iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 12 septembrie 2010

VA AFLATI AICI PENTRU A CONDUCE LUMEA, NU PENTRU A PARTICIPA LA SUFERINTA EI


"Antidotul pentru nefericire este sa va ganditi mai putin la voi. Cand urmariti evenimentele din lume si credeti ca suferiti pentru ceilalti, aflati ca, de fapt, voi simtiti zbarnaitul propriei voastre suferinte.
Vreti sa ajutati si, totusi, faptul ca va e mila de celalalt nu face decat sa adauge inca un bustean de suferinta in foc.
Diminuati nefericirea din lume prin inaltarea voastra. Cand va simtiti nefericiti, acest lucru este transmis in lume. Faptul ca va este mila de lume, nu o avantajeaza. Exact ca in cazul unei persoane care sufera , faptul ca va este mila de ea nu o ajuta. Intr-adevar, s-ar putea sa o ajute sa ramana acolo unde este. Incetati sa va mai fie mile pentru lume. Prin puterea inimii si a mintii voastre, inaltati lumea deasupra mlastinii in care pare ca este. Cand acceptati suferinta, ii dati de pomana.
Cine sunteti voi sa va fie mila de altul? Nu sunteti facuti sa compatimiti masele. A simti mila pentru altii nu este cu mult mai nobil decat a va fi mila pentru voi insiva. Vedeti lumea si pe cei din ea ca lumini pe Pamant, care se ridica in zbor deasupra incaierarii. Vedeti cum lumea iese din lupta si ajunge pe o campie cu un lac limpede si albastru. Focurile se sting. Vedeti cum sanatatea domneste.
Nu faceti ca ceea ce detestati sa fie mult mai real. A fi martorul stirilor din lyume, a supararii din lume, a certurilor din lume, a suferintei din lume, nu face decat sa potenteze lupta. Atentia concentrata pe durere mareste durerea. Nu o elimina. A sta pe canapea uitandu-va la dezastre si dezaproband din cap, nu duce la diminuarea ei.
Plantati o gradina. Uitati-va in sus, la cer, si studiati stelele in schimb. Vedeti vastitatea.
Nu mai priviti moartea corpului ca pe o tragedie. In tragedie sunt create dramele. Dramele, prin natura lor au conflicte. Sa nu aveti conflicte. Sa nu va luptati nici macar cu moartea.
Moartea vine pentru toate corpurile. Acesta este un alt mod de a spune ca sufletul isi continu spirala ascendenta. Piesele de teatru ajung la final, dar actorii continua sa joace pe o alta scena.
Cele mai joase vai din viata voastra v-au impins in sus. Lumea este atat de capabila pe cat sunteti voi. Sa credeti in eroism. Sa credeti in bunatate. Sa credeti in aceasta forta, iar inimile se vor inalta. Totul este inaltare. Voi va inaltati, iar lumea se ridica odata cu voi.
Cand va doare inima, intelegeti ca va inselati.
Nu s-a intamplat nimic. In durere sau bucurie voi sunteti voi. La fel este fiecare. Stropiti lumea cu iubire si nu cu lacrimi. Gasiti in inima voastra puterea de a-i iubi chiar si pe aceia care par sa cauzeze durere. Voi, cei care v-ati dori sa inlaturati durerea altora, trebuie sa o inlaturati pe a voastra. Multiplicati bucurie si nu tristete.
Cei ale caror corpuri traiesc nu sunt diferiti de cei ale caror corpuri au murit. Toti ajung la Mine. Cu totii se afla aici, numai de ati sti asta. Voi, cei care ati crezut cu toata convingerea in suferinta, ati urmat suferinta. Urmati-Ma pe Mine.
Mutati-va atentia. Trebuie sa o faceti. Daca fiecare inima ar privi in inalturi, suferinta nu si-ar permite sa existe. Chiar acum, in aceasta clipa, fie ca fiecare inima sa se umple cu iubirea Mea si sa dea un exemplu lumii, caci va aflati aici pentru a o conduce, si nu pentru a participa la suferinta ei.
Rolul vostru in viata este acela cu care rezonati. Deci, cautati sa generati vibratii inalte, in asa fel incat lumea sa poata canta o alta melodie, una care sa semene mai mult cu a Mea."

(Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER Ed FOR YOU)

Un comentariu:

Bogdan spunea...

minunate cuvinte :) multumesc !