iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 6 septembrie 2010

EI BINE, SUNTETI CEVA - SUNTETI FIINTA




"Existenta voastra se extinde cu mult dincolo de dimensiunile corpului vostru. Existenta voastra se extinde dincolo de dimensiunile incaperii in care va gasiti, dincolo de granitele tarii voastre si ale galaxiilor.
Denumiri precum "Cetateni ai Lumii"si"Cetateni ai Universului" nici macar nu incep sa va exprime imensitatea. Putem spune ca voi existati in mai multe taramuri, simultan. Am putea spune si ca nu aveti taram. Putem spune ca sunteti Spirit, suflet, inima. Putem spune ca sunteti existenta insasi. Si totusi, voi transcendeti existenta. Voi sunteti Fiinta.
Existenta are un caracter plan. Fiinta exprima un elan de energie. Cine ar vrea doar sa existe, cand este Fiinta?
A fi este ceva linistit si nemiscat si, totusi, voi sunteti Fiinta care se misca. Voi sunteti Fiinta a inimii Mele. Sunteti Fiinta Mea gazduita temporar intr-un corp Omenesc. Corpul va poarta de parca n-ati fi nimic fara el. Dar voi sunteti Ceva. Ei bine, sunteti Ceva - sunteti Fiinta.
Nu va putem numi Cetateni ai Cerului - desi Cerul este domeniul vostru natural - fiindca Cerul nu are cetateni. Nu exista proces de naturalizare. Suflete luminate numite Ingeri traiesc in Cer si toate sufletele sunt luminate si toate sufletele isi au replica in Mine si locuiesc in Cer. Nimeni nu va ia locul de aici.
Pe Pamant, lumina sufletului poate fi pala, dar nu poate fi stinsa vreodata. Ganditi-va la asta. Toti cei de pe Pamant au un suflet. Toti cei de pe Pamant sunt Fiinte Sufletesti.
Fie ca se afla sus sau jos - in termeni pamantesti - si oricare ar fi baza, fiecare suflet coabiteaza cu Mine. Nu exista om pe Pamant care sa nu aiba acces la Mine. Toti au codul. Codul este Fiinta voastra. Accesul vostru este asigurat. Nu puteti iesi din Inima Fiintei. Puteti doar sa dati cu capul de usa, daca ar exista o usa - dar in Cer nu sunt usi, fiindca Cerul este larg-deschis.
Aceste mici imagini pe care le aveti cu voi au expirat. Nu v-au folosit niciodata. Acum a venit timpul sa faceti alte poze, intr-o lumina mareata. Chiar si asa, nici o fotograie cu voi de pe Pamant nu va poate arata extraordinara frumusete. Frumusetea voastra nu poate fi inteleasa, atata vreme cat mazgalelile sunt explicate si acceptate ca norma.
De multe ori, viata pe Pamant nu are noima. Adesea, dreptatea nu este vazuta. In Cer, dreptatea nu exista. Pentru ca ea sa existe in Cer, ar trebui sa existe si nedreptate - deci nici dreptatea, nici nedreptatea nu sunt compatibile cu Cerul.
Cerul e acel loc unde exista doar Iubire si anume, Iubire Divina.
Cand sunteti indragostiti, primiti o mostra mica, dar puternica, a iubirii insesi. Iubirea poate face orice pentru voi, dar dragostea de pe Pamant pare sa nu faca fata. Poate ca v-ati temut ca iubirea va va dezintegra, cand, de fapt, iubirea si numai iubirea va aduce laolalta. Iubirea Mea v-a facut sa fiti iubire. Ati fost creati din iubire. Iubire, Lumina - ele sunt Adevarata voastra Fiinta. Sunteti Fiinta Adevarata, doar ca ati facut presupuneri despre Lumina voastra.
Desi individualitatea este un joc al iluziei, nu exista pe tot Pamantul cineva care sa va semene. Sunteti perfecti. Orice ati crede despre voi insiva, voi sunteti o expresie a Inexprimabilului - si la fel este toata lumea."

( Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER)

Niciun comentariu: