iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 6 octombrie 2011

balena


Daca ai fi vazut recent prima pagina din San Francisco Chronicle, ai fi putut citi o poveste despre o balena cu cocoasa, femela, care s-a prins intr-un navod in forma de panza de paianjen si funii pentru crabi. Era ingreunata de o capcana de sute de kilograme, care a facut-o sa lupte pentru a ramane pe linia de plutire.
Avea de asemenea, sute de metri de franghie infasurate in jurul corpului, a cozii, a torsului iar o franghie ii trecea prin gura.
Un pescar a reperat-o chiar la est de Insulele Farallon (in afara Golden Gate) si a transmis prin radio, unui grup pentru ajutorarea mediului.
In cateva ore, echipa de salvare a sosit si a stabilit ca starea ei era asa de rea, incat singura modalitate de a o salva a fost sa se scufunde si sa o elibereze. Au lucrat ore in sir cu unelte potrivite si, in cele din urma, au eliberat-o. Cand a fost libera, scafandrii spun, ca ea inota in ceea ce pareau a fi cercuri de bucurie.
Apoi s-a intors la fiecare scafandru, unul cate unul si i-a inghiontit si i-a impins usurel, multumindu-le in felul acesta.
Unii au spus ca a fost experienta cea mai incredibil de frumoasa din viata lor.
Cel care i-a taiat sfoara din gura a spus ca ochii ei l-au urmarit tot timpul si ca el nu va mai fi niciodata acelasi om.

sursa: gr infinitaiubire

Un comentariu:

Flipi spunea...

balenele, delfinii, trovanţii, furnicile, albinele... forme de viaţă ce o integrare mai mare decât a fizicului uman în valul conştiinţei.

frumoasă povestioară. de pus lângă suflet! o zi minunată!