iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 26 octombrie 2010

SUFLETUL VOSTRU ISI CUNOASTE LOCUL PE CARE IL ARE IN COSMOS, IN TIMP CE VOI CAUTATI SA VA GASITI LOCUL PE PAMANT


"Savurati placerile vietii. O ceasca cu ceai. O plimbare. O intalnire cu un alt suflet. O despartire. Luati parte la viata in timp ce sunteti fiinta Umana pe Pamant, dar, totodata, amintiti-va ca sunteti un suflet.Nu exista o lupta intre natura voastra omeneasca si suflet.Fiecare exista pentru celalalt. Sunt compatrioti. Natura voastra umana este o oportunitate. Sufletul si cele cu care va identificati nu fac parte din aspecte care se opun. Nu sunteti una ORI alta. Sunteti in mod profund o parte din cealalta si nu exista nici o contradictie decat daca decideti voi asta. Conditia voastra de om va transcende trupul, dar voi o experimentati prin simturile mintii si ale corpului. Caracterul uman va transmite individualitatea, iar sufletul va face sa infloriti. Sufletul vostru nu este un contestatar scrupulos. Ii place sa mearga cu voi. Este o parte din voi. Nu confundati sufletul cu constiinta. Sufletul este mult mai rafinat decat ar putea fi constiinta. Ganditi-va la suflet ca fiind un rau frumos care curge prin caracterul vostru uman. Calatoreste cu voi. In calitate de fiinta Umana in plina evolutie ce sunteti, va preocupati in mod constient mai mult de latura voastra Umana - insa sufletul va cunoaste foarte bine.
A avea suflet e o trasatura umana. E o caracteristicaa vietii. Nu se asteapta de la voi, ca pentr suflet, sa renuntati la latura umana, la fel cum nu se asteapta sa renuntati la suflet pentru partea umana. Nu o respingeti pe niciuna. Pastrati-le pe amandoua. Sunt compatibile. Asa trebuie sa fie, altfel la ce bun sa fii Om? Sa nu v fie rusine sa fiti Fiinta Umana. Nu este adevarat, asa cum poate ati crezut, ca partea voastra Omeneasca va reprezinta caderea, iar sufletul salvarea. Doar ca sufletul vostru are o viziune mai ampla. Isi cunoaste locul pe care il are in Cosmos, in timp ce voi cautati sa va gasiti locul pe simplul Pamant. Va rog sa observati ca sunteti la fel de buni pentr sufletul vostru pe cat este el de bun pentru pentru voi. Sunteti parteneri, impreuna, sufletul fiind mai tacut, dar asta fara sa insemne ca nu are voce. Si, deasemenea, nu inseamna ca voi, Oamenii, nu aveti intelepciune, deoarece stiti mult mai mult decat credeti. Va bazati unul pe altul si nu sunteti forte opuse. Nu este un schimb sau o departare. Este un loc de intalnire. Amintiti-va urmatoarele: sufletul vostru se bucura sa fie o parte din voi; e multumit, poate chiar mandru. Sufletul vostru este un aspect vibrant dn voi. Nu este in afara voastra, nici opus voua. Este al vostru. Si unde exista sufletul, aceasta scanteie intima a vostra? Sunt Eu sufletul vostru? Cand spun ca Ma aflu in interiorul vostru si ca Ma cunoasteti in inima vostra, asta inseamna ca Sunt sufletul vostru? Eu sunt Creatorul sufletului si Sunt Creatorul vostru. Sufletul vostru exista cu Mine. Sufletul evolueaza, ca si voi.El se afla in fata voasra, insa nu sunteti atat de in urma. Voi si sufletul vostru v-ati implicat aici, impreuna. Sufletul vostru este etern. Ego-ul nu este. In timpul calatoriei voastre, sufletul se topeste in Unime si, totusi, el este scoul calatoriei voastre.
Cand suntti un suflet in Cer, experimentati doar plenitudinea iubirii. Doar atat cunoasteti inCer. Asta nu inseamna ca voi, asa cum sunteti acum, va pierdeti. Inseamna ca va gasiti. Va descoperiti - descopeiti ca voi si sufletul una sunteti si ca Eu sunt Una cu voi. Voi sunteti ai Mei si sufletul este al Meu, iar Noi suntem o Unica Minunatie adunata intr-o Unica Experienta a Noastra - si astfel, ajungeti sa va reamintiti."

Sursa: Gloria Wendroff SCRISORI DIN CER

Niciun comentariu: