iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 14 iunie 2011

CEA DE-A TREIA ZI A NOULUI VAL


Articol scris de Carl Johan Calleman, autorul cartii Calendarul Mayas, publicata de Editura For You.

Practic, intreaga lume a resimtit foarte puternic o crestere a frecventei asociata cu inceputul celui de-al Noualea Val (Iadul Universal, 9 martie 2011) prin manifestarea acestuia in cutremurul din Japonia is evenimentele ce I-au urmat. Despre ce este vorba cu acest al noualea Val? Sunt usor de remarcat „haosul”is „catastrofele” – Dar, este poate mai putin usor de remarcat directia generala a procesului pe care acestea IL reprezinta. In trecut am descris directia celui de-al Noualea Val, numai in termeni foarte generali, spunand ca acest Val se refera la constiinta unimii – Dar ce anume inseamna aceasta constiinta a unimii is cum se manifesta ea prin intermediul acestui Val?

Pentru a intelege, putem porni de la studierea celui de-al Saptelea Val, care a inceput in 1755 is I-a adus omenirii o constiinta intunecata a unimii. Cel de-al Noualea Val aduce is el o constiinta a unimii, Dar una iluminata. Am gasit deja o paralela semnificativa intre aceste doua valuri, in sensul ca ambele au inceput cu niste cutremure puternice, cu toate ca acestea au avut loc in zone diferite – opuse, am spune – ale Pamantului, respectiv in Lisabona is in Japonia. O alta paralela o constituie faptul ca ambele valuri au inceput cu revolutii care au zguduit sistemele existente. In timp ce al Saptelea Val a inceput cu revolutiile Americana is franceza, a caror natura anti-monarhica s-a imprastiat treptat in intreaga lume, revolutiile celui de-al Noualea Val nu au respins numai monarhia, ci is fenomenul dominatiei is stapanirii celorlalti, in ansamblul sau. Astfel, campul Unimii al constiintei (vedeti mai jos), purtat de cel de-al Noualea Val nu va sustine sisteme in care oamenii isi cedeaza puterea cuiva pe care IL aleg la fiecare patru ani. Este nevoie acum de o libertate mai profunda, bazata pe suveranitatea tuturor sufletelor.

Mai mult decat atat, campul Unimii al constiintei nu va sustine un sistem economic, in care puterea de a tipari bani determina modul in care oamenii isi traiesc viata. Revolutia mondiala purtata de al Noualea Val dezvolta potential o libertate is o unime mult mai profunde decat monarhia adusa de cel de-al Saselea Val sau decat institutiile democratice ale celui de-al Saptelea Val. Forta conducatoare din spatele revolutiei mondiale a celui de-al Noualea Val este indrumarea divina, pe care o aduce constiinta unimii. Prin urmare, ceea ce se intampla astazi in lume, poate if descris la fel de bine atat in termeni religiosi/spirituali, cat is in termeni economici/politici. Principalul aspect care trebuie inteles este ca, in cele din urma, cursul evenimentelor is prabusirea dominatiei reprezinta rezultatul unui plan cosmic, care a fost descris de cele noua nivele ale calendarului maias, cu polaritatile lor diferite (vezi imaginea de mai jos). Deoarece nicio fiinta umana nu are puterea de a schimba aceste polaritati, directia generala a programului cosmic este ireversibila.

Constiinta celui de-al Noualea Val a fost vizibila, dupa cum era de asteptat, in jurul liniei de mijloc a planetei, la 12 grade longitudine Est, intre Est is Vest. Polaritatile opuse ale constiintei generate de al 6-lea is al 8-lea Val au condus la prabusirea dominatiei de-a lungul acestei linii, Inca de la inceputul celei de-a saptea zile a Iadului Galactic, din 3 noiembrie 2010, procesul reaparand doua luni mai tarziu, in Tunisia is Egipt. Revolutiile de acolo au fost mult ajutate de retelele de socializare care au fost dezvoltate de al 8-lea Val, Dar au evidentiat is cresterea rolului femeilor is al unirii dintre musulmani is crestini in Egipt, la Cairo, unde oamenii au cantat „suntem cu totii unul”.(Faptul ca, in parte, lucrurile s-au intors la starea lor initiala, nu schimba directia generala in care se indreapta).

Diferitele forme de guvernare generate de polaritatile
Yin/Yang, ale diferitelor valuri

Al 9-lea Val – Indrumare Divina, legea eterna

Al 8-lea Val – Nicio regula – Dominatia emisferei cerebrale drepte nu genereaza in sine anarhia, Dar datorita polaritatii sale, ea echilibreaza dominatia emisferei stangi, din valul al 6-lea

Al 7-lea Val – Democratie, Republica

Al 6-lea Val- Monarhie, Legi scrise

Al 5-lea Val Egalitarism tribal, Legi orale

Aceasta revolutie a unimii se raspandeste acum cu precadere in cazul catorva natiuni europene, cum AR if Portugalia, Grecia is Spania. La prima vedere, acest lucru pare as nu faca parte din revolutia unimii, deoarece revendicarile oamenilor sunt mai mult de natura economica, fiind indreptate impotriva planurilor de austeritate impuse de UE is/sau FMI/Banca Mondiala etc. Cu toate acestea, sistemul economic al lumii este departe de a if bazat pe unime – el determinand impartirea popoarelor in cei care au is cei care nu au, impartire pe care multi o gasesc acum inacceptabila. Aceste natiuni europene sunt is ele, asemenea Africii arabe de Nord, localizate in jurul axei de mijloc a planetei is, prin urmare, participa is ele la proces aproape de inceputul celui de-al 9-lea Val. Pe masura ce al 9-lea Val continua, din ce in ce mai multe aspecte ale lumii noastre, care nu sunt corespunzatoare unimii, vor fi expuse si vor avea loc evenimente, uneori impuse de catastrofe asemanatoare celei din Japonia, care vor declansa chemari la schimbari radicale. Tehnologiile ce nu se bazeaza pe unitatea cu Pamantul vor ajunge sa fie din ce in ce mai mult respinse. Al 9-lea val nu va genera insa un proces linear de schimbare in directia unimii si popoarele din Vestul indepartat (cum sunt SUA) si din Estul indepartat (China) vor fi afectate in moduri cu totul diferite, de ceea ce se intampla in Europa si in lumea araba.

In ceea ce priveste Vestul, in prezent sunt discutii cu privire la momentul cu o probabilitate destul de mare, in care va avea loc prabusirea dolarului (ceea ce poate fi interpretat ca fiind parte din revolutia Unimii) si unii oameni cred ca este natural ca acest lucru sa se intample in cea de-a Cincea nopapte (18 august – 4 septembrie). Parerea mea personala este diferita si eu tind sa cred ca aceasta cadere a dolarului se poate intampla treptat, in zilele 3, 4 si 5. Avand in vedere ca o asemenea prabusire nu este distructiva din punctul de vedere al Unimii, mi se pare logic ca ea sa se manifeste intr-o zi sau intr-o serie de zile. Cred insa ca a 5-a noapte poate aduce o revenire temporara, intr-o anumita forma, la vechiul sistem monetar – ceea ce, din perspectiva Pamantului, este ceva periculos.

Presupunand ca ne apropiem de caderea dolarului si a sistemului monetar mondial (cu toata suferinta imensa pe care acest fapt o va aduce) e cu adevarat timpul sa ne gandim la ce ar trebui si poate inlocui acest sistem. Este de inteles ca multi oameni intreaba cum se pot proteja, ca indivizi, in fata unei asemenea prabusiri si cum pot gasi moduri constructive in care sa investeasca. Acest lucru s-ar putea sa nu fie posibil, chiar daca exista tot felul de solutii de a o face, prin intermediul Internetului. Intrebarea mai profunda pe care sa ne-o punem este cum sa raspundem, ca planeta, la o prabusire monetara, intr-o situatie in care noua constiinta a unimii nu va permite intoarcerea dominatiei pe baza banilor, cel putin pe termen lung. Aceasta este, prin definitie, o discutie pe care principalele mijloace media nu o vor deschide, deoarece nu ar face altceva decat sa precipite evenimentele pe care acestea cauta sa le evite.

