iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 16 septembrie 2010

NU-I ASA CA, UNEORI, VA SURPRINDETI PE VOI INSIVA CU INTELEPCIUNEA CE SE REVARSA DIN VOI?


"Nu-i asa ca, uneori, va surprindeti pe voi insiva cu intelepciunea ce se revarsa din voi? Va intrebati uneori cum de stiti ceea ce se pare ca stiti. Dar nu trebuie sa fiti surprinsi de marea voastra intelepciune. Ceea ce este surprinzator e lipsa nefireasca de intelepciune pe care o aratati in acelasi timp.
Voi, cei care sunteti creati din spiritul Meu, apartineti intelepciunii. Este acelasi lucru cu a spune ca apartineti iubirii. Iubirea este o mare intelepciune. Este raspunsul la fiecare intrebare. Pentru a iubi faptul ca infloriti, ego-ul iluzoriu trebuie lasat deoparte. Dar ego-ul este insidios si agresiv. Si-a infipt ghearele in voi. Credeti ca ego-ul va apara sa nu pareti un prost, cand, de fapt, ego-ul e cel care va faceti sa fiti altfel.
De ce ar avea un copil al lui Dumnezeu nevoie de ego? De ce imbunatatire are nevoie un copil al lui Dumnezeu nevoie de ego? Ce va ofera ego-ul, in afara de el insusi? El insusi este o iluzie, deci va ofera o alta iluzie, iar voi va agatati de ea de parca ar conta mai mult decat Adevarul.
Cat depindeti de ce crede lumea despre voi, sunteti legati de ego. Prea des va modelati dupa ce crede ego-ul lumii despre voi. Ridicati din umeri si ascultati-va inima si nu strigatele gresite de la periferie. Lumea se afla la periferia voastra. Nu voi sunteti cei de la periferia ei.
Sa nu credeti ca Eu desconsider lumea. Eu o iubesc. Ea este un exemplu al frumusetii. Dar frumusetea lumii a fost acoperita cu iluzie dupa iluzie, cam la fel cum a fost acoperita si frumusetea voastra individuala.
In lume este venerat ceva pe nume succes si toate anexele sale. Acestea au devenit standarde.
Dar voi nu trebuie sa urmati lumea asa cum o vedeti, caci asta ar insemna sa urmati trecutul. Nu trebuie lumea sa va conduca. Voi trebuie sa o conduceti pe ea. Lumea s-a sacrificat adesea i fata zeilor falsi. Zeii falsi sunt iluziile. Ce altceva ar putea fi? Exista un unic Dumnezeu, iar El nu este iluzie. Adevarul nu e iluzie. Lumea a construit altare pentru falsul sentiment de sine.
Lumea nu este limitata sa fie acest ceva la care s-a limitat ea. In mod cert, lumea nu este limitata de ego. Soarele straluceste prin ego si il dizolva. In realitate, nu este nimic de dizolvat, intrucat ego-ul nu poate exista de unul singur.
El trebuie sa traiasca de pe urma altora.
Dar nu trebuie sa traiasca de pe urma voastra.
Renuntati la ego. Renuntati la a arata bine. Renuntati la importanta. Renuntati la fabulos. Renuntati la calcule. Renuntati la greseala. Conceptul de greseala v-a fost impus. Frica de greseala v-a facut sa renuntati la voi insiva.
Intoarceti-va la voi si la inima Mea care este ferma. Intoarceti-va.Dati-va pe voi insiva inapoi voua. Lasati-i deoparte pe idolii falsi si recunoasteti-va propria suveranitate. Voi sunteti stapanii vostri. Nimeni altcineva. Nu sunteti stapanul altuia, dar sunteti conducatorul tuturor.
Exista o parada a vietii, iar aceasta va urmeaza pe voi. Voi sunteti initiatorul si invatatorul acestei parade. Tineti-va privirea sus si veti conduce bine.
Lumea asteapta ca voi sa va ridicati privirea si sa vedeti adevarul ei si adevarul vostru. Priviti, voi sunteti adevarul, sunteti iubire si sunteti intelepciune. Preamariti adevarul, acum."

Niciun comentariu: