iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 12 martie 2012

IUBIREA NU ARE DECAT O REGULA - SI ANUME, ACEEA DE A DA



"Iubirea nu incatuseaza. Iubirea nu este o legatura. Sau, daca este o legatura, este o panglica frumoasa si delicata care se rasuceste pretutindeni. Este o panglica invizibila.
Iubirea nu este tinuta in mana. Sau, daca este tinuta, este tinuta ca pe un zmeu pe care il lasati sa zboare. Iubirea, prin natura sa, se ridica in zbor. Eliberata de voi, ea se ridica in zbor.Iubirea ce poate fi prinsa de inima voastra e creata pentru a fi libera. Libertataea iubirii se ridica tot mai sus. Ca un fluture, se lanseaza in zbor.
Iubirea este constanta. Este o emanatie constanta din inima omului. Inima se preocupa mai mult de "de unde"decat "spre ce".Cand iubirea curge din inima voastra, ea curge.Nu se opreste pentru a fi aplaudata. Biletul de multumire pe care il primeste iubirea este ceva intamplator. Oferirea ei este ceva monumental. Iubirea curge.
Cand este data, iubirea din inima voastra ajunge peste tot. Ea are o putere de lunga durata. Odata ce este data, ea nu mai poate fi oprita. Iubirea exista pe cont propriu.

Ea nu este nici recompensa, nici plata.
Iubirea nu are decat o regula - si anume, de a da.
Nu aveti nevoie de conditii pentru ca iubirea din inima voastra sa creasca. Iubirea nu asteapta ca aceste conditii sa fie indeplinite. Iubirea nu este un pact. Iubirea nu este fabricata. Ea a fost doar negata.
Lumea s-a gandit, probabil, ca este mai bine sa fii o creatura a mintii, si nu una a inimii. Dar iubirea nu se targuieste. Nu face intelegeri. Iubirea doar iubeste.
Si totusi, mintea incearca sa conduca iubirea. Iubire aici, nu acolo. Atata iubire - pana aici, nu mai mult. Astfel ca iubirea din inima voastra este masurata si calciulata ca o bucata de carne, restul fiind pastrat in congelator, de parca iubirea ar putea fi pastrata si scoasa intr-o alta zi. Iubirea trebuie sa fie proaspata. Trebuie sa i se dea voie sa curga. Nu sunteti meniti sa fiti cei care controleaza iubirea. Voi nu stapaniti iubirea. Urmati-va inima, ce urmeaza iubirea. Lasati ca iubirea sa va conduca.
A da iubire nu inseamna ca va dati pe voi insiva pe gratis. Asa credeati? A da iubire inseamna a fi iubire. Iubirea emana. Nu trebuie sa fie aruncata. Nici nu e pescuita. Iubirea nu inseamna sa arunci o undita pentru a vedea ce poti prinde. Inseamna sa arunci undite de dragul iubirii.
Lasati ca iubirea sa nu fie o decizie. Sau, daca trebuie sa fie o decizie, lasati-o sa fie o decizie pe care o faceti o singura data. Faceti-o acum. Decideti sa va desfaceti iubirea. Faceti-i un semn izvorului de iubire din inima voastra sa curga. Spuneti Da inimii voastre de iubire. Inima tanjeste sa iubeasca, ca dar pentru ea insasi. De ce sa nu va lasati inima sa fie fericita in dragoste?
Inima voastra nu e facuta sa fie izolata. Nu este facuta sa aiba granite de nici un fel. Inima voastra este facuta sa iubeasca.
Asa sa fie
Puteti practica iubirea, numai daca o eliberati de ingradirile pe care i le-ati impus. Iubirea are multe directii. Ea nu discrimineaza. Iubirea voastra se revarsa asupra universului.
Voi sunteti un crescator de iubire. Nu udati o singura planta. Le udati pe toate. Si chiar daca se intampla sa udati doar o planta, apa ajunge si la celelalte. Apa cunoaste bucuria de a curge. Nu sunteti la fel de intelepti ca apa?
Lasati-va iubirea sa curga. Lasati-o sa curga in locuri secrete.
Voi sunteti cei care cunoasteti iubirea si, in generozitatea voastra, voi sunteti cei care o generati."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: