iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 11 decembrie 2010

CE VI SE PARE ATAT DE GREU CAND E VORBA SA TRECETI PRIN VIATA, IN AFARA DE FAPTUL CA REFUZATI SA O FACETI?


"Indiferent de cat de minunata si superba este viata voastra chiar in aceasta clipa, daca ar fi inchisa asa cum pare acum, ati simti ca sunteti nemultumiti. Pasii din viata, odata facuti, au fost facuti. In viata, voi sunteti cel care se misca. Nici viata si nici voi nu puteti fi imobilizati. Exista totdeauna o directie in care va miscati. Va indreptati intr-acolo. Desigur, catre Mine va indreptati mereu. Chia daca Eu sunt complet in viata voastra, voi va indreptati catre Mine. Va inaltati. Mereu va inaltati. Chiar si cand inima voastra se ingreuneaza, voi tot va inaltati. Chiar si atunci cand coborati, voi tot va inaltati. Nu puteti iesi in afara vietii. Sunteti mereu in mijlocul ei. Nu puteti face altceva in viata decat sa o traiti. Viata v-a fost data pentru a o trai. Fiti plini de gratie. Viata este o carte mare care v-a fost data. Fiti recunoscatori. Este ocazia pe care ati cautat-o. Viata este ceea ce ati cautat. Credeti ca ati cautat rezultate, dar, de fapt, vitalitatea vietii in sine este ceea ce ati cautat si cautati inca. Este buna aceasta dorinta de a cauta in viata ceva mai mult. Este cautarea de a va cunoaste pe voi insiva mai bine si de a va exprima mai deplin. Mai intai aflati cine sunteti. Iar apoi va exprimati voi insiva in fata voastra. Deveniti un bun ascultator. Sunteti pe cale. Acest lucru e minunat! Sunteti mereu pe cale. E simplu. Devine greu doar atunci cand va incapatanati. Ce vi se pare atat de greu cand e vorba sa treceti prin viata, in afara de faptul ca refuzati sa o faceti? Viata isi are felul ei de a fi . Puteti sa va impiedicati cat vreti, dar nu o puteti refuza. Cand acceptati viata, atunci inaintati. Viata vine la voi, dar si voi ii iesiti in cale. Viata este o metafora pentru calatoriile pe care le faceti in constiinta. Aveti o constiinta care va "depaseste" de departe viata si va aflati pe cale de a va cunoaste constiinta de care nu ati fost niciodata separati si pe care ati cuoscut-o intotdeauna, chiar si atunci cand v-ati inchis ochii in fata ei.
Voi sunteti constiinta ce se misca in corp Uman. Doar nu credeti ca Eu vorbesc corpului, nu-i asa? Doar nu credeti ca le vorbesc timpului si spatiului? Ii vorbesc unicului lucru din lume care exista cu adevarat, iar acesta sunteti voi, constiinta voastra. Voi sunteti raspunsul iubirii din inima Mea. Voi sunteti Creatie. Voi sunteti Creatia Mea. V-am creat astfel incat sa va descoperiti pe voi insiva si pe Mine. Indiferent ce nume imi dati, oricat va ia pentru a va gandi sa ma chemati, voi incercati sa va gasiti originile. Voi ati venit de la Mine. Eu sunt Sursa voastra. SI totusi, voi nu aveti inceput si sfarsit. Daca ar fi un sfarsit, acesta as fi Eu. Am inceput impreuna, desi nu a existat un inceput si nu exista sfarsit, caci Fiinta nu are inceput sau sfarsit. Voi sunteti Fiinta si traiti acum ca Fiinta Creata. Aceasta materializare a voastra in corp Uman este un lucru atat de mic! Este aproape irelevant. Este irelevant si totusi conteaza. Aceasta existenta in viata exista pentru ca voi sa cunoasteti cine sunteti. Niciodata nu puteti fi altceva decat ceea ce sunteti. Si, pe moment, sunteti gazduiti intr-un trup Omenesc. Sunteti gazduiti, dar nu intemnitati. Exact cum aceste cuvinte se revarsa de pe buzele Mele, la fel se revarsa viata asupra voastra. Iata cuvintele Mele. Iata viata voastra. Faceti cu ele ce vreti. Faceti ce vreti din ele. Abandonati-va viata, iar apoi va veti misca in viata mai repede si mai sus - si mai putin sovaielnic."

sursa: Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER

Niciun comentariu: