iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 3 octombrie 2010

SPIRITISM


"Vei realiza cand vei privi inapoi asupra vietii tale ca momentele in care ai trait cu adevarat sunt acelea in care ai facut lucruri in spiritul dragostei."
Henry Drummond

Multa vreme nici nu m-am gindit sa scriu despre acest subiect. Este un subiect ce inca trezeste suspiciuni si dezaprobare. Lipsa de cunoastere intotdeuna s-a manifestat asa. Insa, exista dreptul la informare si exprimare, si mai exista liberul arbitru chiar si in privinta acceptarii sau nu a unui adevar.
Prin spiritism intram pe un teritoriu ce poate apartine atit luminii cit si intunericului. E un tarim al unei lumi in care toti vom pasi cindva. O lume care ne trezeste curiozitate, dar si fiori. O lumea in aparenta necunoscuta, o lume nevazuta si subtila, o lume ce n-o vedem, dar... din care putem fi oricind vazuti. O lume a spiritelor ce au plecat din aceasta lume, lumea mortilor.
Am simtit ca trebuie sa scriu despre acesta experinta veche a mea. De ce? Inca nu stiu exact, dar cu siguranta exista un motiv ce numai Dumnezeu il stie si probabil in curind si eu il voi afla.
In urma cu aproximativ 15 ani, am facut cunostinta cu spiritismul. A fost prima mea intilnire cu esoterismul. Cu o realitate pe care o ignoram si..., veti ride, dar uneori o negam. Puneam la indoiala existenta lui Dumnezeu, afirmind cu o naivitate uimitoare ca “daca El ar exista, in lume, nu s-ar intimpla atitea lucruri rele” , si in concluzie ma intrebam de ce daca Dumnezeu este bun, asa cum zic toti, atunci pentru ce pe Pamint deseori domneste nedreptatea si haosul, cruzimea si violenta, tristetea si lacrimile... Deci avind in vedere ca “El e bun” dar raul totusi exista concluzionam, in mod total eronat, ca... El e o inventie a omului, sau ca daca e totusi real atunci nu are cum sa fie esenta iubirii.
Cind mi s-a povestit despre spiritism am negat categoric, considerindu- l o escrocherie, fapt pentru care am si acceptat sa particip la o sedinta. Desigur doar cu scopul de a-mi intari convingerea.
Aveam de fapt sa mi-o schimb total. La prima mea sedinta de spiritism am inteles ca DUMNEZEU EXISTA si ca EXISTA LUMEA DE DINCOLO.
“Toma necredinciosul” din mine a avut certitudinea lucrului pe care il negase vehement, si de atunci a devenit un fan al lui Isus Hristos. Astfel mi-am transformat necredinta in credinta si ignoranta in cunoastere. De fapt, doar primul pas pe calea fascinanta si vesnic uimitoare a cunoasterii Universului vazut si nevazut in care ne aflam. Am sa va spun acum doar esenta informatiilor primite prin intermediul spiritelor. As putea scrie o carte pentru ca informatiile au fost multe si diverse, insa am ales sa scriu doar atit. Oricum despre acest subiect s-a scris, iar cei ce vor dori mai mult au de unde se documenta. Eu nu citisem nimic inainte, pentru ca nu ma intresa.
Tin neaparat sa va spun ca acest lucru s-a intimplat demult si ca a durat o perioada scurta din viata mea, in care am practicat spiritismul in mod exagerat. Vroiam prea mult. N-am mai contactat spiritele de peste zece ani si nici nu am de gind s-o fac. Deseori cei dragi plecati in lumea de dincolo, ma viziteaza in vise, si astfel imi transmit informatii in momentele importante ale vietii mele sau cind li se face dor de mine.

MEDIUMI SI CHANELLING

Nu oricine poate face spiritism, din simplul motiv ca pentru a intra in legatura cu spiritele este necesara detinerea unui anumit tip de energie. Exista oameni care o au, fara a avea alte capacitati extrasenzoriale, cum ar fi spre exemplu clarviziunea. Exista de asemenea clarvazatori care pot contacta spiritele, dar si unii care nu pot face asta. Exista oameni care vad spiritele mortilor, altii care aud spusele lor, iar altii care isi lasa mina condusa pe hirtie de catre energia subtila a unui spirit (vezi B.P. Hasdeu si convorbirile acestuia cu fiica sa Iulia Hasdeu) scriind. Mai sunt cei ce isi lasa mina condusa prin intermediul unui mic obiect, de obicei pahar ce se plimba deasupra unui cerc format din literele alfabetului, formind astfel cuvinte si fraze. Exista si oameni ce intra in transa, sau ghicitori care citesc in carti, cafea cu ajutorul spiritelor mortilor! Unii se lasa posedati de spirite, pastrindu-si constiinta de sine, ori intrind in stare de inconstineta. Modalitatile sunt diverse, ca si mediunii de altfel. Mediumii sunt doar receptori avind o energie speciala, prin care informatiile transmise de cei din cealalta lume pot ajunge la noi. Nu am capacitati de medium decit intr-o foarte mica masura, fapt pentru care nu am putut niciodata sa fac spiritism singura. Puteam face asta numai impreuna cu anumite persoane. Acele persoane nu aveau nimic special, ci doar energia necesara de a face asta. Nu stiu prin ce semne exterioare poti recunoaste un medium. Ei au aceste capacitati pur si simplu.
Nu va sfatuiesc sa incercati, pentru ca acum “gardienii spatiului” sunt mult mai vigilenti. Prin astfel de incercari se pot deschide porti spre alte dimensiuni, unele nu neaparat de Lumina! Pot fi contactate si alt tip de entitati, de vibratie inalta sau joasa, pot veni alte spirite decit cele chemate. e un joc periculos pentru diletanti. De aceea, inca o data, nu va sfatuiesc sa incercati. Informatii din alte lumi ne parvin mult mai usor in vremurile de azi, prin ginduri, vise, inspiratie, clarviziune, pentru majoritatea oamenilor. E necesar doar sa vrei sa le primeasti. E necesar un strop de atentie... si credinta.

O SEDINTA DE SPIRITISM

Era o zi in care nu ma pregatisem sa asist la ceva deosebit, ci doar sa glumesc un pic ironic pe seama prietenilor care ma invitasera la sedinta de spiritism. Precizez, era zi si nu noapte! Foloseam hirtia cu literele alfabetului si un mic pahar. O luminare aprinsa, o rugaciune si... invocatia speciala. Am pus mina la o mica distanta de pahar, fara insa sa-l ating. Ma uitam suspicioasa si atenta asteptind sa-i prind cu mita in sac. Invocatia se tot repeta iar in jurul nostru nimic nu parea sa se intimple. Un pic plictisita am vrut sa spun ceva cind... am simtit CEVA, precum un curent electric de mica intesitate strabatindu- mi bratul. Era ceva ce il percepeam ca fiind pufos, electrizant, usor si totusi puternic. Avea atita puterea cit ii era necesara sa miste acel pahar. Am simtit ca si cum mina mi-e luata usor si se indrepta catre o litera, apoi catre alta, incet, apoi mai repede. Si astfel am putut citi primul cuvint. Nu stiam ce sa mai cred. Energia aceea NU provenea din nimic apartinind lumii materiale. Am verificat atenta, nu avem mina amortita, nici prietenii mei nu miscau paharul. Ei tinei mina la mica distanta de el, ca si mine. Micul pahar se misca folosind energia noastra, dar directionind- o dupa voia CUIVA EXTERIOR NOUA. Energia noastra era preluata de spirit pentru a putea comunica astfel. Si asa putea scrie cuvinte clare, fraze clare, scurte, dar la obiect. Mi-era indubitabil ca stau de vorba cu CEVA. Dar cum sunt extrem de realista si caut intotdeauna dovezi si certitudini inainte de a ma lasa convinsa de ceva, acel prim contact cu lumea nevazuelor desi m-a impresionat, a fost doar o invitatie la mai mult. La finalul acelei sedinte credintele mele se schimbasera.
A fost primul pas catre o lume pe care trebuia s-a explorez neaparat: lumea nevazutelor. Stiam acum ca acolo, in acea incapere, exista ceva pe care nu il vedem, avea inteligenta si putea comunica. Era ceva, o fiinta, dar... desi isi spusese numele neascunzindu- si identitatea, cunoscuta de cei prezenti, eram totusi in dubiu: chiar era cine a spus? Si mai ales cit de multe informatii putea comunica? Ce stia... Au urmat multe intrebari, multe raspunsuri, multe sedinte de spiritism si foamea mea de informatii in loc de a se astimpara crestea. Informatiile verificabile se confirmasera, abordam o multitudine de domenii ale vazutelor si nevazutelor, unele inclusiv din viitorul meu imediat sau... din trecut.
Le multumesc din suflet acelor spirite, ce au raspuns chemarilor noastre, le multumesc pentru tot, dar mai ales pentru faptul ca de atunci, nu mai am nici un dubiu cit de mic: DUMNEZEU EXISTA. Si tot universul e GUVERNAT DE LEGILE LUI.
Insa... intortochiate si ciudate sunt uneori caile prin care ne lasam convinsi de existenta Sa. Multe din informatiile primite atunci le-am regasit in diversele carti care au aparut ulterior, fapt care m-a bucurat nespus. Imi confirmau ca si altora li se spusese acelasi lucru, cu toate ca nu mai avem nevoie de nici o confirmare. Si viata imi confirmase ca Dumnezeu exista. Vedeam altfel lucrurile. Intelesesem mare parte din legile universului si gasisem raspunsul multor intrebari ce inainte ma transformasera intr-o suspicioasa. Am sa fac un foarte scurt rezumat a celor mai interesante si mai ales utile informatii ce mi-au fost transmise atunci, fasa sa adaug nimic din cunoasterea mea de acum. Am sa le expun asa cum le-am perceput atunci. Si asa sunt corecte. Si nu ma refer la cele din viitorul meu, dintre care multe deja s-au confirmat, ci doar la cele de interes general.

CINDVA NU CREDEAM, ACUM STIU.

- I-am intrebat deseori ce fac ei acolo si am aflat astfel ca activitatile lor par destul de asemanatoare cu cele din viata terestra. Doar ca sunt mai liberi. De foarte multe ori cind intrebam spiritul chemat ce face, imi raspundea clar si simplu ce facea in acel moment. Unii spuneau ca se plimba, ori ca admira... “apusul soarelui”, (soarele lor, de acolo!).Spiritul unui mare scriitor mi-a spus, ca era intr-un proces de “inspiratie” a cuiva, respectiv a unui scriitor aflat aici pe Pamint. Un alt spirit mi-a spus ca asteapta... “revederea” cu cei dragi lui ramasi aici. Ei se bucura atunci cind cineva de aici, ajunge pe acel tarim. Familiile ramin impreuna si acolo. Cei ce se iubesc se regasesc. Deci poate ca nu degeaba se spune ca atunci cind se naste un copil ar trebui sa plingem si cind moare un om sa ridem. Deseori afirmau ca se roaga.
- Prin gind ii putem chema... Sau la dorinta lor, pot fi in preajma noastra oricind. Nu-i vedem. Ce sens are, ne-am speria.
- Majoritatea celor contactati mi-au spus ca il vad pe Isus. Doar doi dintre ei, mari spirite vechi, (ce au afirmat ca nu s-au mai reincarnat de atunci, preferind sa ajute lumea de acolo), mi-au spus ca... il vad pe Dumnezeu. Un mare spirit al carui nume simt ca nu mi-e permis sa-l dau, mi-a spus ca “ii cinta ode lui Dumnezeu”, a fost un mare poet antic.
- Ce este Dumnezeu? Iubire. Spirit.
- Unde e El? Pretutindeni.
- Exista karma? Da. Scopul ei fiind echilibrul vietii si evolutia noastra spirituala.
- Credintele si religiile conteaza? Da. Dar din alt punct de vedere decit cel paminteam.
- Reincarnarea exista. Ne nastem de obicei in aceleasi familii, sau ne reintilnim cu parteneri din trecut. Nu e obligatoriu sa pastram aceleasi relatii sau aceleasi profesii. Pastram totusi multe din cele invatate, aptitudini, si defecte. Si desigur nivelul spiritual dobindit.
- Revenim pe pamint atunci cind suntem de acord sa facem asta, cind alegem. Reincarnarile in ultimul timp s-au facut mai des decit in vremurile mai vechi. De ce? Procesul evolutiei s-a accelerat. Venim aici sa invatatm, sa evoluam spiritual, acesta e scopul vietii, indiferent de ocupatia... terestra.
- Mi s-a spus ca... “sfirsitul lumii” mi-l voi petrece rugindu-ma mult, si indreptindu- mi foarte mult gindurile spre Dumnezeu. Pe linga aceasta, multe alte date primite atunci despre acest subiect mi se confirma acum. Nu am crezut ca e vorba de ACEASTA viata a mea, credeam ca... va fi una indepartata, dintr-un alt viitor. Insa informatiile ce le primesc acum, NU prin intermediul spiritelor, imi confirma repetat ca sfarsitul NU e ceea ce crede majoritatea, insa sfirsitul, o mare schimbare de fapt, il traim acum. E energetica in primul rind si efectul ei se va vedea mult mai tirziu. Nu va amagiti. Mai avem de asteptat. Insa totul depinde de noi.
- Cindva, vom pleca multi dintre noi spre alte planete. Nu in trup ci in spirit.
- In lumea spiritelor nu exista timp. Cum? E altfel, mi s-a spus. E inexplicabil si de neconceput pentru mintea omului aflat pe pamint. Desi exista dimineti si nopti, exista soare si stele!
- Ei vad viitorul si trecutul nostru paminteam in functie de nivelul lor spiritual. Cu cit sunt mai evoluati au acces la mai mult. Nu au voie sa ne spuna anumite lucruri privind viitorul vietilor nostre. Viitorul este... instabil, mi s-a spus de zeci de ori. Se schimba oricum in functie de hotaririle noastre. Noi il putem schimba. Cum? Schimbindu-ne gindurile si... prin rugaciune. Spiritele foarte inalte totusi pot avea acces la viitorul cel mai probabil. Adevaratul viitor e cunoscut numai de catre divinitate. Spiritele vad totusi... vietile noastre viitore.
- Rugaciunea conteaza enorm si are intotdeauna efect. Uneori, e drept, nu cel ce dorim sa-l impunem noi, ci cel ce este spre binele nostru cel mai inalt.
- Exista ingeri, demoni, spirite de vibratie joasa, si spirite superioare. Nivelul fiecaruia depinde mult de nivelul intelectual si mai ales sufletesc dobindit in viata terestra.
- Exista spirite ratacite intre lumi. O data un spirit, al unui necunoscut care a venit nechemat, fiind trecut de curind in lumea de dincolo mi-a cerut in mod expres sa-i dau sa manince! Ii era pofta de peste. I-am promis ca voi face asta si mi-am tinut promisiunea. Se hranesc cu senzatia simtita de cel ce maninca si cu ceva din energia sa. Asta numai la inceputul vietii lor... pe celalalt tarim, ulterior nu mai au nevoie de asa ceva.
-Exista spirite ce iau in posesie trupuri, oameni “slabi de inger”, nu intimplator se numesc asa, pe care ii obliga sa faca diverse lucruri, cel mai frecvent sa bea.
- Exista spirite ratacite ce doresc sa vorbeasca, simt aceasta nevoie. Unii nu au ceva in mod expres de comunicat, ci vor doar sa stea... de vorba.
- Exista extraterestri si unii dintre ei ne-au vizitat. Ei sunt si “rai si buni”. Exista oameni ce ii servesc pe acestia, unii vor sa colonizeze planeta, insa... “lumea e supravegheata” si Dumnezeu nu permite sa se intimpla asa ceva.
- Conceptiile spiritelor despre viata si morala umana difera un pic de ale... spiritelor intrupate. De acolo dreptatea si nedreptatea se vad altfel, cea umana e deseori irelevanta. Totul se petrece ca efect al platilor si lectiilor karmice.
- Nu considera casatoria un contract pe viata, considera ca exista legaturi ce trebuie sa dureze... un anumit timp, cit dureaza lectia karmica. Noi... sigur ca il putem lungi sau scurta, insa ce e menit sa se sfirseasca, va lua sfirsit.
- Copiii trebuie sa se nasca din anumiti parinti, ce se intilnesc uneori nu pentru a trai impreuna, ci doar pentru a-si transmite calitatile genetice si genetica spirituala intr-o combinatie unica, unei fiinte ce are nevoie de exact aceste capacitati pentru a se intrupa: copilul lor.
- Timpul plecarii ne este dinainte stabilit.
- Increderea in sine conteaza, bucuria de a trai e importanta, viata e un dar.
- Cind se va sfirsi viata Pamintului? Atunci cind va hotari aceasta Dumnezeul suprem. Exista o Fiinta Spirit inteligenta ce va decide acest lucru, pomenit in Biblie prin expresia "moartea cea de-a doua". E vorba de selectia finala a tuturor sufletelor ce au trait in acest ciclu al creatiei. Acesta se va sfirsi, dar se va naste altul. Insa spiritele pamintului, indiferent de rangul si nivelul lor nu cunosc acest moment. Acesta e DUMNEZEUL SUPREM, creatorul intregului Univers, a tuturor dimesiunilor Sale, precum si al DUMNEZEULUI ACESTEI LUMI.
- Exista dimensiuni multiple, ce exista pe frecvente multiple, formele de viata ce le anima, fiind uneori sub forme greu de imaginat pentru noi.
- Cel mai important lucru, dincolo de toate acestea este insa IUBIREA. O energie-informatie superioara tuturor celorlalte, sublima, capabila de a crea VIATA. O viata FERICITA.
- Ce sa facem ca sa ne fie bine?, i-am intrebat pe toti.
- SA VA IUBITI UNII PE ALTII!, a fost raspunsul tuturor.

Acum, acest cuvint aproape ca s-a banalizat, a devenit lipsit de continut, in sensul ca acesta nu e gindit si inteles la adevarata lui valoare. E folosit prea des, insa golit de sens, prea usor, insa fara a fi trait. E folosit ca slogan, ca moneda de schimb, ca repros, ca inlocuitor al altor senzatii si sentimente de cu totul alta factura. E folosit, nu TRAIT. Desigur... nu ma refer la toti, doar la cei...
Traim niste vremuri de selectie. Nu toti ne vom reintoarce/reincarn a iar pe Pamint. E o planeta dorita de multi. Si va mai spun un secret, IUBIREA e un dar dat pamintenilor. Nu exclusiv lor, insa pe multe alte planete... existenta e mai serbada si mai grea.
Poate ca am omis unele informatii neintentionat. Pe unele le-am omis pentru asa mi s-a transmis acum. Nu! Nu prin spiritism, nicidecum! Dar nimic din ce-am spus nu am spus denaturat. Oricum... nu v-am spus noutati, doar v-am reamintit ce probabil ati mai auzit deja.
Acum multi dintre noi primim informatii mult mai usor, fie ca suntem constienti sau nu de asta. Suntem contactati de spirite si ghizi spirituali maestri, de arhangheli si ingeri, prin ginduri sau vise. Suntem inspirati, ghidati, ajutati.
Atentie insa, nu toate gindurile sunt de la cei de nivel superior.
DISCENAMINTUL E FOARTE IMPORTANT! Unele ginduri sunt doar FANTEZII PERSONALE!
Selectia a inceput, iar razboiul nevazut e unul dur dar drept, miza... sunt sufletele noastre. Unii din voi nu credeti, dar ce veti face... daca e totusi asa!?!
Dumnezeu ne vegheaza, iar cei dragi noua plecati in lumea Vietii vesnice, pot fi intotdeauna linga noi, atunci cind ei aleg sau cind noi cu un gind ii chemam. Se bucura cu noi si se intristreaza pentru tristetea noastra. Ce putem face?
Personal am ales bucuria si zimbetul.
O viata plina de zimbet tuturor!

Carla von Vlad
www.lumeaspirituala .ro

Un comentariu:

O mama spunea...

Citesc si recitesc aceasta edificatoare postare care este un adevarat balsam pentru sufletul unei mame indurerate,o bucurie caci totul este scris cu pasiune si s-a pus mult suflet.
Va doresc putere de munca ,sanatate si sa faca cale intoarsa macar un strop din speranta furnizata!