iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

miercuri, 6 octombrie 2010

FITI GENEROSI CU INIMA VOASTRA, LA FEL CA ATUNCI CAND PUNETI GEM PE PAINE


"A fost odata o vreme cand nu stiati Cine sunt EU. Acum, ca aveti o vaga idee, viata voastra se extinde in mod natural, dincolo de limitele voastre. Incepeti sa va simtiti responsabilitatea pe care o aveti fata de univers, pentru toti si toate din el si incepeti sa va simtiti responsabilitatea fata de Mine.
Nu lasati ca responsabilitatea fata de lume sa va sperie, caci responsabilitatea despre care va vorbesc Eu este iubire. Responsabilitatea nu face decat sa raspunda la iubirea ce o simtiti.
Iubirea isi este propria responsabilitate. Iubirea da o tura - si descoperiti ca lumea este inclusa in inima voastra. Intinderile cele mai indepartate ale universului coboara in inima voastra. Nu aveti de ales si trebuie sa aveti grija de lume.
A fost odata o vreme cand voi erati propria lume. Asta nu mai functioneaza acum. Nici n-a functionat vreodata, dar acela era punctul pana unde vedeati - deci, in acest sens, a functionat.
Orizonturile voastre s-au extins pana in Zanzibar. Pana la cea mai indepartata stea. Pana in Ceruri. Pana unde se poate intinde inima. Si nu exista loc unde inima sa nu poata ajunge.Asta, deoarece Eu ajung in inima voastra si ma descopar pe Mine Insumi acolo. Voi incepeti sa invatati care sunt continuturile si intinderile inimii.
Ati ajuns sa aflati ca inima voastra nu va apartine. Nu este posesiunea voastra. Ea este o deschidere spre univers, spre Ceruri. Intrati.
Lumea este o gradina prin care patrunde inima. Pe masura ce va plimbati prin gradina, vedeti ce este de facut si va ocupati de asta. Mai ales, voi sunteti iubire ce trece prin gradina voastra, iar iubirea va spune de ce este nevoie si ce trebuie sa faceti.
Ce altceva trebuie sa faceti cu iubirea din inima voastra, decat sa o urmati?
Inima voastra este o inima binecuvantata. V-am dat-o ca pe o binecuvantare. Am binecuvantat-o, iar acum prin inima voastra binecuvantati lumea. Acum intelegeti mai bine ca inima nu este a voastra. Este ca o banca pe care o purtati cu voi. Este plina de economiile altora, voi le dati dobanda si le reintoarceti insutit. Voi sunteti administratorul bancii, dar nu si proprietarul ei.
Voi nici macar nu aveti dorinta de a fi posesorii inimii, intrucat, acum, nu vreti decat sa o dati. Vreti sa-i dati cele cuvenite si, pentru asta, o raspanditi peste tot. Sunteti generosi cu inima voastra, la fel ca atunci cand puneti gem pe paine.
Corzile inimii voastre sunt in legatura cu ale altora. Nu mai exista o inima separata de a voastra. Toate se afla in banca inimii voastre. Se afla acolo pentru a fi pastrate. Da, pastrati inimile celorlalti si protejati-le in a voastra, unde acestea vor creste.
Inima vi se extinde. Asa si trebuie sa faca. Inima voastra nu este menita sa fie tinuta deoparte.
Voi va explorati inima. Nu ati constientizat cat de larg si adanc se extinde. Ati auzit un sunet slab de la ea si ati crezut ca aceasta ii este limita. Acum stiti cat de mare va este inima.
Inima voastra se extinde catre Mine. Ea este extinsa inimii Mele. Inimile noastre bat impreuna. Ele bat ca Una singura.
Ca si a Mea, inima voastra tine universul, iar universul se revarsa. Universul vi se revarsa din inima. Inima voastra intelege totul in haladuirile ei."

Gloria Wendrof SCRISORI DIN CER