iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 16 decembrie 2010

DESTINUL IN 2011


Sensul Vietii sau Destinul intra in Sagetator pe 13 februarie 2011. Si va sta in aceasta zodie pana la inceputul lui septembrie 2012.

Destinul in Sagetator, indica un pasaj de un an si jumatate in care viata noastra, a tuturor zodiilor este orientata spre valorile Sagetatorului. Aflat aici el da: expansiune mentala (gandire curajoasa si receptiva la valorile altora); expansiune geografica (calatorii lungi, numeroase si pline de semnificatii ce pot schimba viitorul); expansiune spirituala: reanalizarea credintelor si convingerilor personale, modelarea sistemului personal de gandire si de perceptie a realitatii, contactul cu noi idei si cu un mod mai amplu si cuprinzator de a intelege viata; gasirea unei cai spirituale potrivite sau a ghidului mult-asteptat.

Aceasta pozitie a Destinului este luxurianta – ea ne indeamna sa gandim in termeni largi si in dimensiuni mari. Sa tintim sus, sa vrem mult, sa nu ne limitam, sa nu ne calicim, sa nu ne temem de propriile frontiere ce sunt acolo doar pentru a avea ce sa extindem. Prin acest aspect, 2011 poate fi anul depasirii crizei, al iesirii dintr-un scenariu socio-economic ce ne-a limitat. Acum putem vedea dincolo de el, dincolo de o realitate in care mereu suntem in ipostaza de a suporta deciziile altora. Destinul in Sagetator ne ajuta sa ne lungim gaturile peste gard pentru a vedea si alte realitati posibile, alte variante de viitor pentru noi. Tranzitele planetare din 2011 sunt valorificate in sensul de a ne ajuta sa ne depasim conditia sociala, economica, religioasa, spirituala, relationala etc. Aceasta extragere din limitarile patratelului nostru este posibila numai daca indraznim sa acceptam ca exista un „dincolo” si daca indraznim sa privim spre el. Un dincolo de criza, dincolo de modul cum percepem acum relatia conjugala (dincolo de ranile ce ni le-a produs partenerul, dincolo de asteptarile noastre inselate, dincolo de aspiratiile noastre prabusite), dincolo de esecurile suferite, de rateurile date etc. Exista mereu un dincolo de drama/nemultumirea actuala. Sa ne ridicam capul si sa privim spre aceasta posibilitate si la ce ne retine sa facem pasul dincolo de cerc!

Destinul in Sagetator ne inspira sa privim peste prezent, urmarind consecintele, posibilele modelari ale viitorului, privind legile ce guverneaza viata si lucrand cu ele in mod creative, astfel incat sa fim ceva mai mult decat cei ce suporta consecintele ce si le-au creat inconstient. Sa devenim cei ce colaboreaza cu Universul la crearea unei realitati menite sa ne exprime constiinta si nu disperarile ori dorinta de confort.

Aceasta pozitie astrala nu indica un eveniment anume, ci este un vector in care se inscriu semnificatiile celorlalte pozitii planetare.

In puternica rezonanta cu Destinul in Sagetator se afla tranzitele lui Marte, Jupiter si Uranus in Berbec, in perioada februarie-mai. In aceste luni cutezanta, initiativa, vizionarismul, capacitatea de a proiecta si anticipa, implicarea personala si mobilizarea, entuziasmul si inspiratia sunt puternic stimulate. Prin ele ne ajutam sa ne depasim conditia prezenta. Actiunile noastre au mai multe sanse sa nu fie bazate pe nemultumire ci pe un viitor in care credem si spre care ne indreptam cu toata convingerea. Asta este cu adevarat progresist: sa vrei sa-ti schimbi viata nu din cauza dezgustului provocat de present, ci din dorinta de a te exprima pe tine la un nivel mai inalt. Asta este o revolutie la nivelul constiintei, pentru ca nu mai lasi nemultumirea sa decida pentru tine (nici n-are cum sa faca o alegere buna) ci lasi partea puternica si spirituala din tine sa preia conducerea.

Perioada februarie-mai poate aduce o explozie de idei, spirit de initiativa, implicare si actiuni originale, atitudini insolite. Ne vom surprinde pe noi insine prin trairile si reactiile avute. Sau prin posturile in care viata ne va pune, obligandu-ne sa iesim din gandirea noastra conventionala, obligandu-ne sa gasim alte solutii, sa facem fata unor momente de care am fi fugit alta data, reintrand in cochilia credintelor si a tiparelor noastre reactive. Ei bine, de data asta, manati de viata sau de propriile noastre idei si aspiratii, vom iti capul si vom da alte raspunsuri la provocarile vietii. Momentul e prea spectaculos pentru a-l pierde, facandu-ne griji daca initiativele noastre sunt bune sau nu. A avea curaj si a indrazni sa gandesti si sa actionezi altfel este deja un examen trecut.

Din iunie, Jupiter in Taur ne va invata sa fim practici si sa urmarim o finalitate materiala si finanaciara de pe urma ideilor, actiunilor si muncii noastre. Dar pana atunci, succesul apartine celor ce au initiativa. Lucru simplu pentru Berbeci (ce pot simti ca acum e momentul lor de libertate), Lei (bucurosi sa isi traiasca visul) si Sagetatori (incantati sa plece spre alte zari in cautarea marilor raspunsuri). Dar ceva mai dificil pentru Raci (provocati de schimbarile in cariera si de imagine publica), Balante (provocati de partener sa ia decizii incomode) si Capricorni (ce trec prin reformulari majore familiale si patrimoniale).

Concluzie: Destinul in Sagetator ne inspira sa iesim din patratica in care ne-am complacut, sa luam aminte la experientele altora, sa extrapolam propriile experiente astfel incat sa aiba loc o largire a orizontului de cunoastere si intelegere. Partea buna este ca acest aspect nu ne scoate din propria viata ci ne imboldeste sa ne intrebam cum ar fi o alta viata si cum ar fi posibil sa o avem, ce trebuie schimbat in modul nostru de-a fi/gandi si de a ne trai viata ca sa obtinem un alt viitor.

de Camelia Patrascanu
www.horoscoptv.ro

2 comentarii:

Lavinia Dance spunea...

multumesc pentru adresa.:)

Fanitza spunea...

Cu multa placere! Oricand te voi putea ajuta o voi face cu drag.