vietii mele. Ajuta-ma, te rog, sa inteleg sensul fiecarei experiente prin care e necesar sa trec, pentru ca astfel sa ma pot apropia de cunoasterea sensului vietii mele in aceasta lume. Ajuta-ma sa-mi identific si sa recunosc potentialitatile fiintei mele si creeaza-mi oportunitati prin care sa le pun in valoare. Iti multumesc. Amin.
Inger pazitor, insotitor si calauza a mea, indreapta-mi pasii catre drumul potrivit mie si nu ma lasa sa ratacesc. Ajuta-ma sa am mereu inima deschisa si mintea limpede pentru a asculta vocea interioara si a avea puterea de a o urma, sa am discernamantul necesar atunci cand am de facut alegeri, sa am incredere in mine insumi si in alegerile pe care le fac, sa am curaj sa fac schimbarile necesare fara sa-mi fie teama de nou sau necunoscut. Ajuta-ma sa nu cad in tentatia competitiei sau invidiei, pentru ca fiecare are locul sau potrivit in aceasta lume. Iti multumesc. Amin.
2. Identificarea pasiunilor personale. Se spune ca nu e esential sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci. Adica sa simti ca pui suflet in ceea ce faci si ca lucrul acela te implineste. Sunt multe lucruri care ne atrag in viata si este absolut normal sa fie asa. Dar cum alegem si cum putem fi siguri de alegerea facuta? Mai intai, cautam sa identificam toate lucrurile care ne atrag si chiar facem o lista. Apoi, urmarim, in limita posibilitatilor, sa experimentam, sa cunoastem cat mai mult din fiecare in parte. Ne-ar placea sa vindecam oameni - mergem intr-un spital, policlinica, cabinete de terapie si cautam sa empatizam cu cei care fac deja lucrul acesta. Ne punem in locul lor si ne evaluam starea de spirit. Chiar daca nu avem cunostintele sau pregatirea necesara, inima ne poate spune daca lucrul acela este sau nu potrivit pentru noi. Sa nu uitam ca ingerul pazitor este cu noi si ne poate ajuta in acest sens. Luam astfel lista punct cu punct, iar la sfarsit tragem o concluzie. Nu este neaparat necesar sa renuntam la unele in favoarea altora. De exemplu, daca ne plac copiii, dar ne-ar placea si sa fim actori, atunci putem sa ne gandim la un teatru de papusi sau la grupe de lucru cu copiii. Nu mai vorbim de posibilitatea de a avea o familie si copii. Daca ne place sa calatorim, dar si sa proiectam case sau sa scriem, atunci putem angaja lucrari de proiectare in diferite zone, respectiv, sa devenim redactori pentru diferite publicatii sau televiziuni.
Este important sa ne asumam drumul pe care-l alegem si nimeni in afara noastra nu o poate face. Putem fi ajutati, sustinuti, ghidati, dar alegerile ne apartin. Pentru ca nimeni in afara de noi nu poate simti daca un lucru ni se potriveste sau nu. Si acesta este criteriul de baza. E adevarat ca ingerii stiu ce ni se potriveste, dar noi avem un liber arbitru pe care ei il respecta. Daca le cerem ajutorul suntem ghidati, sustinuti, inspirati, ni se creeaza conjuncturi, ni se deschid sau inchid porti astfel incat sa intelegem daca alegerile facute sunt bune. Uneori cautarile dureaza mai mult, cativa ani sau poate toata viata, ceea ce nu e de dorit. Cu atat mai mult cu cat gasirea drumului propriu si urmarea lui ne da o stare de bine, de daruire, prosperitate, de sanatate, de integrare in planul divin. Atunci, intr-adevar, putem fi noi insine si ne putem bucura din plin de viata.
3. Reamintirea viselor din copilarie. Cand eram copii, de multe ori am raspuns la intrebarea: "Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?" Poate ca raspunsul nu a fost mereu acelasi, dar unele elemente cu siguranta s-au pastrat in timp. Puritatea inimii si claritatea mintii specifice varstei ne determina sa intuim ce ne-ar placea sa facem in viata. Pe masura ce crestem, influentele parintilor si ale mediului in care traim cresc si ele. Dorintele parintilor pot lua locul dorintelor noastre, iar societatea isi poate pune amprente mari pe aspiratiile individuale. Sa revenim deci la visele copilariei si sa cautam sa intelegem ce ne-a determinat sa ne dorim atunci sa devenim profesor, constructor, vanzator, actor sau ziarist. Vom avea surpriza sa descoperim in noi multe abilitati naturale, care in timp s-au dezvoltat si care asteapta sa fie valorificate. Nevalorificarea lor determina o stare de neimplinire, intrucat aceste energii creatoare raman in stare potentiala si asteapta sa fie manifestate. Cu cat o facem mai repede, cu atat vom fi mai plini de bucurie, armonie, implinire, chiar sanatate.
4. Interpretarea aurei. Campul electric care ne inconjoara corpul contine nenumarate informatii, printre care si cele referitoare la menirea vietii. Culorile din acest camp ne pot da indicii despre tendintele naturale ale fiintei noastre, fie in stare latenta, fie manifesta. Desi in aura noastra sunt mai multe culori, culoarea care are legatura cu menirea se pastreaza constanta toata viata.
Iata cateva exemple de interpretare a culorilor corelata cu menirea vietii:

- Verdele stralucitor indica abilitati vindecatoare, iar menirea implica sa ajuti oamenii si animalele sa-si vindece corpul fizic. Acest lucru poate fi realizat prin mijloace de vindecare conventionale (practicand profesia de medic, asistenta medicala sau medic veterinar) sau prin mijloace alternative (practicand acupunctura, terapia prin cristale, homeopatia etc.)
- Verdele turcoaz sau verdele ca apa arata capacitati vindecatoare, dar si aptitudini de invatator, iar menirea implica sa-i inveti pe oameni, lucru care are un efect tamaduitor asupra lor sau asupra altora. Poti, de asemenea, sa-i inveti pe oameni cum sa se vindece singuri sau sa scrii carti despre diferite metode de vindecare, sa tii seminarii pe aceasta tema.
- Albastru deschis indica abilitati de comunicare deosebite. Menirea poate avea forma unor cautari artistice care sa aduca oamenilor bucurie (muzica, pictura, fotografia, dansul, actoria, etc) sau in mass - media (televiziune, radio, ziare, reviste, diferite publicatii informative). Abilitatile de comunicare mai pot fi puse in valoare in munca de profesor, consilier, etc.
5. Realizarea astrogramei natale si interpretarea ei. Astrele ne dau, de asemenea, indicii in ceea ce priveste menirea personala. Aceasta implica sa apelam la un specialist care sa ne indrume in acest sens."


sursa: www.lumeaingerilor.ro

Niciun comentariu: