iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 20 octombrie 2010

CE ATI PIERDE, DACA ATI CONTEMPLA BUCURIA?


"Puteti sa simtiti maretia creatiei? Va copleseste prin forta ei? Plangeti de bucurie pentru ceea ce a lucrat Dumnezeu? Radeti acum de voi, cand va simtiti coplesiti de tot ce aveti de facut? Avand in vedere tot ce am facut Eu, lista voastra cu lucruri de facut este chiar amuzanta, nu-i asa? Cu siguranta, nu e de laudat. Am omis ceva in creatie? Exista vreo fiinta minunata care sa nu fi fost conceputa inca? Exista vreo fiinta obisnuita care nu a fost inca formata? Ce s-ar mai putea adauga si n-a fost pus deja in acest amestec? Si ce ati inlatura voi? Si daca ati inlatura acel ceva, ar fi supa la fel de gustoasa?
Daca ati putea aprecia 1% din 1% din viata, cat ati fi de fericiti! Bineinteles ca puteti. Recunoasteti. Puteti alege aprecierea in locul criticii oricand vreti.
De unde a aparut ideea asta ca viata este specializata in suferinta? Cu siguranta ca nu de la Mine. Si totusi voi va nasteti din ea. Va complaceti intr-o viata de suferinta si durere, uneori, cu cativa stropi de mai putina suferinta si durere si, poate, cu un bulgare de sansa din cand in cand, atunci cand aveti noroc. Nu este de mirare ca umerii vostri se apleaca.
Ce predictie ati facut! Faceti o alta predictie. Faceti una pe care sa o vreti - prin care sa nu preziceti infrangerea. Niciodata nu va imaginati ca veti scoate profit din piata de marfuri, atunci cand sunteti siguri ca ea pica. Nu pariati pe un cal de curse, cand sunteti convinsi ca va pierde. De ce, intreb Eu, aveti atunci o asemenea incredere in ceea ce nu va da bucurie?
Daca aveti incredere in fericire si pierdeti, nu v-ati bucurat ca ati avut incredere? Ce ati pierde daca ati contempla bucuria, si nu suferinta?
Va puteti plange de tot. Ati si facut-o. Care este ratiunea acestui comportament?
Cand ati decis ca a gasi cusur era ceva la care v-ati pricepe? Ca va deveni o specializare? Cand ati decis ca este un talent pe care urma sa-l dezvoltati? Cand ati decis ca veti excela in acest domeniu?
Sunt lucruri mai bune in care sa excelati
Iubirea este unul dintre ele.
Cum ar fi daca v-ati condamna pe a da iubire? Si daca v-ati imagina ca sunteti un elf sau un spiridus care lasa daruri peste tot, pentru a-i face cuiva o surpriza de dimineata? Daca ati coase pantofii cizmarului? Ce incantare ati putea lasa in urma, pentru ca altcineva sa fie incantat?
Si daca sunteti de neinlocuit pentru omenire?
Si daca ceea ce am creat este minunat, iar voi va aflati aici pentru a-i invata si pe altii acest lucru?
Cu ce poate contribui nemultumirea la binele universului? De ce ar vrea cineva sa fie nemultumit? Viata este ca o jacheta care se vinde in mai multe culori. Va puteti alege jacheta pe care o doriti. Daca preferati culorile intunecate, le aveti. Daca le preferati pe cele luminoase, puteti sa o alegeti de pe raft pe cea de culoarea care va place.
Totul va sta la dispozitie. Si, pe masura ce purtati geaca aurie si se murdareste, o puteti lasa sa se curete la lumina Soarelui.
Puteti face orice. Chiar faptul ca puteti alege intunericul in defavoarea luminii este o dovada.
Ati exclamat:"Cum e posibil ca viata sa fie atat de dificila?" Exersati urmatoarea idee:"Cum e posibil ca viata sa fie atat de simpla?" Eliberati-va de perspectiva pe care ati avut-o despre viata. Inlocuiti-o.
Va trebuie o noua perspectiva asupra vietii. Iata, v-o ofer Eu."

Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER

Niciun comentariu: