iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 21 decembrie 2010

21 DECEMBRIE 2010 - O NOUA TRECENA IN CALENDARUL MAYAS

1 Muluc (Apa/Ofranda) (ii multumim Dianei Stefani)
Ziua 209 din Tzolkin-ul de 260 de zile
Calendar Grgorian: 21 Decembrie , 2010

Anul: 11 Manik


Aceasta Trecena incepe cu 1 – Apa/Ofranda – Emotional, Imaginativ, Intuitiv, Cupa cu
Gratitudine, Esenta Vietii, Oferind Gratitudine pentru Apa si Viata.

Cuvantul Mayas Muluc inseamna “ceva care este pus imreuna sau adunat” referindu-se la norii de ploaie care se aduna pe cer, inainte de o furtuna. Motivul “plafonului de nori” a fost folosit de catre culturile antice din Mexic, de catre Hopi si Pueblo in arta lor si era reprezentat de obicei sub forma de piramida.

Conform lui Kenneth Johnson in Intelepciunea Jaguarului : “Mayasii isi invatau copiii ca puterea si energia ploii era “colectata” in vase de apa care erau pastrate de catre Chacs, ajutoarele zeului ploii. In timpul unei ploi, Chacs varsau apele abundentei din vasele lor de apa. Mayasii au ales un zeu de apa pentru a fi directorul acestui semn : Xoc (SHOKE), Marele Peste, care este uneori reprezentat si sub forma de sarpe, uneori chiar si ca o balena.” observati ca glifa acestei zile seaman cu un peste.



© 2006 Judith Ann Griffith

Glifa acestei zile reprezinta simbolic si jadul - o piatra albastru–verzuie care era considerata de catre Mayasi pretioasa si sacra. Obiecte pretioase au fost gasite in mormintele Regilor Mayasi, mai ales sub forma de masti din jad. Apa, ca si jadul, era pretioasa si sacra. Apa are puterea de a da viata sau de a o lua. Apa este folosita de Maya si de alte culturi, ca o ofranda in ceremonii. Este foarte eficienta in special pentru vindecarile de grup si pentru purificari, eliberarea emotiilor negative si acceptarea schimbarii.

Carlos Barrios spune in Cartea Destinului : “Semnul inseamna Tojil, Zeul Soarelui, initiere, ofranda, plata. Este focul spiritului lui Ajaw, Inima Cerului si Inima Pamantului. Este picatura de ploaie, inceperea comunicarii din viata superioara… Focul in ceremonie este considerat a-l reprezenta pe Tatal Soare si noi ii cerem acestui foc sa raspunda nevoilor noastre. Este capabil de a ne vindeca bolile si de a ne elibera de orice energie negativa. Aceasta este o zi pentru a face ofrande lui to Tojil. Aceasta zi ne inalta spiritul la acelasi nivel al zeitatii supreme, astfel incat sa fim judecati cu bunavointa. Ne reconciliaza cu viata si ne aduce speranta.”

O alta reprezentare a Trecenei este cea a unui val creativ care incepe in ziua 1, se termina in ziua 13 si are maximul/creasta in zilele 6,7 si 8. Creasta valului poate fi interpretata ca o energie puternica de influentare, desi energia de baza a Trecenei ramane cea de la inceput. In aceasta Trecena creasta valului cade in ziua 6 Ix (Jaguar), 7 Om (Vultur) si 8 Cib (Bufnita). Razboinicul Jaguar este sursa de putere si energie din Lumile Inferioare, soarele de la miezul noptii. Razboinicul Vultur este sursa de putere si energie din Lumile Superioare, soarele din timpul zilei. Razboinicul Bufnita este curatatorul karmic. Creasta valului ii ofera omenirii forte puternice de energie pentru curatirea tiparelor vechi emotionale si acceptarea schimbarii. Este intereant de observat ca Solstitiul de Iarna cade pe 1 Apa. Asa cum energia Solstitiului ne permite sa ne purificam si sa decidem acum asupra semintelor pe care vrem sa le plantam pentru Primavara, energia Apei ne permite de asemeni sa ne purificam, sa ne curatam si sa ne transformam .

1 Muluc (Apa/Ofranda) 21 Decembrie , 2010

2 Oc (Caine) 22Decembrie

3 Chuen (Maimuta) 23Decembrie

4 Eb (Drum) 24Decembrie

5 Ben (Stuf/Trestie) 25Decembrie

6 Ix (Jaguar) 26Decembrie

7 Men (Vultur) 27Decembrie

8 Cib (Bufnita) 28Decembrie

9 Caban (Pamant) 29Decembrie

10 Etznab (Cremene) 30Decembrie

11 Cauac (Furtuna) 31 Decembrie

12 Ahau (Soare) 1 Ianuarie, 2011

13 Imix (Crocodil) 2 Ianuarie

Folositi energia lui Muluc pentru a va scalda pe Dvs si Universul, in recunostinta pentru apa si pentru viata pe care o creaza. Asa cum a spus Ian Xel Lungold este “Este o zi buna pentru a aprecia tot ceea ce a fost creat.”

In Lak’ech (Eu sunt un alt Tu),

William and Viola

www.tzolkincalendar.com

©2007 William and Viola Welsch

Niciun comentariu: