iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 14 martie 2012

ESTE UN MISTER CUM ATI AJUNS AICI


Sunteti constienti de cat de strans tineti ceea ce nici macar nu este facut sa fie tinut strans? Voi incercati sa-i tineti pe oameni legati de voi.Voi incercati sa-i tineti pe loc. Dar oamenii sunt calatori in propriile vieti. Ei se odihnesc cand se odihnesc si merg mai departe cand merg mai departe. Nu incercati sa-i tineti cu forta vointei. Ei sunt propria lor fiinta. Joaca un rol in viata voastra asa cum vor, o data pe scena, iar in clipa urmatoare in afara ei.
Oamenii din viata voastra sunt precum partenerii de dans. Ei danseaza asa cum vor. Oricum intra si ies din viata voastra. Puteti la fel de bine sa-i eliberati.
Oamenii sunt precum adierea de vant care vine si pleaca. Voi simtiti aceasta mare necesitate de a-i tine pe oameni langa voi. Poate ca nu vreti sa-i imbratisati fara ezitare, dar vretia sa fie mereu alaturi de voi. Ii considerati pe ceilalti un fel de marturie a propriei valori. Credeti in continuare ca ceilalti oameni au ceva de-a face cu voi.
Majoritatea oamenilor din viata voastra sunt doar iluzii optice.Ei sunt agenti ai schimbarii. Sunt privelisti trecatoare in calatoriile voastre prin viata.
Nu sunteti un vanator care ii captureaza pe altii ca pe o prada. Voi sunteti cei care elibereaza pe toata lumea. Nu aveti lacate sau custi.Cheia ce duce la prietenie este de ai lasa pe toti sa mearga pe calea lor.S-ar putea sa intre si sa iasa din viata voastra. Nu voi trebuie sau ce ar trebui sa se intample. Sa nu cereti nimic de la ceilalti. Mai ales sa nu le cereti sa ramana. Ei nu sunt proprietatea voastra. Nu sunt supusi pe domeniul vostru.
Cand va vine greu sa-i eliberati pe cineva din viata voastra, ceea ce trebuie sa faceti e sa Mi-i eliberati Mie. Vizualizati cum isi aseaza mana in a Mea. Iar apoi plecati. Plecati pentru a va cauta propriul noroc si pentru a vedea ce anume intra in viata voastra pe urma.
Voi nu depindeti atat de mult de compania altora pe cat aveti tendinta sa credeti. Nu sunteti o parte integranta din viata altora, la fel cum nici eu nu sunt o parte din viata voastra.
Si totusi, cum mai vreti sa-i tineti pe toti si pe toate pe loc! Vreti ca oamenii sa stea acolo unde ii puneti si vreti sa ramana acolo pana cand ii vreti din nou. Vreti sa fie ce vreti cand vreti.
Dar ei nu vor sa va respecte porunca, la fel cum nici voi nu vreti sa le-o ascultati pe a lor. Ei nici macar nu stiu care va este porunca. Nici voi nu stiti.
Dar stiti care este porunca mea. Va poruncesc sa-i eliberati pe toti cei din viata voastra. Acum este un moment bun sa le dati libertate tuturor celor pe care incercati sa-i tineti langa voi si care se indeparteaza din cand in cand sau chiar de tot. Voi nu comandati viata altcuiva. Eliberatii de aceasta legatura impusa. Dati-le tuturor libertate.
Cu totii sunteti calatori. Voi mergeti peste tot si nici macar nu stiti de ce si cand. Ati fost undeva acum o clipa. Acum va aflati aici. Este un mic mister cum ati ajuns aici si nu este unul pe care il puteti rezolva in aceasta dimensiune. Iar in alta dimensiune nu aveti nimic de elucidat.
Cu totii se intalnesc, se apropie, se indeparteaza, iar apoi se intalnesc din nou. Chiar nu a existat vreodata o despartire si nu a existat nici o intalnire, caci toti sunt Una cu Mine.


(Gloria Wendorff SCRISORI DIN CER)

Un comentariu:

ion spunea...

" mintea ne conduce" si " Eu si Tatal, Una suntem" adevaruri stiute ,dar candva, greu de inteles. Eu sunt...