iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 15 februarie 2012

REZOLVAREA PROBLEMELOR PRIN ABANDONAREA LUPTEI


In fata problemelor de tot felul oamenii sa simt fie coplesiti de stres si de griji, fie cauta sa isi adune toate resursele interioare si incep sa abordeze acele probleme ca pe niste batalii ce trebuie castigate.

In aceasta directie este elocvent exemplul unei persoane ce dorea sa se lase de fumat. Acea persoana era intr-un razboi continuu cu lumea si conditiile ei. Vedea in fiecare asociat un posibil rival si considera ca orice cuvant care vine din partea acestora este ostil si necinstit si ca se poate astepta la orice din partea lor. Cand citea pagina de afaceri din ziar in fiecare dimineata, mormaia injuraturi. Fiecare intreprindere noua a cuiva o considera ca pe un atac direct indreptat asupra lui. Nu e de mirare ca era un fumator inveterat. In cele din urma, doctorul i-a spus ca va trebui sa se lase de fumat. Nu prea i-a placut ideea. Apoi, intr-o zi, respiratia greoaie l-a impiedicat sa participe la jocul saptamanal de tenis. Acest lucru a fost suficient ca sa-l faca sa renunte la tigari.

Desigur ca el a abordat sarcina renuntarii la fumat in acelasi mod in care facea totul - ca pe o lupta. Nu a functionat. Cu cat se straduia mai tare sa renunte, cu atat devenea mai irascibil si mai nelinistit si cu atat simtea mai tare nevoia de a fuma. Nervii sai erau intinsi la maxim. A inceput sa se aventureze in afaceri riscante si sa se poarte foarte urat, atat cu superiorii, cat si cu subalternii sai. Curand, toata cariera lui era in pericol. In acel moment era pe punctul de a renunta la toate.

Situatia lui era precum a unui om care a fost prins in nisipuri miscatoare si care cu cat se va lupta mai tare, cu atat mai mult se va scufunda. Razboiul pe care il porta cu lumea intreaga il ducea de fapt cu propria minte subconstienta. In fiecare zi ii spunea ca viata este plina de conflicte si ostilitate, iar ea prelua fiecare cuvant si cauta sa-l manifeste exact asa cum aceasta persoana se astepta.

Legea de baza a mentalului este ca atunci cand dorinta si imaginatia sunt in conflict, imaginatia castiga intotdeauna. Atunci cand ne imaginam luptandu-ne cu o problema, declansam o adevarata batalie. Desi nu este usor, solutia este sa abandonam lupta. Sa renuntam. Ceea ce trebuie sa facem nu este sa devenim pasivi, ci sa invocam o putere si mai mare. Intrarea pe aceasta cale consta tocmai in opusul luptei.

In cazul unei probleme este bine sa incepem un program cu noi insine. Dimineata, la trezire, si seara, inainte de a adormi ne vom aseza intr-un loc linistit, vom respira calm, pana cand devenim relaxati si receptivi. Apoi vom afirma si vizualiza cum un prieten vine si ne felicita pentru ca problema care ne preocupa s-a rezolvat cu bine. Vom urmari sa ii auzim vocea si sa simtim bucuria interioara de a-i confirma aceasta. Procedand astfel zilnic subconstientul nostru ne va raspunde si acea problema se va rezolva. Acest mod de a interactiona cu subconstientul nostru va da roade mult mai mari decat chiar rezolvarea acelei probleme. Vom deveni mai calmi si mai relaxati. Caci doar cu o minte linistita se pot infaptui toate lucrurile. Putem continua acest procedeu chiar si dupa ce problema noastra s-a rezolvat. Ii vom spune corpului sa fie linistit si relaxat. Il vom determina sa se supuna, sa abandoneze lupta. Cand mintea constienta este linistita, calma si receptiva, intelepciunea subconstientului apare la suprafata si aduce cu sine raspunsuri si solutii minunate.

Acest articol este extras din cartea Secretele prosperitatii scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.

sursa:http://www.edituradeceneu.ro/articol.php?articol=39

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce strutz frumos!
Namaste Ally!