iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 13 august 2011

UN MESAJ PENTRU VOI


Cat de mult iubiti viata poate fi egal cu aceasi cantitate pe care o daruiti vietii. Daruirea are multe sensuri. Daruirea inseamna iubire si mai inseamna si acceptare. Inca odata va rog sa eliberati toate ideile preconcepute despre cum ar trebui sa arate viata. Daca aveti ideea ca viata ar trebui intr-un fel anume, preconceput, si ea nu arata asa, in mod natural voi aveti tendinta de a simti ca ceva nu este in regula cu viata. Voi simtiti ca sunteti undeva uitati intr-un fel. Poate simtiti ca viata va datoreaza ceva. Nimanui nu-i place sa aiba datorii. Nu va puteti condamna viata pentru ce credeti voi ca va datoreaza. Voi nu sunteti un agent colector al vietii. Si nici nu
trebuie sa fiti copilul rasfatat al vietii. Invatati sa fiti fericiti. Este dreptul vostru prin nastere sa fiti fericiti. Nu este nici o indoiala si totusi este deasemenea alegere voastra libera. Este alegerea voastra sa alegeti fericirea. Nu are sens pentru voi sa asteptati sa castigati un bilet la loterie inainte sa fiti fericiti. V-ati conditionat fericirea? Ati permis fericirii sa depinda de ceea ce va inmaneaza viata? Sansele sunt ca tocmai asta sa si facut. Lovind si tipand, asta ati facut. Daca asta ati facut, va puteti opri. Va puteti reversa strategia. Va puteti aprecia viata asa cum este in fiecare zi. O factura vine prin posta si voi nu sunteti fericiti. Un cec vine prin ppsta si sunteti fericiti. Pentru moment. Viata se pare ca va schimba mecanismele. Preaiubitilor, nu trebuie sa aveti o alianta cu viata care sa-i permita sa va dicteze cum sa simtiti. Daca vedeti ca va simtiti incruntati, voi alegeti asta. Nimeni altcineva nu alege asta pentru voi. Voi trebuie sa spuneti cum veti reactiona vietii voastre. Este viata voastra. Viata va va oferi cam de toate. Nu veti putea intotdeauna sa alegeti ce va doriti. Si totusi puteti lua viata de bratet si sa nu rezistati darurilor vietii in orice moment. Nu trebuie sa fiti loviti de viata. V-ar placea sa va ofere bomboane de ciocolata in fiecare zi si totusi viata isi are propria intelepciune. Dupa un timp si prea multe bomboane, va veti satura de ele. Viata are multe cai de a va ingrasa sau de a va pune la dieta. In orice caz, voi puteti fi fericiti. Oferiti-va libertatea de a fi fericiti. Viata are propriile cai de a rezolva lucrurile. Merge in continuare. Si voi trebuie sa faceti la fel. Uneori puteti primi marul de argint si uneori nu. Nu trebuie sa va pierdeti locul in viata pentru ca ati primit sau nu ceva. Nu trebuie sa inconjurati viata. Nu mai fiti incruntati. Acest lucru poate deveni un obicei care ar putea fi greu de indepartat. Lumea nu va datoreaza o viata, preaiubitilor. Fiti ascultatori cu viata. Considerati viata ca un angajator. Sunt lucruri pe care angajatorul le vrea intr-un anumit fel azi, chiar daca isi schimba gandurile maine. Poate ca nu va place felul in care angajatorul rezolva lucrurile. Ceea ce face ar putea fi ridicol, dar totusi el este angajatorul si voi ii faceti viata cat de usoara si benefica puteti. Viata este angajatorul vostru. Voi nu sunteti seful vietii. Voi sunteti un angajat al vietii. Viata va va servi. Totusi este treaba voastra sa serviti viata. Sa va acomodati cu viata. Nu faceti mare zgomot atunci cand viata nu va face pe plac. Nu trebuie sa o luati personal. Nu trebuie sa va razbunati.

sursa: http://www.lightworkers.org/

Niciun comentariu: