iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

marți, 5 octombrie 2010

POARTA CATRE O NOUA POSIBILITATE

Fluture in Floare "Acolo, inaintea marilor mistere ale vietii, in intunericul fiintei noastre se afla poarta catre o noua posibilitate. Acolo se gaseste potentialul pentru evolutia inteligentei si a sufletului omenirii. Inainte de a ne defini experienta, inainte de a accepta etichetarile gandurilor si sentimentelor noastre conditionate, trebuie sa invatam sa cream un spatiu al necunoasterii - un spatiu al deschiderii fata de o noua interpretare.
Nu pasim in necunoscut fara pregatiri. Ar fi o nesabuinta, la fel ca escaladarea unui munte fara echipament sau tehnica adecvata. Dar, cu toate ca este esentiala, pregatirea nu reprezinta calatoria. In calatoria transformarii, putem usor confunda pasii pregatitori - ceea ce ne imaginam calatorie, tehnicile de modificare a constiintei si de obtinere a unor noi intuitii - cu schimbarea propriuzisa. Multi oameni se conving pe ei insisi ca experientele noi si modificarile partiale la nivelul constiintei si al comportamentului determinate de aceste tehnici reprezinta noua posibilitate. Si astfel, demersul lor incetineste sau inceteaza. Multi simt ca si-au gasit o identitate noua si se multumesc sa numeasca acest lucru transformare. Multi se apuca apoi sa-i invete pe altii si sa salveze lumea, fara sa fi trecut vreodata prin perioada de restructurare fundamentala necesara pentru nasterea adevaratei noi vitalitati. Unii merg pana la a crea din aceste instrumente si practici pregatitoare un nou fundamentalism.
Dar adevarata transformare este mult mai pretentioasa si mai ambigua in ce priveste implicatiile sale pentru viata. In primul rand ea reprezinta o schimbare fundamentala a calitatii energiei care ne anima constiinta. Daca ne imaginam starile constiintei ca pe niste note dintr-o gama, prima, o nota joasa, reprezinta starea elementara, iar a doua, o nota inalta, pura, reprezinta energia noua de dupa deschidere. Trecerea la nota mai inalta nu trebuie echivalata cu modificari ale comportamentului, valorilor sau convingerilor. Cu toate ca astfel de modificari sint consecinta inevitabila a transformarii, este foarte posibil ca ele sa se intample fara sa se fi petrecut o transformare a energiei elementare.
Schimbarea fundamentala are natura spirituala. Chiar si pentru a vorbi despre ea e nevoie de obicei de limbajul rezervat de obicei poeticului sau misticului. Si limbajul este intotdeauna inselator atunci cand il interpretam din perspectiva constiintei obisnuite, liniare. "

Richard Moss FLUTURELE NEGRU

Niciun comentariu: