iubirea

"Iisus iubea. Era dragostea, marele şi minunatul dar pe care-l făcea omenirii. Si a proclamat deschis că originea acestei iubiri este Tatăl ce trăia în El - acelaşi Tată care trăieşte în toţi oamenii.

Ceea ce dădea lui Iisus libertatea şi forţa de a îmbrăţişa întreaga omenire, era cunoaşterea unirii sale şi identitatea cu Tatăl. El s-a desprins rând pe rând de iluziile care erau cauza unei vieţi de ipocrizie; şi făcând-o El exprima din plin pe Tatăl trăind in El."

RUGA

"Dumnezeule, ajuta-ma sa simt puterea, acea flacara aprinsa din mine si lasa-ma sa simt pasiunea de a fi mai puternic decat am fost vreodata. Lasa-ma sa pasesc in lume asemenea unei flacari a luminii tale, stiind ca fiecare noua zi reprezinta un inceput, o sansa de a pune in aplicare ceea ce stiu."

"Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci in Cosmos, atrage-mi flacara, in armonie, spre tine.
Ridica-mi focul din intuneric,
Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
Fa-ma sa ma topesc in cuptorul tau;
Cel ce esti una cu toate lucrurile si toate lucrurile
Una cu tine, foc al vietii si Una cu Mintea."
TOTH

IMNUL VIETII

Viata e o sansa - nu o lasa sa se piarda/ Viata e frumusete - admir-o/ Viata e o bucurie - gust-o din plin/ Viata e un vis - transforma-l in realitate/ Viata e o sfidare - infrunt-o/ Viata e o datorie - implineste-o/ Viata e un j o c - joaca-l/ Viata e pretioasa - ai grija de ea/ Viata e o bogatie - pazeste-o/ Viata e dragoste - bucura-te de ea/ Viata e un mister - incearca sa-l patrunzi/ Viata e o promisiune - n-o lasa neimplinita/ Viata e tristete - treci peste ea/ Viata e un imn - canta-l/ Viata e o lupta - accept-o si castig-o/ Viata e o tragedie - fii tare/ Viata e o aventura - indrazneste sa ti-o asumi/ Viata e fericire - fii astfel incat sa o meriti/ Viata e Viata - ocroteste-o! MAICA TEREZA

luni, 28 februarie 2011

PUTEREA CUVINTELOR


"Este greu de crezut ca doar cateva cuvinte iti pot schimba viata. Am scris aceste randuri

intr-un restaurant, cu cateva ore inainte de a conduce un workshop. Uitandu-ma pe meniu, imi suradeau cheeseburger-ul, pastele cu pui si pestele fript, cu legume proaspete.

Cuvintele mi se perindau prin minte: “De fiecare data cand hotarasti ce anume vei manca, alegi intre viata si moarte”.

Cheeseburger-ul este preparat din hormoni si carne rosie. Pastele sunt facute din faina alba. Pestele si legumele ies invingatoare.

Fiindca stau singur la masa si nu am nimic mai bun de facut, incep sa ma gandesc la alte cuvinte care mi-au schimbat viata.

De fiecare data cand esti suparat pe cineva, cauti sa-i obtii aprobarea sau sa-l controlezi (ti-ai dorit ca cealalta persoana sa iti aprobe actiunile sau ai incercat sa-i controlezi actiunile sau reactiile. Daca nu ai obtinut ceea ce doreai, devii nelinistit. Asteptarile tale au intrat in conflict cu realitatea).

Tot ceea ce spui, cu exceptia catorva afirmatii de circumstanta si a unor intrebari justificate, reprezinta doar o incercare de a deveni si mai important decat te crezi sau de a obtine simpatie.

Rezistenta la ceea ce este real este cauza suferintei tale.

Pledeaza pentru limitarile tale si ele iti vor apartine (Richard Bach).

Unde anume cuvintele tale nu se potrivesc cu faptele tale?

Corpul tau crede tot ce spui, asadar, fii atent la cuvintele tale (Patti Conklin).

Atunci cand actionezi cu intentie, creezi karma.

Intelepciunea anuleaza karma.

Nu exista nimic ce nu poate fi vindecat prin iubire.

Unul dintre preturile libertatii este sa incetezi sa te mai plictisesti.

Gandurile sunt materiale si au puterea de a crea.

Suferinta ta este, totodata, si sursa trezirii tale.

Nu te stradui sa ai dreptate, fiindca poti pierde jocul.

Invinuirea altora este o expresie a milei fata de tine insuti/insati.

Trezeste-te!" Dick Stutphenwww

sursa: www.editura- foryou.ro

Niciun comentariu: