iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 21 septembrie 2010

PANA SI UN COPIL VA SCOATE LA IVEALA BLANDETEA INIMII, CARE A FOST DINTOTDEAUNA ACOLO


"A fi mama si a fi tata va pregatesc pentru a fi sfant. Nasterea unui copil va aduce in curentul cosmic. Cand deveniti parinte, nu mai sunteti o stea atat de mare si, astfel, lumea se extinde. De la venirea unui copil, invatati ca individualitatea voastra nu este atat de importanta. Copilul va invata ca sunteti cu adevarat un servitor al lui Dumnezeu si ca Ma serviti pe Mine in tot ceea ce faceti. In fiecare pagina a vietii. Pe masura ce deveniti mai putin atasati de voi insiva, sunteti liberi sa dati mai mult.
Cand inima se afla la locul potrivit - iar un copil va face sa fie astfel - totul este usor. Bucuria, si nu greutatea, domneste. Stiti ce comoara pretioasa tineti in maini. Va ridicati copiii in brate. La Mine ii ridicati.
Pe altarul vietii, Eu v-am trimis in grija o fiinta ca o remarcabila putere sufleteasca, iar voi imi oferiti, pe altarul Cerului, ceea ce Eu v-am dat. Ce va dau Eu si ce-mi dati voi Mie reprezinta o unica miscare. Nu exista separare intre ele.
Copilul pe care vi-l dau pentru a-l ingriji si incuraja este ca o floare din Cer. Voi sunteti ingrasamantul si sprijinul copilului. Casa voastra este precum vaza in care puneti o floare. Floarea va intampina de indata ce intrati pe usa. Si astfel, copilul va ingrijeste si el. Voi va dati inima copilului. Nu aveti de ales in aceasta privinta. Este ceva predestinat. Il lasati sa paseasca pe calea lui, prin ceata vietii Omenesti, astfel incat sa Ma vada direct in fata lui. Ii oferiti spatiu pentru asta.
Voi nu Ma invatati cum sa ajung la copilul vostru. Voi il trimiteti la Mine - si pe Mine la el. Mi-l prezentati prin iubirea stralucitoare din inima voastra.
Oferiti iubire inteleapta. Dati iubire cu mai mare intelepciune prin faptul ca o oferiti. Iubirea este prora unei corabii care inainteaza pe ape. Iubirea nu cunoaste nici forta, nici indulgenta. Iubirea stie cum sa se ofere pe ea insasi, cu blandete si claritate. Comoara reprezentata de un copil, pe care o tineti in inima si in brate, este o onoare care v-a fost data.
Pe masura ce continuati sa crersteti in iubire, descoperiti ca toti copii sunt ai vostri. Si, pe masura ce evoluati, descoperiti ca toate fiintele Omenesti sunt, deasemenea, ale voastre. Nu sunteti separati de niciuna. Toate v-au fost date in grija. Asta inseamna evolutie. Presupune a creste in iubire. Iubirea are o mare putere de intelegere.
Voi ocupati un spatiu cu mult mai mare decat cel ocupat de corpul vostru. Eu voi deschide Cerul pentru toti. Aceasta asa trebuie sa fie, caci toate sunt puternic conectate.
Pana si un copil va scoate la iveala blandetea inimii, care a fost dintotdeauna acolo. Ingaduiti-le tuturor oamenilor si tuturor lucrurilor sa va deschida inima.
Sa nu va fie frica sa va lasati inima sa se topeasca. Ibimile ar trebui sa se topeasca. Aceasta este forta lor. Doar nu credeti ca e duritatea, nu-iasa?
Daca trebuie sa va intariti inima, intariti-o cu iubire. Iubirea se misca fluid. Iubirea din inima voastra este facuta sa se miste. Viata ii ofera inimii marea ocazie de a exersa iubirea din care este creata.
Daca v-ati antrenat inima sa se abtina, reinstruiti-o acum
Oferiti-ininimii darul ce este ea insasi. Lasati-o sa domneasca pe Pamant - asa cum o facesi i cer.
Cerul nu cunoaste limite in iubire. Nu exista restrictii. Cerul stie ca e iubire si numai iubire. Restrictiile nu intra niciodataa in Cer. Voi intrati fara ele.
In Cer nu exista judecata. Exista doar iubire. Iubirea nu e un copil poznas. Iubirea scoate ce e mai bun din toti. Este atat de simplu. Numai iubirea poate face asta. Iubirea voastra nu trebuie sa fie insusita. Exista pentru a fi data.
Iubiti lumea asa cum va iubirti copilul si sa aveti mari sperante pentru ea."

Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER

Niciun comentariu: