iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

joi, 28 octombrie 2010

ESTE CEVA CARE NU MERGE?


Noi am vorbit despre experienta vietii schimbarii. Eu am spus ca toate schimbarile sant pentru mai bine. Nu exista un asemenea lucru, cum ar fi schimbarea spre mai rau. In timp ce acest lucru este dificil de acceptat pentru multi oameni, el este bazat pe principiile vietii. Cartea "Conversatii cu Dumnezeu" ne spune ca viata este etern Functionala, Adaptabila si Sustinatoare. Acestea sant Principiile de Baza ale Vietii si ele nu pot fi incalcate sau interpretate sau, in caz contrar, Viata ar inceta sa existe. Toate acestea devin mult mai usoare si pentru ca oamenii sa inteleaga , eu substitui cuvantul Dumnezeu, cu cuvantul Viata. Deodata, totul este mult mai clar. Dumnezeu este etern Functional, Adaptabil si Sustinator. Acestea sant principiile de baza ale lui Dumnezeu si acestea nu pot fi incalcate sau interpretate in nici un fel inoperabil sau atunci Dumnezeu ar inceta sa existe. CAnd fiintele umane imbratiseaza ideea extraordinara prezentata aici, procesul schimbarii va fi vazut ca ceea ce este : ultima expresie a Divinitatii Insasi, sustinandu-se pe sine prin adaptarile pe care le interpreteaza ea insasi, etern magnifice. Schimbarea este un anunt al intentiei Vietii pentru a merge inainte. Schimbarea este impulsul fundamental al vietii insasi. Din nou as dori sa va spun ca nu cred ca o multime de oameni vad asta in acest mod. Daca o vedeau in acest fel, ei ar fi dat atentie vorbelor lui Isus:" nu va temeti". Totusi, "cei cu putina credinta", se tem. Deci, este ceea ce Franklin Roosevelt a spus :" Nu exista nimic de care sa ne fie frica, decat de frica in sine". Voi merge si mai departe si voi spune...Nu avem nimic de schimbat , decat Schimbarea insasi. Asta este, noi trebuie sa schimbam doar ideile noastre despre ce inseamna schimbarea si de ce se intampla aceasta si vom maiestri experienta centrala a vietii. Noi toti ar trebui sa fim constienti ca schimbarea nu are loc intr-un vid. Schimbarea nu are loc in univers fara nici un motiv. Schimbarea nu este un act intamplator. Schimbarea este un anunt ca ceva nu merge. Schimbarile care au avut loc in viata voastra, s-au intamplat pentru ca dizarmonia a fost prezenta. Cand dizarmonia este prezenta , viata devine disfunctionala si aceasta situatie incalca primul principiu de baza al Vietii (viata este functionala, adaptabila si sustinatoare) si il invoca pe cel de al 2-lea. O.k, ati putea spune :" Daca toate lucrurile se intampla pentru mai bine...vreau sa spun ca, daca acest lucru este adevarat...atunci cineva trebuie sa imi spuna ce a avut Dumnezeu in minte , deoarece lucrurile nu arata mai bine pentru mine !". Si aceasta ne conduce catre o schimbare, caci am incurajat oamenii sa faca schimbarea insasi. Le-am zis oamenilor ..." Schimbati-va ideea despre : de ce are loc schimbarea? " Iubire si imbratisari, Neale. ( Articol de Neale Donald Walsch)

Sursa : www.cwg.org
http://alexandracoliba.blogspot.com/

Niciun comentariu: