iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 1 februarie 2012

NU MOR CAII CAND VOR CAINII!


Am vizionat de curand acest documentar care promitea sa impresioneze in mod placut. M-a impresionat, e adevarat, dar nu pot spune ca in mod placut. Va invit si pe voi sa vizionati si apoi sa cititi comentariul facut de mine si semnat "Fanita". Nu vreau sa va influientez inainte.

http://documentare.digitalarena.ro/tc-carpatii-salbatici-2011/

Nu pot spune despre documentar ca este bun sau prost. Este bun datorita peisajului, dar acesta nu este meritul operatorilor, este prost din punctul meu de vedere pentru ca romanii sunt absenti. In Romania exista inca romani. Romania este tara romanilor. Nu sunt nationalista, dar nici nu pot fi incantata cand realizez ca se incearca sa se fure tara unui popor. Eu nu cred in pretextul inrudirii printului cu Vlad Tepes. Sigur alte motive il aduc aici.
Nu doar zona Transilvaniei este mirifica. Toti muntii nostri sunt minunati. Nu consider ca filmul incearca o promovare a frumusetii naturii. Altceva cred ca se ascunde in spatele lui. Practic nu exista romani in documantar, decat folositi la munca pentru asigurarea confortului “turistilor” care vin aici ca sa se intoarca in timp. Dragilor, se incearca (de fapt chiar se face) desfiintarea acestei natii. Dacii nu sunt incasii Europei pentru ca ei nu au disparut, n-au putut fi cuceriti. DACII SUNTEM NOI. FIE CA LE PACE SAU NU MASONILOR. SI NE DOARE IN COT DE CIVILIZATIA LOR, DE MANCAREA LOR DE PLASTIC SI TOT MODERNISMUL LOR CARE TE DEPARTEAZA SI TE RUPE DE NATURA. (Si apoi, daca tot sunt atat de ingrijorati de faptul ca se defriseaza padurile de ce cumpara cheresteaua celor care vor sa se imbogateasca peste noapte? Cea mai mare parte a cherestelei merge la export.) Marile spirite ale dacilor inca vegheaza acest taram binecuvantat si nu vor permite sa ne fie furat. Nu intamplator a rezistat poporul asta atatea ani infruntand greutati de neimaginat occidentalilor. Dacii scriau cand ei nici macar nu erau formati ca si natie, dacii aveau drumuri inainte de sosirea romanilor (altfel cum ar fi ajuns armata romana in creierii muntilor?), dacii erau pasnici si multumiti cu ceea ce le-a fost oferit de zei, nu cautau sa ocupe si sa fure bogatiile si locurile altora….Ar fi multe de spus despre acest popor cu un foarte inalt grad de evolutie spirituala, dar se pare ca inca nu e momentul pentru multe dezvaluiri. De un lucru sunt sigura: NU SE VA PERMITE NIMANUI SA PANGAREASCA ACEST SPATIU SACRU. INDIFERENT DE CAT DE DENIGRAT VA FI ACEST POPOR.
Ca si concluzie, filmul nu este ceea ce vrea sa para a fi, nu promoveaza frumusetile si minunatia acestui loc. Altceva se ascunde in dedesuptul lui, iar printul nu face decat sa urmeze directive sigure si precise. SE TEM DE PUTEREA SPIRITUALA A ACESTEI NATII, SE TEM DE TOT CE EMANA ACESTE LOCURI MAGICE. Nu sunt naiva si nici visatoare, stiu sigur si imi asum cele scrise. NU MOR CAII CAND VOR CAINII!

3 comentarii:

Ana Maria spunea...

Mult Adevar! Numai bine dragul meu!

viky spunea...

ti-am trimis un mesaj spunemi te rog daca sa trimis
cred ca am uitat sa scriu numele e lung mesaju

Fanitza spunea...

Draga mea, postez toate mesajele pe care le primesc. Daca nu gasesti aici comentariul tau inseamna ca nu l-am primit.