iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 13 aprilie 2011

O COMOARA LA ISPAHAN


Un locuitor din Ispahan şi-a risipit toată moştenirea şi se afla în lipsă. Într-o noapte, el a avut un vis: o voce îi spunea că există în oraşul Bagdad o comoară ascunsă într-un anumit loc. La trezire, el a plecat îndată la Bagdad. Ajuns acolo, fără bani, a hotărât să cerşească, dar îi era ruşine s-o facă înainte de căderea nopţii.

Cum rătăcea aşa pe străzi, a fost sesizat de o patrulă de poliţie care l-a luat drept hoţ şi l-a luat la bătaie fără ca el să se poată explica. Când a ajuns în sfârşit să se explice, el şi-a povestit visul cu un accent de sinceritate care l-a convins pe locotenentul de poliţie.

Acesta îi strigă: „Văd că nu eşti un hoţ, că eşti un om de treabă, dar cum ai putut tu să fii atât de stupid încât să întreprinzi o călătorie atât de lungă, bazându-te pe un gând? Şi eu am visat de multe ori despre o comoară ascunsă la Ispahan într-o căsuţă albă, în cutare stradă, aparţinând lui Cutare, dar, cu toate acestea, nu am plecat la drum .”

Or, casa despre care vorbea era cea a călătorului. Acesta din urmă, mulţumind lui Dumnezeu că pricina norocului său a fost tocmai propria lui eroare, s-a întors la Ispahan unde a găsit comoara îngropată în propria sa casă.

Această povestire venită de undeva şi de departe ne indică dintr-o dată demersul: fericirea-comoară este la picioarele noastre, aici şi acum, la noi, în noi.

Sursa: http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Moussa_Nabati_Le_bonheur.htm

Un comentariu:

Anonim spunea...

Motive eterne.In cartea Cercul minciosilor se regasesc teme si motive ale literaturii universale.Paulo Cohelo a citit si a re creat teme si motive universale, de exemplu.In carte mai sus mentionata gasiti multe dintre aceste teme , cu tarile si legendele de origine.La editura Humanitas a aparut.Mai demult, ce-i drept.