Din partea mea, eu vad in principal trei sisteme diferite, care ar putea inlocui, in cazul unui colaps monetar, utilizarea curenta a banilor. Primul sistem ar fi acela in care toti oamenii continua sa faca ceea ce faceau deja, ignorand faptul ca nu mai exista un schimb de bani intre ei. Fermierii continua sa produca mancare, soferii de camioane continua sa o livreze in orase, oamenii stau in casele lor fara sa plateasca chirie sau ipoteca, etc, fara sa mai aiba loc niciun fel de schimb banesc intre ei. Acesta ar fi probabil cel mai bun raspuns la colapsul monetar – dar ar fi cu greu sustinut de sistemul legal existent si de contractele bazate pe nivele inferioare ale constiintei. Prin urmare, va crea probleme, in mod natural, multor oameni care au fost implicati in principal in activitati presupunand manevrarea banilor si ar fi complet naiv sa crezi ca o asemenea schimbare s-ar putea petrece fara prea multe conflicte. O a doua modalitate de a aborda un colaps monetar este aceea de a crea un sistem de cartele sau de rationalizare, care sa le permita tuturor sa aiba accesul asigurat la cele necesare traiului de zi cu zi. A treia varianta ar fi sa se creeze valute locale, pe baza de schimb. Problema in acest caz ar fi ca nu i-ar include pe cei prea tineri sau prea batrani sau bolnavi, incapabili prin urmare sa ofere servicii la schimb. S-ar putea sa existe si alte variante de a gestiona un colaps monetar si cele de mai sus reprezinta numai cateva indicii, intr-o discutie pe care o consider necesara, in legatura cu modul de rezolvare din perspectiva servirii intregului.

In consecinta, remarcile de mai sus aduc o definitie foarte diferita a unimii, fata de cea pe care o au multi, ea punand accentul pe abordarea manifestarii sale fizice si nu numai asupra starii mentale sau spirituale a individului. Aceasta nu inseamna ca metodele care pot ajuta indivizii sa atinga stari de constiinta a unimii nu sunt valoroase. De fapt, cred ca, pentru a avea succes, revolutia mondiala care nu a inceput inca, trebuie sa aiba indrumare divina si trebuie sa se bazeze pe dorinta participantilor de a servi planului divin. Si totusi, aceasta definitie a unimii implica faptul ca o lume a unimii nu poate fi creata fara un efort colectiv practic. Pana la urma, cine suntem este definit, in mare parte, de relatiile noastre si astfel, doar transformarea naturii relatiilor noastre cu ceilalti, intr-un mod profund si practic, poate conduce la nasterea unei lumi in armonie. Nimeni nu stie cum se va desfasura, in detaliu, aceasta revolutie a unimii, dar ceea ce stim este ca ea este ireversibila si ca probabil se va intensifica, pe masura ce ne apropiem de apogeul calendarului maias, din 28 octombrie 2011. Acesta reprezinta si momentul apropierii cometei Elenin, la cea mai mica distanta de Pamant – ceea ce poate servi, in lipsa oricarui altui indiciu, ca o indrumare din punct de vedere spiritual, in directia constiintei cosmice, la baza careia stau de fapt schimbarile economice si politice. Data finala a calendarului maias nu inseamna oricum altceva decat data stabilirii „campului final” al constiintei, pe planeta noastra. Este destul de probabil ca va mai dura ceva timp, pana la instalarea unei lumi armonioase – dar „ timpul” nu va mai fi niciodata acelasi.

Carl Johan Calleman,
Seattle, WA
10 Imix si a treia zi
a celei de-a treia zile a celui de-al 9 lea val (May 22, 2011)

Niciun comentariu: