iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 16 august 2011

CONVERSATII CU DUMNEZEU



"...Şi iarăşi vin şi spun: sistemele voastre mondiale economice, politice, sociale şi religioase sunt primitive.
Nu voi face nimic ca să schimb această stare de lucruri, din motivele pe care ţi le-am expus.
Trebuie să aveţi liber arbitrii şi libertate de voinţă pentru ca să puteţi trăi experienţa ţelului Meu cel mai înalt în ceea ce vă priveşte - şi anume, de a vă cunoaşte pe voi înşivă ca fiind Creatorul.
Iar până acum, după atâtea mii de ani, doar atât aţi evoluat - asta-i tot ce aţi creat. Nu te indignează treaba asta?
Aţi făcut un singur lucru bun. Aţi venit la Mine pentru sfaturi.
În mod repetat, „civilizaţia” voastră s-a întors către Dumnezeu, întrebând: „Unde am greşit?” „Cum putem să facem ceea ce este bine?”.
Faptul că aţi ignorat, în mod sistematic, în toate ocaziile, sfaturile Mele nu Mă împiedică să vi le ofer din nou. Ca un bun părinte, sunt totdeauna gata să ofer ajutor când Mi se cere. Şi, tot ca un bun părinte, vă iubesc în continuare, chiar atunci când sunt ignorat.
Vă descriu, deci, lucrurile aşa cum sunt ele în realitate. Şi vă spun cum puteţi să faceţi ce este mai bine. O fac într-un mod care vă determină să fiţi indignaţi, deoarece vreau să vă captez atenţia. Văd că am reuşit.

Ce ar putea provoca acel gen de modificare masivă de conştienţă despre care ai vorbit atât de des în această carte?

Noi facem acum o modelare înceată şi gradată a blocului de granit care este experienţa umană, eliberând-o de surplusul nedorit, tot aşa cum un sculptor ciopleşte pentru a crea şi a scoate la iveală adevărata frumu¬seţe care apare în final.

„Noi”?

Tu şi cu mine, prin munca pe care o facem cu aceste cărţi ca şi foarte mulţi alţii, toţii mesagerii. Scriitorii, artiştii, producătorii de televiziune şi film. Muzicienii, cântăreţii, actorii, dansatorii, profesorii, şamanii, guru. Politicienii, conducătorii, (da. există unii foarte buni, unii foarte sinceri!), medicii, avocaţii, (da, există unii foarte buni, unii foarte sinceri!), mămicile şi tăticii şi bunicii şi bunicile din sufrageriile, bucătăriile şi curţile de pe tot teritoriul Americii şi din toată lumea.
Voi sunteţi înaintaşii, vestitorii.
Şi conştienţa multor oameni se modifică. Datorită vouă.

Va fi nevoie de o calamitate mondială, de un dezastru de proporţii uriaşe, după cum au sugerat unii? E nevoie ca pământul să se încline pe axa sa, să fie lovit de un meteorit, continente întregi să fie înghiţite, înainte ca oamenii să vrea să asculte?
Trebuie să fim vizitaţi de fiinţe din spaţiu şi înspăimântaţi de moarte, înainte de a ne fi suficient de clar că noi cu toţii Una suntem? Se cere să fim puşi în faţa ameninţării morţii, înainte de a fi mobilizaţi ca să găsim un nou mod de viaţă?


Astfel de evenimente drastice nu sunt necesare - dar s-ar putea să se întâmple.

Se vor întâmpla?

Crezi tu că viitorul este previzibil - chiar şi de către Dumnezeu? Adevăr îţi spun Eu ţie: Viitorul vostru este creabil. Creaţi-l aşa cum îl vreţi.

Dar mai devreme spuneai că, în cadrul adevăratei naturi a timpului, nu există „viitor”; că totul se întâmplă în Această Clipă - în Momentul Veşnic de Acum.

E adevărat.

Ei bine, sunt cutremure şi inundaţii şi meteoriţi care lovesc planeta „chiar acum”, sau nu sunt? Să nu-mi spui că nu ştii, Tu care eşti Dumnezeu?

