iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

sâmbătă, 25 septembrie 2010

CAND V-ATI ALES LOCUL PE PAMANT, VIZIUNEA VOASTRA ERA CU MULT MAI MAREATA DECAT ESTE ACUM


"Fiecare suflet de pe Pamant contribuie la intreg. Fiecare fir de iarba. Fiecare centimetru al vietii este important. Fiecare particica a vietii este sfanta. Si voi sunteti la fel, orice ati crede.
Viata este ceva de care sa va minunati. Iubiti-Ma pe Mine si aveti respect fata de viata. Nu injositi viata. Nu o trageti in jos si nu o discreditati. Daca viata e un dar, iar voi nu-i vedeti frumusetile, atunci cum ati putea fi recunoscatori?
Va cer sa fiti recunoscatori pentru ceea ce am creat. Am creat cu participarea voastra. Nu v-am luat prin surprindere. Nu ati fost fortati sa veniti pe Pamant. Nu ati fost trantiti acolo. Nu ati fost culesi de pe jos si apoi aruncati. Ati fost plasati acolo, iar voi sunteti cei care ati ales locul. Ati cooperat. Cooperati si acum. Continuati.
Cand v-ati ales locul de pe Pamant, viziunea va era cu mult mai mareata decat va este acum. Nu faceati nici o greseala. Vedeati imaginea de ansamblu si o preaslaveati. Acum, lasati sa intre mai multa lumina. Nu trebuie sa deznadajduiti la vederea intunericului. Aduceti lumina acolo! Oriunde v-ati afla, ea e acolo unde sunteti si voi. Daca protestati, nu faceti decat sa va afundati mai rau.
Protestati cat vreti si tot veti ramane unde sunteti. Protestati impotriva protestului vostru si veti incepe sa va miscati.
Daca la vederea vietii incepeti sa agravati lucrurile, inseamna ca ati uitat de responsabilitatea pe care o aveti. Chiar daca nu credeti ca voi sunteti cei care v-ati ales contextul, ar trebui sa stiti de acum ca sunteti singurii care puteti face ceva in aceasta privinta. Nu mai asteptati pe nimeni.
Daca viata din prezent nu va satisface, atunci cum ati vrea sa fie? Orice raspuns ati da, renuntati la plangeri. Autointitulati-va cel care va va schimba viata. Voi sunteti cel care traieste viata. Viata voastra depinde de voi. Dar voi ati crezut ca depindeati de ea. Aceasta constientizare poate sa fie un punct de rascruce pentru voi.
Chiar si in inchisoare, voi aveti libertatea de a alege. Chiar si in disperare, aveti posibilitatea de a alege. Orice s-ar intampla, voi puteti alege. Aveti ceva de ales. Daca nu stiti care sunt alegerile pe care le faceti, atunci alegeti sa aflati.
Va voi spune un lucru. Daca nu stiti ce sa faceti pentru ca viata voastra sa devina in mai mare masura ceea ce vreti sa fie, atunci uitati-va la viata altuia si faceti ceva pentru a i-o lumina. Chiar si cel mai mic lucru pe care il faceti pentru a lumina viata altuia este ceva maret.
In viata voi nu trebuie sa fiti ca ceilalti. Orice ar parea altii sa fie, oricate presiuni ar face asupra voastra, oricat v-ar trage in jos si v-ar supara, voi nu sunteti in locul lor si nu trebuie sa le semanati. Se poate ca ei sa nu stie inca tot ce stiti voi. Se poate sa nu stie inca Cine sunt si Cine i-a trimis aici. Dar voi ati gustat din cunoastere.
Incepeti sa cunoasteti ca ati fost asezati in aceste imprejurari dintr-un motiv anume - si inca unul foarte important. Poate nu este un motiv pe care sa-l intelegeti cu constiinta pe care o aveti pe Pamant si nici un motiv pe care sa-l considerati minunat, dar el este important pentru voi si puteti sa obtineti mai multe beneficii decat va imaginati.
Puteti incepe sa le cautati. Ce altceva ati vrea sa cautati?
Va aflati intr-o mare cautare. Aveti toate indiciile. Cautati ceea ce am lasat pentru voi. Peste tot se gasesc diamante, aur si rubine. S-ar putea sa fie chiar la vedere, dar voi, pursi simplu, nu le vedeti. Mai uitati-va o data."

Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER

Niciun comentariu: