iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 11 aprilie 2011

CEI CE ADUC LUMINA


"Corpul tau este o demonstratie vie a starii de A FI in care se afla sufletul tau.
• Doar atunci cand A FACE decurge din starea ta de A Fi- anuntand-o mai degraba decat s-o creeze- poti sa fii suficient de centrat ca sa devii unul dintre Cei ce aduc Lumina.
• Nu exista in Univers o lumina mai stralucitoare decat Lumina Fiintei tale. Asadar, lasa Lumina ta sa straluceasca in fata oamenilor astfel incat ei sa vada faptele ei bune si sa-l glorifice pe Tatal nostru care este in ceruri.
• Aminteste-ti ca esti in camera pentru a vindeca acea camera… pentru a da tuturor lumina. Nu exista niciun alt scop pentru care tu sa fii acolo.
• Tu esti unul dintre cei curajosi, unul dintre cei care au ales sa-si castige viata in loc sa-si castige existenta.
• O stare de A Fi este un sentiment, nu o actiune. Totusi, tu poti hotari ce simti intr-un anumit moment, ai puterea de a decide cum te vei simti si cum te simti chiar acum. (Foloseste acest instrument, intregul univers ti se deschide, ti se da absolute toata libertatea ca sa fii si sa traiesti experienta lui Cine Esti Tu cu adevarat).
• Daca te hotarasti sa fii un anumit lucru( sa exprimi, sa experimentezi sis a implinesti o stare de A FI aupra careia te-ai decis) si daca ramai neabatut in decizia ta, indiferent cum par a sta lucrurile, mai devreme sau mai tarziu corpul tau va face in mod automat ceva care sa favorizeze aducerea acelei stari de a fi in experienta ta. Nu va dura mult si mintea se va alatura acestei actiuni.
• Deciziile de A FI sunt fitile care aprind reactoare in fiecare fibra a fiinte tale, la fiecare nivel in care tu functionezi. Ele sunt chei care pornesc motorul creatiei.
• Niciodata nu vei mai condamna ceea ce altii numesc rau pentru ca vei sti ca persista acel lucru caruia ii opui rezistenta si dispare lucrul pe care-l privesti in fata.
• Exista doua cai pe care le urmezi pentru a da forma fizica dorintei tale cele mai profunde a inimii tale. Poti cauta sa adaptezi dorintele tale la o forma predeterminata sau ii poti permite formei sa se creeze singura pe ea insasi.
• Modul in care starea de A FI devine forma este, mai intai, prin autoconceptie. Adica fiinta concepe ceea ce vrea sa fie de acum inainte. Apoi intra in acea stare de A FI fara a tine cont de conditiile exterioare sau ca reactie la ele. In cele din urma, isi creeaza forma in jurul propriului concept, producand moduri de a experimenta in forma ceea ce a trait ca experienta, fiind fara forma.
• Dumnezeu este fiinta care devine forma. Si tu esti la fel. Deci nu trebuie sa faci nimic de fapt. Si, cu cat faci mai putin, cu atat mai bine. Pur si simplu fii! Doar…fii!
• Starea de A FACE va urma dupa starea de A FI.

Principii pentru Cei ce aduc Lumina:
1. Viata nu are niciun sens… si acesta este cel mai mare dar de la Dumnezeu.
2. Ca fiinta umana, tu insemni A FI si nu A FACE.
3. Tot ceea ce esti, esti pentru ca tu alegi sa fii astfel.
4. Imediat ce decizi Cine Esti si Ce Esti, va apare in viata ta tot ceea ce nu esti.
5. Starea de A FI devine forma.

Trepte in a deveni Cel ce aduce Lumina:

1. Scrie scopul vietii (decide si declara ce inseamna viata pentru tine)
Scopul vietii in general este…
Scopul vietii mele este…

2. Transmuta scopul tau de la A FACE (A AVEA) la A FI.

3. Adopta starea de A FI pe care ai descris-o chiar de acum, indiferent ce faci in acest moment.

4. Observa ce ti se opune si numeste-o oportunitate.

5. Permite formei sa se creeze pe ea insasi."

Insemnari din "Cei ce aduc lumina" - Neale Donald Walsch

sursa: energianoua

3 comentarii:

Anonim spunea...

BUNA!Pot sa spun si eu cateva cuvinte referitor la "Tatal nostru din ceruri",poti sa reamintesti faptul ca el este peste tot jur cat si in fiinta noastra chiar noi insine suntem niste mici "Dumnezei",dar nu ne dam seama ca pentru ca ne limitam singuri si ne bazam in general pe cele 5 simturi ale noastre si nu reusim sa ne delimitam de material.La cata informatie avem la dispozitie... ar trebui sa ne mai desteptam si noi un pic si sa ne dam seama de cine suntem noi ca fiinte umane,si sa ne raspundem la intrebarea cine suntem .Ca si apa din ocean SUNTEM,scanteia divina al Dumnezeu Tatal si sa credem cu tarie EL exista si va exista in continuare .

Emanuel spunea...

"• Dumnezeu este fiinta care devine forma. Si tu esti la fel. Deci nu trebuie sa faci nimic de fapt. Si, cu cat faci mai putin, cu atat mai bine. Pur si simplu fii! Doar…fii! "
- nu suntem Dumnezeu ! Ci suntem inzestrati cu o parte minuscula din El. Cineva trebuie sa Faca, ca tu sa poti lenevi (asta daca nu cumva va hotarati sa deveniti mistici). Depinde ce faci, Grija si Cumpatarea sa va fie indrumari. Suntem...toti existam, manifestandu-ne.

"1. Viata nu are niciun sens… si acesta este cel mai mare dar de la Dumnezeu." -viata are un Sens, fiecare are rolul lui in ea, nu suntem inutili aici- ca defapt nimic ce exista. Si da, e cel mai mare dar de la Dumnezeu - multumeste in fiecare dimineata ca te mai trezesti dupa mica Moarte, calatorii prin planuri...
"2. Ca fiinta umana, tu insemni A FI si nu A FACE." -am doua maini, cu care Fac. Un animal este intotdeauna constient, dar nu este constient ca e. Si animalele fac, dar manate de simturi si instinct - le lipseste Ratiunea.
"3. Tot ceea ce esti, esti pentru ca tu alegi sa fii astfel. -nu totul depinde de mine, influente exterioare sunt, si trebuie sa fi putin nebun sa crezi ca poti controla Natura... de aceea avem Liberul Arbitru, de a Alege
"4. Imediat ce decizi Cine Esti si Ce Esti, va apare in viata ta tot ceea ce nu esti." -parca pana acum nu trebuia sa faci nimic - uite ca ai un scop nobil - de a indrepta situatia sau de a ajuta, raspandind Iubirea. Pana la urma, vei intalni si oameni ca tine, si oameni mai Mari sau mai mici... important ar fi sa traiesti in Domnul. Iar daca pun in loc de "cine/ce sunt" Dumnezeu, normal ca te scalzi in mocirla - atata timp cat nu ai Umilinta. Iar daca sunt rau, vor aparea in viata-mi numai persoane luminate? Ciudata "logica" mai are, mai ciudata ca a mea...
"5. Starea de A FI devine forma." Nu intina si materializa Spiritul - daca despre el e vorba in "a fi" - el Este si nimic nu il poate distruge si crea inafara de ... desi nici o mama sau un tata nu ar lua viata copilului, ci l-ar Iubi.

Si cam asta rezulta cand nu treceti totul prin Ratiune - monstri imbracati frumos, tentanti si dulci. Ca a spus-o Walsh, Osho sau cine stie ce "invatator" spiritual conteaza enorm in ochii vostri. Dar cine are ochi de vazut un cersetor - care te invata mai mult decat o carte intreaga -, cine are urechi de auzit un copil ce gangureste primele cuvinte sau vorbeste in cuvinte cantarite in Simtire? Cine mai umbla prin Natura, sau cine il mai cauta pe Dumnezeu? Prea putini, voi stati Jos si faceti Nimic, ca asa e bine... copy/paste fara refresh. :)

Iertat sa-mi fie pentru cuvinte, nu as fi intervenit si aici daca nu mi s-ar fi cerut... iar la volumul imens de informatie de pe blog... voi raspunde in continuare prin Tacere. Inceputul e bun, dar Tinta voastra e incerta...
Numai bine, Pace si Iubire in Minte si Inima ! Multumesc, ca...

Emanuel

Ally spunea...

Am lasat raspuns la comentariu pe blogul tau, Emanuel.