Vrei să se întâmple aceste lucruri?

Bineînţeles că nu. Dar Tu ai spus că tot ceea ce urmează să se întâmple s-a întâmplat deja - se întâmplă acum.

E adevărat. Dar Momentul Etern de Acum se schimbă veşnic. Este ca un mozaic - unul care există veşnic, dar se modifică necontenit. Nu poţi să clipeşti, pentru că, atunci când deschizi din nou ochii, totul este diferit. Priveşte! Uită-te! Vezi? Iar s-a întâmplat!
EU MĂ SCHIMB NECONTENIT.

Ce anume Te face să Te schimbi?

Ideea Ta despre Mine. Gândul tău despre Întreg Îl face să se schimbe - instantaneu.
Uneori, schimbarea din interiorul Întregului este subtilă, practic imperceptibilă, depinzând de puterea gândului. Dar, când există un gând intens - sau un gând colectiv - atunci se produce un impact uriaş, un efect incredibil.
Totul se schimbă.

Prin urmare va fi pe întregul Pământ acel cataclism major despre care vorbeai?

Nu ştiu. Va fi? Voi decideţi. Aminteşte-ţi că voi vă alegeţi realitatea acum.

Eu aleg să nu se întâmple.

Atunci nu se va întâmpla. Sau se va întâmpla.

Iar începem!

Da. Trebuie să învăţaţi să trăiţi înăuntrul acestei contradicţii. Şi trebuie să înţelegeţi cel mai mare adevăr: Nimic Nu Contează.

Nimic nu contează?

Îţi voi explica în volumul al treilea.

Bine ... În regulă, dar, când e vorba de asemenea lucruri, nu-mi place să trebuiască să aştept.



Dar ai deja foarte multe de digerat. Oferă-ţi un pic de timp. Oferă-ţi un pic de spaţiu.

S-ar putea să nu ne despărţim încă? Simt că vrei să pleci. Ai început deja să vorbeşti ca atunci când eşti gata de plecare. Mi-ar plăcea să vorbim despre alte câteva lucruri... cum ar fi, de exemplu, fiinţe care vin din spaţiu - există aşa ceva?

În volumul al III-lea urmează să ne ocupăm şi de acest subiect.

Haide, spune-mi numai un pic, o picăturică!

Vrei să ştii dacă există viaţă inteligentă în altă parte în univers?
Da. Bineînţeles că există.

E la fel de primitivă ca a noastră?

Unele forme de viaţă sunt mai primitive, altele mai puţin primitive. Iar unele sunt mult mai avansate.

Am fost vizitaţi de către astfel de extratereştri?

Da. De multe ori.

Cu ce scop?

Pentru a lua informaţii. În unele cazuri, pentru a vă da, cu blândeţe şi cumpătare, o mână de ajutor.

Şi cum ne ajută?

Vă împing înainte, din când în când.
De exemplu, eşti desigur conştient că, în ultimii 75 de ani, aţi făcut mai multe progrese tehnologice decât în toată istoria omenirii la un loc.

Da, presupun că da.

Îţi închipui tu că totul, începând de la tomografia computerizată până la zborul supersonic şi la cipurile unui computer care este introdus în trupul tău pentru a-ţi regla bătăile inimii, a putut să iasă din mintea unui om?

Păi... da!

Atunci de ce nu s-au gândit oamenii la ele cu mii de ani înainte?

Nu ştiu. Bănuiesc că nu aveau tehnologia necesară. Vreau să spun că un lucru conduce la altul. Dar tehnologia a apărut la un mo¬ment dat. Totul este un proces de evoluţie.

Nu ţi se pare ciudat că, în cadrul acestui proces de evoluţie care a durat un miliard de ani, de-abia acum 75 sau 100 de ani a apărut o imensă „explozie de comprehensiune”?
Nu-l simţi ca ieşit din tiparul obişnuit faptul că mulţi oameni de pe planetă au fost martorii dezvoltării tuturor lucrurilor, de la radio la radar şi la electronică, în timpul vieţii lor!
Nu înţelegi că ceea ce s-a întâmplat reprezintă un salt enorm? Un pas înainte de o asemenea magnitudine şi asemenea proporţii încât să sfideze orice logică.

Ce vrei să spui?

Vreau să spun că ar trebui să iei în consideraţie posibilitatea că aţi fost ajutaţi.

Dacă am fost „ajutaţi” tehnologic, de ce nu suntem ajutaţi spiritual? De ce nu ni se dă ajutor în privinţa acestei „modificări de conştienţă”?

Vi se dă.

Ni se dă?

Ce crezi că e cartea asta?

Hmmm.

Mai mult decât atât, în fiecare zi vi se pun în faţă noi idei, noi gânduri, noi concepte. Procesul de modificare a conştienţei, de creştere a conştiinţei spirituale a unei întregi planete este un proces încet. E nevoie de mult timp şi de multă răbdare. De multe vieţi. De generaţii.
Dar, încetul cu încetul, ajungeţi unde trebuie. Vă modificaţi pe nesimţite. În linişte, se schimbă ceva.

Şi Tu spui că fiinţele din spaţiu ne ajută în această privinţă?

Chiar aşa.
Ele sunt printre voi acum şi sunt multe. Vă ajută de ani de zile.

Dar de ce nu se fac cunoscuţi? De ce nu se dezvăluie? N-ar fi impactul lor asupra noastră de două ori mai mare, dacă ar face-o?

Scopul lor este de a oferi asistenţă în a se produce schimbarea pe care ei văd că cei mai mulţi dintre voi o doriţi - şi nu de a o crea; de a o favoriza, nu de a o impune cu forţa.
Dacă s-ar dezvălui, aţi fi forţaţi de simpla putere a prezenţei lor să le acordaţi onoruri mai mari şi să daţi cuvintelor lor o mai mare greutate. E de preferat ca masele de oameni să ajungă la propria lor înţelepciune. E mai greu să te lepezi de înţelepciunea care vine din interiorul tău, decât de cea care vine de la altul. Ai tendinţa de a te agăţa mai mult de ceea ce ai creat tu însuţi, decât de ceea ce ţi se spune.

Îi vom vedea vreodată; vom ajunge vreodată să-i cunoaştem pe aceşti vizitatori extratereştri, aşa cum sunt ei cu adevărat?

O, da. Va veni momentul în care conştienţa voastră va evolua şi frica se va micşora şi atunci ei se vor arăta vouă.
Câţiva dintre ei au şi făcut-o - în faţa câtorva oameni.

Dar ce e cu teoria care devine acum din ce în ce mai populară că aceste fiinţe sunt, de fapt, rău voitoare? Există vreunii care vor să ne facă rău?

Există vreo fiinţă umană care vrea să vă facă rău?

Da, bineînţeles.

Unele dintre aceste fiinţe - cele mai puţin evoluate - ar putea fi judecate în acelaşi fel.
Dar aminteşte-ţi porunca Mea. Nu judeca. Nimeni nu face nimic nelalocul lui, dacă acţionează conform cu modelul universului propriu. Unele fiinţe au avansat în tehnologie, dar nu în modul de a gândi. Cam aşa este şi omenirea voastră.

Dar dacă aceste fiinţe răuvoitoare sunt atât de avansate tehnologic, desigur că ne-ar putea distruge. Ce anume i-ar putea opri?

Sunteţi protejaţi.

Suntem?

Da. Vi se dă oportunitatea de a vă trăi până la capăt propriul vostru destin. Rezultatul va fi creat de către propria voastră conştienţă.

Adică?

Adică, în aceasta - ca şi în orice altceva - căpătaţi ceea ce gândiţi.
Atrageţi către voi lucrurile de care vă este frică.
Persistă lucrurile cărora le opuneţi rezistenţă.
Dispare lucrul la care vă uitaţi - dându-vă şansa de a-l re-crea iarăşi şi iarăşi, dacă vreţi, sau de a-l alunga pentru totdeauna din experienţa voastră.
Ceea ce alegeţi, aceea trăiţi ca experienţă."

sursa: Neale Donald Walsch

Niciun comentariu: