iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

duminică, 6 februarie 2011

LEGEA AFIRMATIEI





"Exista o lege extraordinara,numita ,,legea afirmatiei".Daca puteti afirma cu toata convingerea ,intr-un mod absolut,ea incepe sa se actualizeze(sa devina reala).Asa se explica de ce oamenii sunt atat de nefericiti-tocmai din cauza acestei legi ! Ei isi afirma tot timpul suferinta.Invers,un numar relativ mic de oameni sunt fericiti aproape tot timpul din acelasi motiv .Ei isi afirma bucuria si devin astfel mai fericiti.
Faceti-va un obicei;incetati sa mai afirmati aspectele negative si incepeti sa le afirmati pe cele pozitive .
Dupa cateva saptamani ,veti fi surprinsi sa constatati ca detineti in mana o mare cheie.
Spre exemplu ,daca va intristati cu usurinta ,inainte de culcare faceti urmatoarele afirmatii :promiteti-va ca veti fi veseli ,ca deja ati inceput sa fiti.Repetati acest lucru de 20 de ori ,cu toata convingerea ,in soapta,dar suficient de tare ca sa auziti cuvintele.Gata ,ati fost tristi pt ultima data.Adio tristete ! Repetati de 20 de ori apoi adormiti.
Dimineata ,cand va treziti din somn,nu deschideti inca ochii ;mai intai repetati din nou de 20 de ori afirmatiile.
Constatti schimbarea care se produce peste zi.veti fi surprinsi sa vedeti ca apare intr-adevar o schimbare calitativa .Dupa numai sapte zile ,veti trai plenar ceea ce ati afirmat cu convingere .treptat ,renuntati si la celelalte aspecte negative pe care le manifestati .Alegeti cate unul pe saptamana si renuntati la el.Invers,alegeti o calitate si imbibati-va cu ea.
Totul depinde doar de alegerea vostra.atat iadul,cat si raiul sunt create de gandurile noastre.Omul este ceea ce gandeste.Cand veti constata acest adevar pe propria dvs piele,cand veti vedea cu ochii dvs ca gandurile creeaza raiul si iadul,veti putea in final sa le transcedeti pe amandoua.si nu uitati ,raiul este mai usor de transcens decat iadul.De aceea ,incepeti prin a trece mai intai de la negativ la pozitiv .Pare paradoxal,dar este mai usor sa parasesti ceva frumos decat ceva urat.Uratenia creeaza cele mai mari atasamente.
Este mai usor sa renunti la bogatie decat la saracie.Este mai usor sa parasesti un prieten decat un dusman.este mai usor sa uiti un amic decat un inamic.
Transformati iadul in rai .Religiile occidentale nu au mers niciodata dincolo de rai ,dar cele orientale au incercat acest lucru .ele renunta si la rai ,caci chiar si un gand pozitiv este tot un gand.
Cand va simtit pregatiti,faceti afirmatia suprema;lipsa de afirmatii (ganduri) iar inevitabilul se va produce .Veti cunoaste absolutul."

OSHO

Niciun comentariu: